ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Σενάριο "απόδρασης" Παπανδρέου στον ΟΗΕ!

3333333333333333.jpgΣενάριο ανάληψης από το Γιώργο Παπανδρέου τη θέσης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, ρίχνει στο τραπέζι η εφημερίδα «Βήμα».

Σύμφωνα με αυτό, ο πρωθυπουργός συζητείται ως διάδοχος του Μπαν Κι Μουν, μια και είναι η σειρά της Ευρώπης να αναδείξει γραμματέα.

Οι διαδικασίες πρόκειται να αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο και σύμφωνα με την εφημερίδα οι κκ Δρούτσας και Παμπούκης ανιχνεύουν τις διαθέσεις της παγκόσμιας κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό σενάριο έρχεται στην επικαιρότητα παρότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έσπευσε στη συζήτηση του προϋπολογισμού να διαβεβαιώσει ότι δεν δραπετεύσει από τη χώρα καθώς και ότι είναι αποφασισμένος όσο ποτέ να πετύχει το στόχο της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Τον χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο

444444444444.jpgΤο Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να σχολιάσει την αιχμηρή παρέμβαση Σημίτη κατά Παπανδρέου. Ωστόσο η δυσφορία είναι δεδομένη και μάλιστα έντονη.


Και αυτό γιατί ο πρώην πρωθυπουργός χτύπησε σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο. Αυτό της διεθνούς ακτινοβολίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν μάλιστα έχει βάση το σενάριο περί εμπλοκής Παπανδρέου στη διαδοχή του Μπαν Κι Μουν, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου «βράζει».

ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Την ανυπαρξία κοινής θέλησης στις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναγνωρίσουν το πρόβλημα της κρίσης και την αδυναμία του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τη διαμόρφωση μιας ουσιαστικής διακυβέρνησης, επισημαίνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης...


Προτείνει τη δημιουργία ευρωομολόγου, όχι για να χρηματοδοτηθεί η κάλυψη των ελλειμμάτων, κάτι που αρνούνται οι χώρες του βορρά αλλά για να γίνουν αναπτυξιακές επενδύσεις.Η Ελλάδα, σημειώνει, έχει εγκλωβιστεί στη συζήτηση περί της χρεοκοπίας και του μηχανισμού σωτηρίας ενώ χρειάζεται να βελτιώσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της στους εταίρους με άλλους τρόπους.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Τα Χριστούγεννα έφτασαν,οι γειτονιές μύρισαν από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες,γέμισαν παιδικές φωνές από τα κάλαντα.Στις μέρες που ζούμε είναι δύσκολα και ειδικά φέτος τα Χριστούγεννα είναι πολύ δύσκολα,βλέπετε το ΔΝΤ παει να μας στερήσει και την χαρά των εορτών,αλλά ας μην το βάζουμε κάτω μια φουρτούνα είναι και θα την περάσουμε,έχουμε μάθει εμείς οι Έλληνες να τα βγάζουμε πέρα στα δύσκολα,για αυτό ας παλέψουμε.

Το EN PATRAIS και η αθλητική συντακτική ομάδα σας εύχονται καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Εκ μέρους της Αθλητικής συντακτικής ομάδας.

Η συγλονιστική ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή...

Θυσίες για τους τοκογλύφους...Άρθρο αναγνώστη...Τον ευχαριστούμε...

5 μέρες συζητήσεων για τον Προϋπολογισμό, με συναγωνισμό στο ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα.


Αντ' αυτού, θα έπρεπε κάποιος μέσα σε 5 λεπτά να πει τα εξής απλά και σημαντικά πράγματα για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος:

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποτελείται από 2 μεγάλα σκέλη:

1) Τακτικός Προϋπολογισμός (ΤΠ)

2) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)

Έχουμε λοιπόν τα εξής μεγέθη:

α) έλλειμμα/πλεόνασμα ΤΠ

β) έλλειμμα/πλεόνασμα ΠΔΕ

γ) τόκοι δανείων

Τα α) και β) αποτελούν το πρωτογενές έλλειμμα/πλεόνασμα (υποτίθεται ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα).

Τα α), β) και γ) αποτελούν το έλλειμμα για το οποίο ακούμε όλοι μας (και θα εξακολουθούμε να έχουμε και το 2012 και μετά).

Όταν συνάπτουμε ένα δάνειο, αυτό έχει μία ημερομηνία που πρέπει να πληρωθεί το κεφάλαιο. Μέχρι αυτή την ημερομηνία πληρώνουμε τους τόκους του δανείου (δηλ. οι τόκοι ενός δανείου πληρώνονται μπροστά).

Όταν έρθει η ημερομηνία να πληρωθεί το κεφάλαιο του δανείου, επειδή δεν έχουμε να το πληρώσουμε, παίρνουμε νέο δάνειο, εξοφλούμε το παλιό κ.ο.κ.

Δείτε τώρα τα στοιχεία από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού: http://www.minfin.gr/budget/2011/proyp/PDFProyp/1.0.pdf

Ένα και μόνο διάγραμμα αρκεί, αυτό στη σελ. 166, οι τόκοι των δανείων ως ποσοστό του ΑΕΠ. Μέσα σε 5 χρόνια σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Και το διάγραμμα είναι μόνο μέχρι το 2011. Για πιο μετά, δείτε στη σελ. 29 τον Πίνακα 2.2

Όπως προκύπτει από τον Πίνακα 5.7 στη σελ. 72, για το 2011:

Τόκοι Δανείων: 15.920 εκ. Ευρώ
Έσοδα Προϋπολογισμού: 59.482 εκ. Ευρώ

Δηλ. 15.920 / 59.482 = 26,76% των εσόδων του κράτους πάει για την πληρωμή των τόκων στους τοκογλύφους. Σύντομα θα φτάσουμε το 1/3 των εσόδων να πηγαίνει εκεί.

Συνεπώς η όποια εξοικονόμηση «πόρων» από τους πολίτες με μειώσεις μισθών, με φόρους και με άλλες θυσίες που μας ζητάνε να κάνουμε, οδηγείται τελικά, δια μέσου των τόκων, στα χέρια των τοκογλύφων.

Έτσι απλά έχουν τα πράγματα, ανεξάρτητα από το πώς τα παρουσιάζει η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Η πληροφορία που έδωσε πριν από λίγο ο Χατζηνικολάου πού σοβαρή. Ο γνωστός άνκορμαν αποκάλυψε ότι ο Παπανδρέου εάν πιεστεί και άλλο θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο δημοσιογράφος έχουν...


πέσει ήδη κάποιες ημερομηνίες στο τραπέζι. Μια από αυτές και η πιο πιθανή είναι η Κυριακή 3 Απριλίου. Οι πρόωρες κάλπες πλησιάζουν ακόμα πιο κοντά.