ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ 24 ΔΙΣ ΕΥΡΩ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)...

Σπεύσε Καρχιμάκη!!!

Μιλάμε για ατέλειωτη Πασοκική κωμωδία.

Εξόντωσαν το Βατοπαίδι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που στο κάτω κάτω μάζευε και προσωπικότητες όπως ο Κάρολος και άλλοι.
Τώρα συνεχίζουν το αιώνιο πασοκικό τροπάρι… Ποιός θυμάται άλλωστε τον Προβόπουλο; Ε Μάικ;

Πηγές: olympia.gr

Έχασε κόσμο, χάνει βουλευτές, έχασε και τα δεκανίκια...

papandreou_01.jpgΜε τους χειρότερους οιωνούς μπαίνει το 2011 για τον Γιώργο Παπανδρέου.Τα όσα συνέβησαν αυτήν τη βδομάδα στη Βουλή και στην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, κατέδειξαν με τρόπο...μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση ότι πλέον ο έως και πριν από λίγο καιρό παντοδύναμος, πανίσχυρος πρωθυπουργός:


Αφενός αισθάνεται να συρρικνώνεται η κοινοβουλευτική του δύναμη, αφού οι 160 βουλευτές μιας άνετης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έγιναν 156, μετά τις διαγραφές των Γ. Δημαρά, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου και εσχάτως του Β. Παπαχρήστου.

• Το σημαντικότερο όμως είναι η πεποίθηση ότι πλέον ο Γ. Παπανδρέου έχει απολέσει την πολιτική ηγεμονία, την κυριαρχία που διέθετε. Τώρα -και είναι χαρακτηριστική και η δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»- αμφισβητούνται οι βασικές επιλογές του και η οργή του λαού αγγίζει και τον ίδιο. Και αυτό, η απώλεια δηλαδή της πολιτικής ηγεμονίας, είναι χειρότερο απ' τη μείωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης.

• Επίσης οι προβλέψεις είναι έως και... εκρηκτικές σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι εντός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις αλλεπάλληλες διαγραφές βουλευτών το κλίμα όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει, αλλά έχει γίνει πιο εκρηκτικό. Γενικά δεν ελέγχεται. Και η εκτίμηση είναι ότι μετά και την 5η Απρίλη, οπότε λήγει η εφαρμογή της λίστας (σε περίπτωση που διεξαχθούν εκλογές έως τότε), θα γίνει όχι απλώς ανεξέλεγκτο, αλλά θα θυμίζει... κόλαση.

• Στο στόχαστρο πάρα πολλών βουλευτών αλλά και κομματικών στελεχών είναι στελέχη του στενού του πυρήνα, της ομάδας με την οποία κυβερνά. Και πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο «τσάρος» της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και αυτό επιτείνει την αμφισβήτησή του.

• Επιπλέον τον Γιώργο τον τρομοκρατεί και το ανεξέλεγκτο της λαϊκής οργής. Δηλαδή, όπως έδειξαν και οι μεγάλες κινητοποιήσεις της Τετάρτης, το ενδεχόμενο να αποβεί μοιραίο κάτι τυχαίο. Και να δημιουργηθούν εξ αυτού καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

• Εκτός όμως απ' την εμπιστοσύνη του λαού ο Γ. Παπανδρέου έχασε και τα κοινοβουλευτικά του δεκανίκια. Πλέον ο Καρατζαφέρης και η Ντόρα, διαπιστώνοντας ότι μόνο χάνουν απ' τη στήριξη αντιλαϊκών μέτρων, ανέκρουσαν πρύμνα, ενώ ο Φ. Κουβέλης αποστασιοποιείται για τους ίδιους λόγους.

Ένας λοιπόν πολιτικά αδύναμος και ψυχολογικά πεσμένος πρωθυπουργός, δεινά αμφισβητούμενος, δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε απονενοημένο διάβημα. Αφού επιπλέον ούτε τα νούμερα της οικονομίας τού βγαίνουν και η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτη.

Και αυτό το διάβημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και σχετικές πληροφορίες, είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Πλέον αυτό το ενδεχόμενο δεν φαντάζει ακραίο. Αντίθετα, θεωρείται πιθανό. Και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχουν γίνει και σχετικές εισηγήσεις στον Γιώργο, από στενούς συνεργάτες του. Φυσικά ο λόγος γίνεται για πρόωρες εκλογές με λίστα, δηλαδή έως τις αρχές του Απρίλη.

Έτσι, υποστηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, αποφεύγεται η σκληρή δοκιμασία του άγχους για το ποιοι θα είναι οι επόμενοι «επαναστάτες» εντός του Κοινοβουλίου και για το πού μπορεί να φτάσει η λαϊκή οργή και η αμφισβήτηση του Παπανδρέου.

Βέβαια δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η λήψη «ενδιάμεσων» μέτρων, αν τα πράγματα και οι εξελίξεις καταστήσουν κάτι τέτοιο αναπόφευκτο, όπως:

• Η «θυσία» του Γ. Παπακωνσταντίνου, ως μέτρο εκτόνωσης των αντιδράσεων και κατευνασμού, όσο είναι δυνατόν, της λαϊκής οργής.

Μέχρι τώρα ο Γιώργος στηρίζει τον «τσάρο». Είναι άλλωστε δική του επιλογή. Και μάλιστα απ' τις βασικές. Αλλά όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του πρωθυπουργού ισχυρίζονται πως μια τέτοια ανθρωποθυσία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλείεται...

Κείμενο εναντίον του «τσάρου»!

papakonstantinou_papandreou_vouli.jpgΑλλά τα χειρότερα για τον «τσάρο» είναι μπροστά. Έχοντας συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τη μήνιν βουλευτών και κομματικών στελεχών (για παράδειγμα, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ τον θεωρεί «ξένο σώμα» και απαιτεί την άμεση απομάκρυνσή του!), το επόμενο διάστημα θα δεχτεί και άλλα πλήγματα.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ετοιμάζεται κείμενο εναντίον του από οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείεται το ίδιο να γίνει και από βουλευτές.

Και του καταλογίζουν πολλά, πάρα πολλά, εκτός του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου.

Αλαζονεία, άγνοια της πραγματικότητας, καταστροφή του κοινωνικού ιστού του ΠΑΣΟΚ, επιλογή συμβούλων απαράδεκτων, εμμονή σε μια πολιτική καταστροφική, σκληρά μονεταριστική...

Εξώλης και προώλης λοιπόν για τη συντριπτική πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο καταλογίζεται ακόμα και το ότι απ' τα οχτώ νομοσχέδια που έχει φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα εφτά τα έφερε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!), ενώ επιπλέον χαρακτηρίζεται «καλός υπάλληλος της ''τρόικας''» (!), αλλά στο στόχαστρο της κριτικής έχουν μπει πλέον και άλλοι υπουργοί.

Για παράδειγμα, στον Κώστα Σκανδαλίδη καταλογίζουν ότι ορισμένες φορές δεν ξέρει ούτε τι... έχει υπογράψει.

Στον Χρήστο Παπουτσή υπενθυμίζουν συνέντευξή του όταν ήταν Επίτροπος (επί Σημίτη) στην οποία έλεγε ότι... δεν γίνεται σοσιαλισμός με ΜΑΤ (εκείνη η συνέντευξη είχε προκαλέσει την οργή του Θ. Πάγκαλου!) ενώ τώρα, που είναι ο ίδιος επικεφαλής των ΜΑΤ, προφανώς... μπορεί να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτή η κοινοβουλευτική «εξέγερση» είναι οριζόντια, έχει ξεπεράσει, όπως προαναφέραμε, παραδοσιακούς διαχωρισμούς. Παραπέμπει σε καταστάσεις που είναι πια αδύνατο να ελεγχθούν, πλην της απειλής για διαγραφές.

Έχει ενεργοποιηθεί ξανά το «βενιζελικό» στρατόπεδο, ανεξάρτητα απ' το ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος δείχνει να έχει παραδοθεί και εγκαταλείψει.

Υπάρχουν άλλοι βουλευτές, οι οποίοι είτε δεν στήριξαν το Βενιζέλο, είτε λειτουργούν αυτόνομα, είτε έχουν αποστασιοποιηθεί απ' τους «βενιζελικούς» (π.χ. Αλευράς, Καρτάλης, Φλωρίδης) ή παλιά «εκσυγχρονιστικά» στελέχη, όπως η Βάσω Παπανδρέου.

Ακόμα ορισμένοι μη ενταγμένοι σε ομάδες, όπως ο Κουρουπλής.

Αλλά, το χειρότερο, αμφισβήτηση εκφράζεται από έως πρόσφατα ακραιφνείς υποστηρικτές του Γιώργου. Η περίπτωση του Βαγγέλη Παπαχρήστου είναι πολύ χαρακτηριστική.

Και αυτό, το τελευταίο, είναι που «πονάει» περισσότερο..

Πρόταση μομφής σχεδιάζει ο Σαμαράς;

samaras_03.jpgΕίναι πολύ πιθανόν ο Αντώνης Σαμαράς να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του Παπανδρέου λίγο πριν από την ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό με σκοπό να αναδείξει τη συνενοχή του συνόλου του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο συντελούμενο έγκλημα κατά της Οικονομίας και της κοινωνίας.


Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μελετά και επεξεργάζεται το σχέδιο αυτό καθώς θα είναι η πρώτη πρόταση μομφής που θα καταθέσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλει να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία.

Παράλληλα επεξεργάζεται και τις πολιτικές του ατάκες. Είναι δεινός ρήτορας με εύστοχες προτάσεις οι οποίες μπορούν να τινάξουν στον αέρα τον Παπανδρέου.

ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα επιτεθεί εναντίον της Νότιας Κορέας εάν η Σεούλ πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά πυροβολικού στο νησί Γιονπιόνγκ στ΄ανοικτά των δυτικών ακτών της κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA...


«Στην περίπτωση που η Σεούλ προχωρήσει στα σχέδιά της αυτά, παρά τις προειδοποιήσεις μας, ο στρατός μας θα θα πραγματοποιήσει επίθεση για την αυτοάμυνά του, όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν», τόνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο οποίος επισκέπτεται τη Βόρεια Κορέα, πρότεινε στην Πιονγκγιάνγκ μια «κόκκινη στρατιωτική τηλεφωνική γραμμή» ανάμεσα στις δυο Κορέες για να χρησιμοποιείται στην περίπτωση επεισοδίων στα κοινά τους σύνορα. Ο Ρίτσαρντσον πρότεινε επίσης τη σύσταση στρατιωτικής επιτροπής τα μέλη της οποίας θα είναι Νοτιοκορεάτες, Βορειοκορεάτες αλλά και Αμερικανοί, οι οποίοι θα επιβλέπουν διαφιλονικούμενες ζώνες στην Κίτρινη Θάλασσα.

Κόμμα ανεξάρτητων "μαγειρεύουν" Ντόρα και Κουβέλης!

000000000000000000000.jpgΖυμώσεις για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξάρτητων, γίνονται τις τελευταίες ώρες. Την πρωτοβουλία φέρεται να έχει πάρει η Ντόρα Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη τον κανονισμό της Βουλής που για μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές να είναι περισσότεροι από δέκα. Μετά τη διαγραφή Παπαχρήστου από το ΠΑΣΟΚ οι ανεξάρτητοι είναι δεκατρείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ελέγχει τέσσερις βουλευτές.

Ο Κουβέλης δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι υπάρχει ο σχετικός προβληματισμός:«Γνωρίζω ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων σε κοινοβουλευτική ομάδα θα τεθεί από κάποιους μετά το νέο έτος. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας θα μπορεί να κρατήσει την πολιτική του αυτοτέλεια, αλλά να αξιοποιήσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλο το εύρος του Κοινοβουλίου. Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε περισσότερες επιτροπές καθώς και στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ορίζοντας κάθε φορά έναν εκπρόσωπο».

Οι βουλευτές της Ντόρας Μπακογιάννη είναι τυπικά τρεις (η ίδια, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο Κ. Κιλτίδης), αλλά ουσιαστικά πέντε, μαζί με τους Γ. Κοντογιάννη και Λ. Αυγενάκη, που απλώς δεν το έχουν δηλώσει επισήμως.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζεται με θερμά λόγια για τον Φ. Κουβέλη και έχουν βρει κώδικα συνεννόησης, κάτι που φάνηκε και στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, όπου δημιουργήθηκε μικρή αναστάτωση για το ποιος θα μιλούσε στη Βουλή.

Αρνητική είναι η Σοφία Σακοράφα, καθώς επισημαίνει τις έντονες πολιτικές αντιθέσεις μεταξύ των ανεξαρτήτων, οι οποίες «καθιστούν εμπόδιο τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας». Και ο κ. Παπαχρήστος πάντως έσπευσε μετά τη διαγραφή του να δηλώσει ότι ήταν και παραμένει ΠΑΣΟΚ.

Τα βρήκε με το ΠΑΣΟΚ ο Παπασπύρος

papaspyros_adedy3.jpgΓια τον Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ , λένε ότι συνεχώς ρίχνει νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ και συνομιλεί απευθείας με τον Παπανδρέου αλλά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είναι εκείνος που είχε βγει στο αντάρτικο και τώρα επέστρεψε για τα καλά στο μαντρί.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες έχει εξαφανιστεί από τα κανάλια και τις πορείες και δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση για τα όσα υφίστανται χριστουγεννιάτικα οι δημόσιοι υπάλληλοι οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έλαβαν ούτε το ... χαρτζιλίκι των 400 ευρώ.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΑΔΕΔΥ. Καλά να πάθουν λοιπόν, εκείνοι που θα τον ψηφίσουν.

Στοχοποιεί τον πρωθυπουργό ο Σαμαράς

 ΣΑΜΑΡΑΣ 1.jpgΣτην αποδόμηση του πρωθυπουργικού προφίλ θα επικεντρωθεί ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία ο προϋπολογισμός του 2011.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιρρίψει στον κ. Παπανδρέου το σύνολο των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Θα μιλήσει για καθυστερήσεις και έλλειψη πολιτικής τόλμης και θα επισημάνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος.

Η Ρηγίλλης θα εντείνει το επόμενο διάστημα την κριτική στον κ. Παπανδρέου προκειμένου να περιορίσει κι άλλο τη δημοτικότητά του.

Σε πόσους… καίγεται η κυβέρνηση!

Επειδή τo enpatrais θυμούνται, το ξαναγράφουν γιατί οι εξελίξεις αναμένονται να είναι ραγδαίες στο πολιτικό σκηνικό, εφόσον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίσουν το αντάρτικο και σε κάθε ψηφοφορία «φεύγει και ένας!».


Λοιπόν, σας θυμίζουμε μια φράση που έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου σε στενούς του συνεργάτες πριν από μερικούς μήνες και μετά την ψηφοφορία για το μνημόνιο όπου καρατόμησε τρεις βουλευτές:

«Εγώ, με 152 βουλευτές δεν μπορώ να κυβερνήσω». Σήμερα, στην κυβέρνηση μετρούν 156 βουλευτές...

Οικονομική Κρίση και Πολιτικές Ευθύνες

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  του  Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ  Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Καθημερινά επιβεβαιώνεται η ορθότητα της κριτικής που ανέπτυξε, έγκαιρα και υπεύθυνα, η Νέα Δημοκρατία έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.


Η σύγκριση του τρόπου αντιμετώπισης της κρίσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιρλανδίας καταδεικνύει την ορθότητα της κριτικής μας:

· Η Ιρλανδία αντιστάθηκε, με πείσμα, ως όφειλε, στην προοπτική ένταξής της σε μηχανισμό στήριξης και στην υπαγωγή της στους όρους του ΔΝΤ. Αντιθέτως, ουδείς αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε μόνη της τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

· Η ιρλανδική κυβέρνηση δανείστηκε, ακόμη και με ακριβότερο επιτόκιο ώστε να αποφύγει την ένταξή της σε Μηχανισμό στήριξης καλύπτοντας εκ των προτέρων όλες τις δανειακές ανάγκες της ως τα μέσα του επομένου χρόνου. Η ελληνική κυβέρνηση αδράνησε με τρόπο εγκληματικό να δανειστεί, όταν ακόμη είχε τη δυνατότητα, μέχρι και τον Φεβρουάριο, και με πρωτοφανή αβελτηρία επέτρεψε η κρίση ελλείμματος να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού.

· Η ιρλανδική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά τους όρους του δανεισμού της και κατάφερε να εξασφαλίσει 4 χρόνια χάριτος και 7 χρόνια αποπληρωμής. Η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη αμαχητί τους δυσβάστακτους όρους που της επιβλήθηκαν.

Επιπρόσθετα, αντίθετα με όσα έγιναν στην Ιρλανδία, στη χώρα μας ο φορολογικός συντελεστής είναι 20% στα αδιανέμητα κέρδη και 40% στα διανεμόμενα, θυσιάζοντας έτσι κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Από την άλλη μεριά, η ελληνική κυβέρνηση αύξησε το ΦΠΑ κατά 4 μονάδες μέσα σε 12 μόνο μήνες!

Επομένως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η Ιρλανδία έπραξε ότι μπορούσε για να αποφύγει το μηχανισμό στήριξης. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έσυρε στο Μνημόνιο, μετά από σωρεία λαθών, ερασιτεχνικών κινήσεων και διασυρμού της χώρας. Δεν διαπραγματεύτηκε κανένα σημείο του Μνημονίου και κυριολεκτικά ακύρωσε κάθε ελπίδα για ανάπτυξη.

Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της στάσης, καθώς ως κοινωνία είμαστε εγκλωβισμένοι στη δίνη της ύφεσης, της υψηλής ανεργίας, του πληθωρισμού και της ανασφάλειας για το αύριο.

Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από τη συνήθη παραπλανητική παρελθοντολογία. Οι πολίτες τους έχουν, ήδη, «πάρει χαμπάρι».

Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

 ΒΟΥΛΗΣ.jpgΞεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, εν μέσω σκληρής αντιπαράθεσης για την οικονομία, έπειτα και από την ψήφιση των ρυθμίσεων για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η αυλαία της πενθήμερης συζήτησης άνοιξε με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών απ' όλα τα κόμματα, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται του νέου προϋπολογισμού και την αντιπολίτευση να τον χαρακτηρίζει εικονικό και αντιλαϊκό.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβουν σήμερα, Κυριακή, ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη της αντιπολίτευσης και θα κορυφωθεί την Τετάρτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Την αυλαία της συζήτησης θα κλείσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ στις 12:00 θα αρχίσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία που είθισται να χαρακτηρίζεται και ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΣΚΙΟΠΑ!

Απεβίωσε, ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ από καρδιακή ανακοπή ο Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο Τομάζο Παντόα-Σκιόπα, που το διάστημα 2006-2008 διετέλεσε...

υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι ενώ είχε διατελέσει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Ήταν πρόεδρος της Notre Europe, πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα.

Ηταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Bocconi Luigi στο Μιλάνο και είχε MSc από το Massachusetts Institute of Technology.

Την περίοδο 1998-2005 υπήρξε μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa (CONSOB, 1997-98), αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και γενικός διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).

Επίσης, γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05).

Σκοτάδι για τους όρους της επιμήκυνσης

Αποφεύγει συστηματικά ο πρωθυπουργός να αναφερθεί στους όρους της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου, αν και σε κάθε δημόσια εμφάνισή του εμφανίζεται σίγουρος ότι θα εξασφαλιστεί.


Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι στη Σύνοδο Κορυφής είχε διαβεβαιώσεις από όλους ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για την επιμήκυνση, χωρίς να δώσει καμία περεταίρω επεξήγηση.

«Αυτό είναι σημαντικό για να ελαφρύνει το βάρος που έχει η χώρα μας, λόγω του χρέους που φορτωθήκαμε από τελευταίες κυβερνήσεις» επεσήμανε.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ "ΚΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η πιο διάσημη «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, η Τασσώ Καββαδία, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών. Η Τασσώ Καββαδία γεννήθηκε στην Πάτρα το 1921.

Σπούδασε στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης όπου και πρωτοεμφανίστηκε στο...

έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «η μικρή μας πόλη». Στο Θέατρο Τέχνης παρέμεινε έως και το 1958 παίζοντας σε έργα των Πιραντέλλο, Τέννεσι Ουίλλιαμς, Μπρεχτ, Λόρκα κ.α Έλαβε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και μετέφρασε πληθώρα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Απογραφή της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ξεκινά η κυβέρνηση

Απογραφή και του κτιριακού αποθέματος του Δημοσίου ξεκινά η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ποσά που δαπανώνται για ενοικιάσεις ακινήτων, ενώ δεκάδες δημόσια κτίρια παραμένουν αναξιοποίητα

ΠΕΘΑΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

H Ζακλίν ντε Ρομιγί η τελευταία μεγάλη φίλη της Ελλάδας, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο College de France, και η πρώτη γυναίκα μέλος της Academie des inscriptions et belles-lettres στην...

οποία και προήδρευσε κατά το έτος 1987.

H Ζακλίν ντε Ρομιγί υπήρξε μέλος της Ακαδημίας της Δανίας, της Βρετανικής Ακαδημίας, των Ακαδημιών της Βιέννης, των Αθηνών, της Νάπολης, του Τορίνο, των Κάτω Χωρών, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Γεννήθηκε στην "Ακρόπολη της Γαλλίας" στην Chartres το 1913 και σπούδασε Λατινικά και Αρχαία ελληνικά στο lycee Moliere.

Διασυνοριακές Υπηρεσίες (cross-border services) στο Μνημόνιο Νο.3...Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας...

Στην πρόσφατη (22/11) αναθεώρηση του Μνημονίου, γίνονται αρκετές αναφορές στις λεγόμενες Διασυνοριακές Υπηρεσίες (cross-border services):


"distinguishes between procedures applicable to service providers established in Greece and those applicable to cross-border providers (in particular for the regulated professions)"

"facilitate the provision of cross-border services, so that providers of cross-border services are required to comply with specific requirements of the Greek legislation only in exceptional cases (when admitted by Articles 16 or 17 of the Services Directive). "

"provide legal certainty for providers of cross-border services by setting out in the respective (sectoral) legislation which requirements can and which requirements cannot be applied to cross-border services."

"As regards the cross-border provision of services, particular attention should be paid to declarations relating to the recognition of professional qualifications."

Για το τι σημαίνουν αυτά, η "απάντηση" σήμερα στο:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=85205148

"Μηχανικοί - αρχιτέκτονες: Η ελάχιστη αμοιβή είναι και σε αυτά τα επαγγέλματα ο περιορισμός που θα αρθεί. Ωστόσο, εκτιμάται ότι τις πρώτες συνέπειες από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα τις βιώσουν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί, καθώς η μη ύπαρξη κατώτατης αμοιβής δίνει στους αλλοδαπούς επαγγελματίες τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στις ακριτικές περιοχές (ελληνοβουλγαρικά σύνορα για παράδειγμα) προσφέροντας φθηνότερες υπηρεσίες."