ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Το Skype αντιμετώπισε πρόβλημα λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε χθες το Skype, αφού οι υπηρεσίες του για αρκετές ώρες δεν ήταν διαθέσιμες σε μεγάλη μερίδα των χρηστών. Υπήρξαν μάλιστα αναφορές πως ο αριθμός των ενεργών χρηστών του έπεσε στο διάστημα αυτό από τα 21 εκατομμύρια στα 10 εκ., πράγμα που σημαίνει πως το πρόβλημα δεν περιορίστηκε σε τοπικό επίπεδο ή σε χρήστες κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας. 

Το Skype αναγνώρισε και επίσημα το πρόβλημα, πληροφορώντας αργότερα πως οφείλεται στην πτώση πολλών «υπερκόμβων» (supernodes). Όπως εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση, οι υπερκόμβοι λειτουργούν ως ένα είδος τηλεφωνικών καταλόγων για το Skype και υπό κανονικές συνθήκες ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος ώστε η δυσλειτουργία μερικών να μην προκαλέσει πρόβλημα στην υπηρεσία. 

Χθες, παρόλα αυτά, πολλοί τέτοιοι υπερκόμβοι έπεσαν εξαιτίας προβλήματος που επηρέαζε συγκεκριμένες εκδόσεις του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο μέρος χάρη στη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων κόμβων (mega-supernodes). Παρόλα αυτά, ενδέχεται να υπάρχουν χρήστες που ακόμη και τώρα δεν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για τις εξελίξεις, μπορείτε να παρακολουθείτε το @skype στο Twitter. 

Ανελλήνιστος! Ανακάλυψε «ενεστώτα διαρκείας» στην ελληνική!

«Χρησιμοποίησα σε όλα τα παραπάνω τον αόριστο και όχι τον ενεστώτα διαρκείας της προηγούμενης κυβέρνησης», ξεστόμισε μόλις τώρα ο τραγικός Παπανδρέου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.


Φίλε μετανάστη προσοχή: Ενεστώτα διαρκείας έχει η αγγλική, όχι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα.

Κι από κάτω χειροκροτούσαν. Θλίψη.

Πόσο δίκιο είχε ο Γιανναράς…

Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας που ετοιμάζει η τρόικα!

troika_4.jpgΔεν έχει σβήσει καλά - καλά το «μελάνι» από την σχετική ανάρτηση που είχε κάνει η Voria.gr, με την οποία υπενθύμιζε ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν είναι μόνο τα 110 δισ ευρώ, από το Ταμείο διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και αυτό κάθε αυτό το χρέος της χώρας, το οποίο υπολογίζεται ότι στο τέλος του 2013 (όταν λήγει ο χρόνος εφαρμογής του Μνημονίου) θα έχει ξεπεράσει συνολικά τα 350 δισ ευρώ.


Και τώρα γίνεται γνωστό ότι στις Βρυξέλλες, όντως, έτσι αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα και κατά αυτό τον τρόπο σχεδιάζουν να το διευθετήσουν.

Στη βάση δηλαδή των 460 δισ ευρώ και όχι των 110 δισ. Και φαίνεται να καταλήγουν στη λύση μιας αναδιάρθρωσης, η οποία δεν θα περνάει μέσα από το haircut των ελληνικών ομολόγων, αλλά μέσα:

α) από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους, μέσω

β) ενός καλύτερου, δηλαδή, χαμηλότερου επιτοκίου.

Αυτή άλλωστε, ήταν εξαρχής η μοναδική ρεαλιστική λύση για την επίλυση του προβλήματος, που αντιμετωπίζει μια χώρα - μέλος της Ευρωζώνης. Κάθε άλλη διέξοδος, θα οδηγούσε μοιραία στη χρεοκοπία, η οποία θα συμπαρέσυρε μαζί της και το ευρώ, στο σύνολο του. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι πέραν της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα κληθούν και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας να συναινέσουν στη λύση, κάτι το οποίο θεωρείται μάλλον εφικτό, αφού θα διασφαλίσουν τα λεφτά τους, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Η λύση τελεί υπό επεξεργασία και εννοείται ότι δεν επικοινωνείται και πολύ για δύο λόγους:

1) για να μην χαλαρώσει η ελληνική δημοσιονομική προσπάθεια και

2) γιατί θα πρέπει να γίνει πολύ καλή προετοιμασία, που θα είναι και χρονοβόρα.

Έως τότε, η Ελλάδα, θα πρέπει να δείξει σημάδια βελτίωσης και ...ειλικρινή μεταμέλεια.

Σκληρή απάντηση Θέμου στην Ντόρα

ThemosOla10_480.jpgΜε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμου Αναστασιαδη στην Ντόρα.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Κυριακάτικη εφημερίδα, «αφιερώνει» το πρώτο θέμα της, στην πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Πρόκειται για μια αποκάλυψη που έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πέραν του θέματος, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όπως πληροφορούμαστε, και τα όσα γράφει στην προσωπική του στήλη PHD ο Θέμος.

Ο εκδότης του «Θέματος» δείχνει ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που του εξαπέλυσε η ανεξάρτητη βουλευτής.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ 7 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

"Ουδέν σχόλιο" δηλώνουν παράγοντες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σχετικά με την υπόθεση της έκδοσης πλαστών εισιτηρίων σε αγώνες πρωταθλήματος αλλά και σε ευρωπαϊκούς αγώνες από ομάδες της...


σούπερ λίγκα. Την υπόθεση με τα πλαστά εισιτήρια αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια αντί για θεωρημένα από την εφορία με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν το νόμιμο ΦΠΑ, ενώ παράλληλα εμφάνιζαν πωλήσεις λιγότερων εισιτηρίων (θεωρημένων από την εφορία) καταβάλλοντας έτσι μικρότερα ποσά.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρακτική αυτή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε αγώνες πρωταθλήματος της ΑΕΚ (με τον Ολυμπιακό) και του ΠΑΟΚ (με τον Ατρόμητο Αθηνών).

Επίσης, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλες πέντε ομάδες της σούπερ λίγκα, οι οποίες είναι ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος Αθηνών.

Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής, στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφεραν ότι: «Υπάρχει μία μικρή εσωτερική ατασθαλία στη θεώρηση των εισιτηρίων στο ματς με τον Ατρόμητο (28/12). Δεν υπάρχει όμως θέμα φοροδιαφυγής και δεν έχουμε κανένα λόγο ανησυχίας».

Από την πλευρά τους στελέχη της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ τόνισαν ότι: «Δεν έχουμε ελεγχθεί ως ΠΑΕ. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Εφαρμόζουμε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και είμαστε απευθείας συνδεδεμένοι με τη ΓΓΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο φοροδιαφυγής», ενώ επίσης απειλούν με εξώδικα όσους εμπλέκουν το όνομα της ομάδας στην υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Σχετικά με την ίδια υπόθεση, στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανέφεραν ότι: «Εφαρμόζουμε το εποπτευόμενο από τη ΓΓΑ σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εκδίδουμε τα εισιτήρια με ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό. Άλλωστε, ελεγχθήκαμε στο παρελθόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα της είδησης που μεταδόθηκε. Στη διάθεση των φορολογικών αρχών βρίσκονται οι server και το λογισμικό όλης της αγωνιστικής περιόδου, που αποδεικνύουν την απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας».

Διαλύθηκαν οι «πρόθυμοι»

kouvelis_bakogianni.jpgΚαταστροφικές απώλειες υφίσταται η ... «συμμαχία των προθύμων» όπως την αποκαλούσε ο Σαμαράς μετά και τα χθεσινοβραδινά στη Βουλή με τον Προϋπολογισμό.


Παρά το γεγονός ότι ο Παπανδρέου έλεγε ότι θα ζητήσει να δει την Ντόρα και τον Κουβέλη, εν τούτοις εισέπραξε ένα πελώριο ΟΧΙ και μάλιστα φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση των δύο απέναντι του αφού οι βουλευτές τους ψήφισαν «Όχι σε όλα».

Περισσότερο αρπαγμένος με τον Παπανδρέου είναι ο Κουβέλης που προσφάτως έλεγε σε συνομιλητές του με αφορμή το νομοσχέδιο για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων ότι το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης δεν έχει προηγούμενο.

Ας πρόσεχε...

Επανέρχεται ο Κωστόπουλος

Δύο πρώην τομεάρχες Οικονομικών της Ν.Δ. ο Ν. Νικολόπουλος και ο Δ. Κωστόπουλος τα έλεγαν επί ώρα χθες στο γνωστό καφέ του Κολωνακίου.


Ο πρώην γαλάζιος βουλευτής σκέφτεται ξανά να πολιτευτεί αφού πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

kostopoulos_dimitris_nd.jpgΟι σχέσεις του με τον Σαμαρά είναι καλές και δεν αποκλείεται στον επικείμενο ανασχηματισμό της Ρηγίλλης να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο νευραλγικό πόστο σχετικό με τα οικονομικά. Δεν είναι γνωστό πάντως αν θα κατέβει στην Αρκαδία ή στη Β΄ Αθηνών.

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Άγγελου ΤΣΙΓΚΡΗ

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος ΤΣΙΓΚΡΗΣ στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρει τα ακόλουθα: «Καλούμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού και την έλευση του νέου έτους σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας. Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο από τη σημερινή βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που αιφνιδιαστικά, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς προγραμματισμό, μεταβάλλει τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Αυτές τις Άγιες Ημέρες πολλοί συμπολίτες μας στερούνται τα αυτονόητα: το σπίτι, το φαγητό, την οικογένεια, την αγάπη. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς. Να βρεθούμε έστω και για λίγο δίπλα τους. Να τους προσφέρουμε κάτι από αυτά που έχουμε. Να τους δώσουμε αυτό που τους στέρησε η ζωή. Εύχομαι σε όλες και σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Ψηφοφορία γεμάτη παρασκήνια

vouli_proipologismos_2011.jpgΤην τιμητική της είχε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είναι έγκυος, και ο πρόεδρος της Βουλής για να την διευκολύνει να αποχωρήσει νωρίτερα ζήτησε να ψηφίσει πρώτη κατ ‘ εξαίρεση.


«Ψηφίζει για δύο» είπε ο κ. Πετσάλνικος και έδωσε το σήμα στην εφορευτική επιτροπή να ανακοινώσει πρώτο το όνομα της.

Νωρίτερα βέβαια ο κ. Πετσάλνικος ψιλολαχτάρησε όταν καλούσε από το μικρόφωνο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γιάννη Αμοιρίδη, προκειμένου να τον ορίσει ψηφολέκτη.

Φώναξε μια, φώναξε δύο, αλλά πουθενά ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος σημειωτέον είχε εκφράσει τις τελευταίες ημέρες έντονη κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές. Τελικά εμφανίστηκε και είπε ότι είχε πάει στο ιατρείο να μετρήσει την πίεσή του, γεγονός που έκανε τον κ. Πετσάλνικο να τον χαρακτηρίσει δικαιολογημένο.

Βόλτα είχαν πάει στη διάρκεια της ψηφοφορίας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Αϊβαλιώτης, αφού χρειάστηκε να ακουστούν αρκετές φορές τα ονόματά τους.

Και ναι μεν ο Άδωνις εμφανίστηκε και ψήφισε ο Κώστας Αϊβαλιώτης όμως έχασε τη σειρά του. Έτσι όταν καθυστερημένα το πήρε χαμπάρι πήγε να ...χωθεί από τα πλάγια, φτάνοντας μέχρι και το έδρανο των αντιπροέδρων της Βουλής. Σειρά όμως εμβόλιμα δεν πήρε και ψήφισε στο τέλος.

Μπερδέματα υπήρξαν όμως και με τον τρόπο που ψήφιζαν οι βουλευτές της ΝΔ και οι προσφάτως ανεξαρτητοποιημένοι ή οι υποψήφιοι για ...ανεξαρτησία.

Έτσι μόλις ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ψήφισε «όχι σε όλα» και ακολούθησε ο συνάδελφός του Κ. Τζαβάρας, οι της εφορευτικής επιτροπής ανακοίνωσαν από τα μικρόφωνα ότι και ο κ. Τζαβάρας ψήφισε «όχι σε όλα». Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε μία μικρή αναστάτωση και τελικά έγινε η διόρθωση και η αποκατάσταση της αλήθειας.

Μπέρδεμα αλλά από την άλλη έγινε με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για τον οποίο ανακοινώθηκε ότι ψήφισε «Όχι στα υπουργεία.

Ναι στην Προεδρία», που ήταν και η κομματική γραμμή της ΝΔ, ενώ ο πρώην υπουργός είχε ψηφίσει «Όχι σε όλα», όπως ψήφιζαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι προσφάτως διαγραφέντες και ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011 Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο προϋπολογισμός του 2011.


Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το σύνολο του προϋπολογισμού.

«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.

Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.

Πάγκαλος: "Συγκροτήσαμε ένα τεράστιο κράτος που δεν δικαιολογείται"

Πάγκαλος: "Συγκροτήσαμε ένα τεράστιο κράτος που δεν δικαιολογείται"Ξεκάθαρο μήνυμα με αιτία την «άγρια αντικοινοβουλευτική επίθεση» που δέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, απέστειλε από του βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Τόνισε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν στον Τύπο ή στη διανόηση ή και μερικοί μέσα στο Κοινοβούλιο ότι το θύμα ήταν ο άνθρωπος ή το κόμμα στο οποίο ανήκει, καθώς «το θύμα που στοχεύθηκε ήταν ο κοινοβουλευτισμός».

«Δικαιολογία γι αυτό δεν υπάρχει, για τους φασίστες και τραμπούκους» είπε κι ενώ επισήμανε πως είναι ένα θέμα η αγανάκτηση και αντίρρηση στην πολιτική, ξεκαθάρισε ότι η δυνατότητα οποιουδήποτε να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να υφίσταται βάναυση επίθεση είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί. «Και θα περίμενα σύντομα οι άνθρωποι αυτοί να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Υπάρχει μια επίθεση εναντίον του Κοινοβουλίου» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την ομιλία του στην συζήτηση του Προϋπολογισμού 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επικαλέστηκε αναλύσεις που μιλούν για καταστροφή της χώρας στα χρόνια της μεταπολίτευσης αλλά ταυτόχρονα επικαλέστηκε δείκτες οικονομικού αναλυτή που αποδεικνύουν ότι αυτά τα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν σαφέστατα προς το καλύτερο, όπως το γεγονός ότι ο κάθε Έλληνας σήμερα έχει 31.670 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα ενώ το 1974 είχε 2.722 δολάρια.

«Είμαστε περήφανοι για την Δημοκρατία μας. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Δημοκρατία μας και πρέπει να την υπερασπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι προέκυψε βαθμιαία μια συναίνεση που οδηγούσε σε συνενοχή μέσα από το «άθλιο σύστημα» του σταυρού προτίμησης.

Έτσι - είπε ο κ. Πάγκαλος - συγκροτήσαμε ένα τεράστιο κράτος που δεν δικαιολογείται. Κι αυτό το κράτος και το έλλειμμα μας οδήγησαν στο σήμερα. «Μια χαρά είναι η Ελλάδα, και πλούτο έχει και επιχειρηματίες και σκληρά εργαζόμενο λαό στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε και αντιπαρέβαλλε «Το θέμα είναι πως ο δημόσιος τομέας θα καταναλώνει αυτά που έχει και όχι αυτά που δεν έχει» για να επισημάνει: «Αυτή είναι η τεράστια προσπάθεια που επιχειρούμε να φέρουμε σε πέρας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο σημείο αυτό υπογράμμισε επιτακτικά πως πρέπει να προχωρήσουμε ραγδαία και στο τέλος του έτους θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

«Ζούμε μια εθνική κρίση και θα πρέπει να είναι εθνική η προσέγγιση» κάλεσε την Βουλή και καταλήγοντας απηύθυνε παραίνεση: «Να κάτσουμε να δούμε τις ισορροπίες που απομένουν, την ισορροπία ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο, τα ασφαλιστικά συστήματα πχ. Να προχωρήσουμε στην ισορροπία μεταξύ φτωχών και πλουσίων, η ανάπτυξη οδηγεί σε ανισότητες, χρειάζεται μια πολιτική απάντλησης των ανισοτήτων και ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγή και την φύση».

Σαμαράς: "Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας δεν θα γίνουμε"

Σαμαράς: "Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας δεν θα γίνουμε"«Αλλάξτε πολιτική τώρα! Συναίνεση σε αυτό το μείγμα πολιτικής δεν πρόκειται να δώσουμε. Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλλει, δεν πρόκειται να γίνουμε», ήταν το στίγμα της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά κατά τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού.


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βάφτισε το μνημόνιο ως μονόδρομο, για να συγκαλύψει την ιστορική του αδυναμία και τις πρόσφατες ευθύνες του, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο καθρέφτης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι σήμερα, Χριστούγεννα του 2010, βιώνουμε μια βαθειά κρίση που συγκλονίζει την κοινωνία και ανατρέπει προγραμματισμούς, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο αλήθειες, αυτή που δεν ομολογεί η κυβέρνηση, ότι δηλαδή η μνημονιακή πολιτική δεν ξεπερνά το πρόβλημα και από την άλλη ότι υπάρχει ελπίδα και μια άλλη προοπτική.

Πέραν αυτών ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό «διαφημίζοντας τη διαφθορά της», και επέλεξε μία προοπτική πού ούτε μονόδρομος σωτηρίας ήταν, ούτε το διαπραγματεύθηκε όσο πιο σκληρά μπορούσε, όπως έκαναν άλλες χώρες και πρόσφατα η Ιρλανδία

Συμπλήρωσε ότι το ατού μας ήταν τότε τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες, που αν άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει θα προκαλούνταν τεράστιοι κλυδωνισμοί στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση μιλώντας για σπατάλες περιέκοψε τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, ή περιέκοψε τα πολυτεκνικά επιδόματα, προκειμένου να επιτευχθεί η εσωτερική υποτίμηση, αν και η επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας προέρχεται από το μη μισθολογικό κόστος.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η ίδια η κυβέρνηση έπεσε έξω στις δαπάνες περικόπτοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ένα λάθος που επεσήμανε και ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας από το ΙΟΒΕ.

Έπεσε έξω και στα δημόσια έσοδα και στην ύφεση: «Με δύο λόγια το πρόγραμμα της κυβέρνησης έπεσε έξω παντού»

- Το ότι «δεν βγαίνει ο λογαριασμός», ότι «τα μέτρα είναι βαρβαρότητα κι ότι δεν έχουν αναπτυξιακή διάσταση» ή ότι «ο προϋπολογισμός δεν είναι αξιόπιστος, είναι λόγια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε αυτή εδώ την αίθουσα που έχουν γίνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε πώς με τέτοια δανειακή επιβάρυνση θα καταστεί δυνατό να βγει η χώρα στην αγορά για να δανειστεί, ενώ έσπευσε να πει ότι εκείνο μπορεί να αλλάξει την οικονομική πολιτική είναι η ανάκαμψη τώρα και η ανάπτυξη αμέσως μετά, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της ύφεσης με μέτρα τόνωσης της οικονομίας και με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη με τις περικοπές, φτάνει όμως να είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες πλήττοντας τους πάντες, ενώ για την ύφεση που προκαλούν οι περικοπές αντέτεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για να ανασάνει η οικονομία.

Στη συνέχεια να ακολουθήσει αληθινή διαρθρωτική αλλαγή με αλλαγή της φιλοσοφίας του φορολογικού συστήματος και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το ταχύτερο δυνατό.

Ετσι, είπε ο κ. Σαμαράς, περικοπή φόρων, μέτρα τόνωσης της οικονομίας, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ένα μείγμα που πρέπει να εφαρμοστεί ταυτοχρόνως για να επέλθει επανεκκίνηση της Οικονομίας και αυτό προτείνει η ΝΔ ειδάλλως θα συνεχίσει να ψηφίζει μόνον μεμονωμένες διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι μέρος του δικού της προγράμματος.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το διαφορετικό μείγμα, που οδηγεί σε ανάκαμψη εδώ είμαστε, αλλά αυτό δεν σημαίνει συναίνεση στο μνημόνιο, αλλά συναίνεση για μία πολιτική που οδηγεί σε διέξοδο με ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη ραγδαίας αλλαγής πολιτικής «γιατί δεν μπορεί να ζει η χώρα με τη διάλυση της κοινωνίας και την παράλυση της οικονομίας», ενώ επισήμανε την ανάγκη πρωτοβουλιών στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας, της Άμυνας και των Υποδομών.

Αντ' αυτών, συνέχισε, η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και πυροτεχνήματα: «Πώς θα γίνει συναίνεση εκεί που διαφωνούμε, αφού εσείς δεν την προωθείτε, ούτε για εκείνα που ξέρετε ότι συμφωνούμε. Και βυθίζετε τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα στην οικονομία και βυθίζεστε κι οι ίδιοι σε όλο και μεγαλύτερη παράλυση σε όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα διακυβέρνησης».

Και κατέληξε: «Αυτή τη μάχη δίνει η ΝΔ, προσφέροντας διέξοδο και ελπίδα ανάπτυξης, αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας εκπέμπουμε. Η χώρα δεν έχει ανάγκη να «στηρίξουμε» εμείς τα δικά σας αδιέξοδα. Η χώρα έχει ανάγκη να βγει από τα αδιέξοδα. Αλλάξτε πολιτική τώρα!».

Τα greek statistics είναι δουλειά του ΠΑΣΟΚ

Kefalogiannis_manolis_nd_09.jpgΟ εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, κατή την χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού εξάντλησε την δευτερολογία του αναφερόμενος στα "greek statistics" - στον τρόπο με τον οποίον «μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος μήνυση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Blumberg σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Ο κος Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο έγγραφα, στα οποία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εμφανίζεται να προτείνει στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ, τρόπους για «να κρύψουμε χρέος 3 δισ. ευρώ» και ο κος Δρυς εμφανίζεται να «συμφωνεί» με την πρόταση.

«Άλλο έγγραφο του 1994, έφερε υπογραφή του Γ. Γεννηματά σε διαπίστωση πως το δημόσιο χρέος ήταν 19,5 τρισ. δρχ. «και το γνωστό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ, αυτό που κάνει και τώρα τις αλχημείες, ανεβάζοντας ένα πραγματικό χρέος 9% στο 12,5%, το ίδιο έκανε και το 1994: Ο αείμνηστος Γεννηματάς μας λέει πως το χρέος είναι 19,5 τρισ. και ένα χρόνο μετά ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέβαζε το χρέος στα 23,5 τρις, ενσωματώνοντας όλες τις λογιστικές διαφορές που υπήρχαν στην ΤτΕ από το 1950» δήλωσε.

«Η Eurostat διαπίστωσε έντεκα περιπτώσεις greek statistics για παραπλανητικές αναφορές σε δημοσιονομικά στοιχεία κατά την περίοδο 1997-2003» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..

«Μας είπε ο κος Παπανδρέου για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ο σοσιαλισμός είναι για τους πιστωτές μας ενώ η βαρβαρότητα μένει για τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κος Κεφαλογιάννης.

Google: Ειδοποιήσεις για hacked sites στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google πρόσφατα παρουσίασε μια νέα υπηρεσία ειδοποιήσεων (notifications) στα αποτελέσματα αναζήτησης, ελπίζοντας, σε συνδυασμό με την βοήθεια των χρηστών, στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιήσει μια αναζήτηση, στην περίπτωση που κάποιο site έχει κυριευθεί από hackers, εμφανίζει μια ειδοποίηση που τον ενημερώνει για αυτήν την επίθεση. Να σημειώσουμε πώς παρείχε ειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό (malwares) για χρόνια σε μια ξεχωριστή σελίδα. Τώρα όμως επεκτείνει αυτή τη λειτουργία παρέχοντας πιο λεπτομερείς πληροφορίες για sites που περιέχουν συνήθως spam.

Η ειδοποίηση έχει τη μορφή "This site may be compromised" και εμφανίζεται κάτω από το αποτέλεσμα της αναζήτησης που μόλις πραγματοποιήσατε. Κάνοντας κλίκ πάνω της μεταφέρεστε στο Κέντρο Βοήθειας της Google. Εκεί σας παρέχονται πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την ειδοποίηση που λάβατε.