ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΝΤ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Στην πιο κρίσιμη καμπή μπαίνει το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, σύμφωνα με την τριμηνιαία αξιολόγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ενέκρινε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, εκτιμούν ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε καλά και η χώρα βρίσκεται γενικά σε καλό δρόμο, συμφωνούν ότι είναι άνευ προηγουμένου ο περιορισμός του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, φοβούνται όμως ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα μπορεί να κολλήσουν.

Το Ταμείο βλέπει καθυστερήσεις στη βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποτελεσματικότητα του ελέγχου των δαπανών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ζητά επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, για να πάρει και πάλι μπρος η οικονομία. Στο στόχαστρο του ΔΝΤ μπαίνουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομικοί ελεγκτές και φαρμακοποιοί.

Παράλληλα, οι ελεγκτές του Ταμείου ζητούν εκσυγχρονισμό του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ενώ για τον τραπεζικό τομέα συστήσουν τη διάσπαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Αγροτικής Τράπεζας.

Ακόμη αφήνουν ανοιχτό "παράθυρο" για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι "ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε η ελληνική αγορά εργασίας συνέβαλε την τελευταία δεκαετία στη δυσανάλογη αύξηση μισθών και στην απώλεια της ανταγωνιστικότητας. Για το λόγο αυτό, οι μισθοί πρέπει να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με την παραγωγικότητα. Μεσοπρόθεσμα, οι μισθολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα διέπονται από βελτιώσεις της παραγωγικότητας".

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει δεκάδες αλλαγές μέχρι το Μάρτιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η τέταρτη -και μεγαλύτερη ως τώρα- δόση του δανείου, η οποία ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην περίοδο αποπληρωμής του δανείου το ΔΝΤ δηλώνει ότι Ντομινίκ Στρος Καν είναι διατεθειμένος να προτείνει παράταση της περιόδου αποπληρωμής από 5 σε 10 χρόνια. Επισημαίνει, όμως, ότι για να είναι κάτι τέτοιο αποτελεσματικό, θα πρέπει οι χώρες-εταίροι της περιοχής του ευρώ να συμφωνήσουν για μια παρόμοια παράταση της περιόδου αποπληρωμής για το δικό τους μερίδιο των δανείων προς την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί στο τέλος του 2011. Όπως σημειώνει, η δημοσιονομική κατάσταση θα βελτιωθεί καθώς μειώνεται το έλλειμμα, και τα οφέλη από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα θα γίνουν εμφανή, καθώς θα βελτιώνονται οι υπηρεσίες.

Ο Παπανδρέου δημιούργησε ένα τέρας και τρέμει τώρα την Ιστορία

"H θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει...", είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο των Βρυξελλών.


Ο Γιώργος Παπανδρέου σοκαρισμένος από τη ψυχρολουσία της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και με την Άνγκελα Μέρκελ να κλωτσάει στην έκδοση ευρωομολόγων είναι αναγκασμένος να δια-σύρει τη χώρα στο μηχανισμό των ιδιωτών τοκογλύφων, οι οποίοι θα είναι ακόμη πιο μαύρα κοράκια από τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, σ αυτή την ιστορική συγκυρία, χρειάζονται -περισσότερο από ποτέ -τους Έλληνες πολίτες στο πλευρό τους.

Κι όμως αμφότεροι επέλεξαν να δώσουν ασυλία στα διαπλεκόμενα καθάρματα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

Δεν τόλμησαν ν ακουμπήσουν τους λαδιάρηδες της Siemens, δεν τόλμησαν να κλείσουν κανένα πλουσιόπαιδο- πολιτικό λαμόγιο στη φυλακή.

Δεν ακούμπησαν τους φοροφυγάδες.

Υ.Γ> Έστω και την ύστατη στιγμή ο Παπανδρέου θα πρέπει ν αντικαταστήσει τον Παπακωνσταντίνου μ ένα πρόσωπο που και κύρος θα διαθέτει και το πως παίζεται το παιγνίδι της διεθνούς οικονομίας θα πρέπει να γνωρίζει. Δίπλα του μια επιτροπή Σοφών θα πρέπει να δώσει τα ρέστα της.

Όσο για τους κ.κ Προβόπουλο και Παπακωνστατίνου που υπέγραψαν το Μνημόνιο-οφείλουν να λογοδοτήσουν τουλάχιστο στην Ιστορία...

Η ποιήση ζει...ο Χυτήρης την κρύβει....

Αδικία εις βάρος πτυχιούχων ΤΕΙ σε προκήρυξη του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Οι νομοθέτες…παραβιάζουν τους νόμους»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των πτυχιούχων των ΤΕΙ, καθώς σε προκήρυξη του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε). αποκλείονται και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου.


Σύμφωνα με «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Υπευθύνων Κ.Ε.Ε., Υπευθύνων Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε, Υπευθύνων Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων και Υπευθύνων Εκπαίδευσης Μεταναστών-Οδυσσέας», παραβλέπεται η κείμενη νομοθεσία και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι.

«Είναι ή δεν είναι ισότιμα τα Τ.Ε.Ι με τα Α.Ε.Ι και οι απόφοιτοί τους με τους αποφοίτους των πανεπιστημίων; Οι νόμοι 3549/2007 και 2916/2001, λένε ότι είναι: Τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και λειτουργούν παράλληλα με τα Πανεπιστήμια και τις Πολυτεχνικές Σχολές και το πτυχίο που χορηγούν αποτελεί πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών. Ενώ με τις ρυθμίσεις του Ν. 3653/2008 ενδυναμώθηκε ο ρόλος των Τ.Ε.Ι., καθώς δόθηκε σε αυτά η δυνατότητα αυτοδύναμης οργάνωσης Προγραμμάτων των Μεταπτυχιακών Σπουδών. Αλλά εκείνοι που νομοθετούν σήμερα, φαίνεται ότι αδιαφορούν για τους Νόμους και φρόντισαν να παραβλέψουν τη νομοθεσία και να αποκλείσουν τους πτυχιούχους των ΤΕΙ από τη συγκεκριμένη προκήρυξη», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο φορέα εργάζονται από το 2003 μέχρι σήμερα ως στελέχη, πτυχιούχοι και ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, αν θα ενεργήσει ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και για ποιους λόγους αποκλείονται οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ από τη συγκεκριμένη προκήρυξη όταν στον ίδιο φορέα (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.-Γ.Γ.ΔΒΜ.) μπορεί κάθε πτυχιούχος ΤΕΙ ή ΑΕΙ να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης την Υπουργό ποιοι ορίζουν τις προκηρύξεις και ποιος είναι ο αριθμός των αποφοίτων ΤΕΙ που εργάζονται στο συγκεκριμένο φορέα και ποιες θέσεις κατέχουν.

Τα ξέρει όλα ο Παπακωνσταντίνου για τις τράπεζες

Σε πολύ καθοριστικό και κομβικό σημείο αποφάσισε η Moody's να θέσει υπό επιτήρηση τις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank, με το πρόσχημα ότι παρουσιάζουν μεγάλη έκθεση κινδύνου σε ελληνικά ομόλογα.


Ο διεθνής οίκος θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την προσπάθεια της Ελλάδας να περιορίσει το χρέος της και απειλή με εκ νέου υποβάθμιση της.

papakonstantinou_eurogrup.jpgΚατά τη Νέα Δημοκρατία, πίσω από την απόφαση αυτή υποκρύπτονται τεράστια κερδοσκοπικά συμφέροντα τα οποία είναι σε γνώση του Παπακωνσταντίνου και των επιτελών του.

Μάλιστα στη Ρηγίλλης είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες , πριν από την απόφαση της Moody's , έγιναν ταξίδια στελεχών του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου πραγματοποιήθηκαν επαφές με κορυφαίους παράγοντες του οίκου αξιολόγησης.

Ο Κυριάκος θέλει την Ντόρα στη ΝΔ!

8888888888888888888888.jpgΗ επανένωση της κεντροδεξιάς αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πεδίο πολιτικής δραστηριοποίησης, αλλά και πρωτοβουλιών, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως στόχο της γενιάς του, των νεώτερων δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, την επίτευξη της επανένωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, που εμφανίζεται σήμερα διασπασμένη, λόγω του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ταυτόχρονα όμως, για πρώτη φορά μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει την κίνηση της αδελφής του να ιδρύσει νέο κόμμα.

Χαρακτήρισε λάθος την κίνηση της και υπογράμμισε ότι η εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας θα την ήθελε να δίνει μάχες εντός των γραμμών της Παράταξης.

Νέα απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

090909090909090.jpgΣτους δρόμους βγαίνουν και πάλι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας από τις 12:00-15:00 την προσεχή Τετάρτη, ενώ στις 13:00 την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Οι κερδισμένοι από τις επερχόμενες αλλαγές στη ΝΔ

jpgΟι επερχόμενες αλλαγές στη ΝΔ δεν θα έχουν μόνο θύματα. Αντιθέτως για κάποια στελέχη θα σηματοδοτήσουν εκτόξευση των μετοχών τους, ενώ για κάποια άλλα παγίωση της εσωκομματικής τους δύναμης.


Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μάλιστα και από τους δύο ο κ. Σαμαράς αναμένει στο μέλλον ακόμη πιο δυναμικές παρεμβάσεις στο προσκήνιο, αλλά και το παρασκήνιο για την τόνωση της εικόνας της ΝΔ.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι κκ Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Σίμος Κεδίκογλου και Δημήτρης Σταμάτης.

"Εμείς καλλιεργήσαμε αυτό το κλίμα"

7777777777777777777777.jpg«Δεν ήταν η πρώτη φορά που διασχίζω μια πορεία. Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα» τονίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.


«Είναι η ψυχολογία του όχλου και της μάζας την οποία δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Αλλά δεν μπορεί και οι βουλευτές να κρύβονται όποτε βλέπουν πορεία» παρατηρεί ο κ. Χατζηδάκης.

«Την ώρα που με χτυπούσαν άκουγα δίπλα μου να φωνάζουν: "Βαράνε τον Παναγόπουλο (της ΓΣΕΕ)". Προφανώς χτυπούσαν το πολιτικό σύστημα, όχι τον Χατζηδάκη» υπογραμμίζει.

«Εμείς καλλιεργήσαμε αυτό το κλίμα με την ακατάσχετη σκανδαλολογία, τους αλληλοπυροβολισμούς και τους αναθεματισμούς στη Βουλή. 'Όποιος δέχθηκε παρόμοια επίθεση ως τη στιγμή που εκδηλώθηκε πίστευε ότι δεν πρόκειται να του συμβεί κάτι τέτοιο» προσθέτει, τονίζοντας ότι ζήτησε από την Αστυνομία να μη γίνει έρευνα για τους απεργούς που του επιτέθηκαν και ότι δεν σκοπεύει να υποβάλει μηνύσεις.

Ο πρώην υπουργός έχει δεχθεί άλλες δύο φραστικές επιθέσεις στο παρελθόν την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών, όταν απεργοί του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο του. Πολιτικοί του φίλοι τού μεταφέρουν ότι αργότερα στην πορεία όποιοι πληροφορούνταν το περιστατικό υποστήριζαν πως καλά του έκαναν και ότι θα πρέπει να την πληρώσουν κι άλλοι βουλευτές. «Ξαναζεί το φαινόμενο που ζήσαμε και μετά τις εκλογές αλλά αυτή τη φορά λόγω των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση» σημειώνει.

«Θα ξαναπεράσω από πορεία. Δεν πρόκειται να κρυφτώ» καταλήγει, εκτιμώντας ότι μετά την έκταση που πήρε η επίθεση σε βάρος του κανείς δεν θα το επιχειρήσει και πάλι.

Διαθέσιμο το Microsoft Security Essentials

Κυκλοφόρησε σήμερα επίσημα η τελική έκδοση του Security Essentials 2, το οποίο αποτελεί τη δημοφιλή δωρεάν πρόταση από τη Microsoft στην κατηγορία των antivirus.

Η νέα έκδοση του προγράμματος φέρει δύο πολύ σημαντικές προσθήκες με πρώτη τη δυνατότητα ελέγχου ενός αρχείου ή φακέλου με δεξί κλικ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για ένα antivirus πέρα από τη βασική προστασία, να μπορεί να εντοπίζει άγνωστες απειλές. Για το λόγο αυτό, το Security Essentials 2 έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία heuristics, η οποία συναντάται ως επί το πλείστον σε μεγάλα εμπορικά antivirus.

Να σημειωθεί ότι το MSE 2 συνεργάζεται καλύτερα με το Firewall των Windows και τον Internet Explorer σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενισχύοντας έτσι την προστασία απέναντι σε απειλές που προέρχονται από το Internet. Επιπλέον υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό εποπτείας δικτύου το οποίο χρησιμοποιεί την Windows Filtering Platform των Windows 7 και Vista.

Η αναβάθμιση στην καινούργια έκδοση μπορεί να γίνει αυτόματα πάνω από την ήδη εγκατεστημένη έκδοση του προγράμματος, ή χειροκίνητα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα.

Σχετικά Links

Νικολόπουλος;Τι φοβάται η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Φαλσιανί που θα βρίσκαμε τους φοροφυγάδες με τα λεφτά στην Ελβετία;

Να ρίξει φως στο σκοτάδι μιας πρωτοφανούς υπόθεσης στην Ελλάδα που θα μπορούσε να ωφελήσει την οικονομία της χώρας καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε σχετική Ερώτηση.


Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση ο 37χρονος Ερβέ Φαλσιανί, πρώην στέλεχος ελβετικών τραπεζών και φυσικά ο Υπουργός και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι απέρριψε(!) πρόταση του Φαλσιανί ο οποίος ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!

Ο άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.

Το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησαν και άλλες χώρες και σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τα αρχεία που προμήθευσε ο Φαλσιανί έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα 79.000 ονόματα φοροφυγάδων σε διάφορες χώρες, βεβαίως πλην Λακεδαιμονίων.

O Φαλσιανί ήλθε σε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη.

Αρχικώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε το γεγονός σε εκπομπή του «Mega», ενώ μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων είχε πει «ναι μας έχει γίνει μια πρόταση όπως αυτή που έγινε στην Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα». Μετά ακολούθησε εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται ότι προσπάθησε τρεις φορές να πάρει απάντηση στην πρόταση Φαλσιανί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά όλες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον Υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη πότε ήλθε σε επαφή με την κυβέρνηση ο Φαλσιανί, τι ποσό ζητούσε για να δώσει το CD και τι ενέργειες έκανε. ή δεν έκανε η ελληνική Κυβέρνηση και με ποιο σκεπτικό και πώς χειρίστηκε το θέμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

«Η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών ίσως ήταν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού διότι σε μια τέτοια «βόμβα» είναι προφανές ότι ένας Υπουργός όπως των Οικονομικών θα ζητήσει την πολιτική κάλυψη του Πρωθυπουργού. Ίσως ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι με τα. «κίνητρα» που έχει δώσει θα επιτύχει τον επαναπατρισμό και τη νομιμοποίηση αυτών των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες και δεν θέλει να προκαλέσει την οργή των μεγαλοκαταθετών, αγοράζοντας το CD που ενοχοποιεί πολλούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το πραγματικό κίνητρο του Υπουργού Οικονομικών είναι ο φόβος, μετά και την αποκάλυψη για την τεράστια περιουσία Τσοχατζόπουλου. Φοβάται δηλαδή το ενδεχόμενο, μεταξύ των 2.650 ονομάτων που περιέχει το ηλεκτρονικό αρχείο του Φαλσιανί να περιέχονται και μεγάλα ονόματα του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική παράταξη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν τι όφελος επρόκειτο να έχει η ελληνική οικονομία από την συναλλαγή με τον Φαλσιανί.

Λεφτά υπάρχουν!!!!Για τους μετανάστες όμως...

Τα σχόλια περιττεύουν. Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.