ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Έχουμε πόλεμο. Λήστεψαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν γιαγιά πάλι ανήμερα Χριστούγεννα.

Έντεχνα τα κανάλια κρύβουν τη νέα ύβρι στην χώρα που γέννησε τα ανθρώπινα δικαιώματα (μόνο το Star μετέδωσε την είδηση). Η 70 χρονη γιαγιά έζησε την κόλαση πριν ξεψυχήσει στο διαμέρισμα της στο Μοσχάτο. Όπως άλλωστε και πέρυσι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπου μία άλλη γιαγιά δολοφονήθηκε σαν σκυλί σε στάση λεωφορείου ενώ πήγαινε στο εγγόνι της.Εφιάλτη χωρίς τέλος έζησε ένα κοριτσάκι 18 χρόνων στα χέρια 45χρονου προαγωγού που της κατέστρεψε το πρόσωπο, όταν είδε ότι θα τον συλάμβαναν.


Ο 45χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από άνδρες του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη. Όπως προέκυψε από την έρευνα η κοπέλα βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση και δεν είχε τα μέσα για να συντηρηθεί. Αυτός την προσέγγισε και τάζοντάς της ότι θα την βοηθήσει την έκανε να τον εμπιστευτεί.

Από εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο της κοπελίτσας. Ο 45χρονος της πήρε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την έκλεισε σε σπίτι στην Πάτρα από όπου δεν την άφηνε να βγει. Από τις αρχές Νοεμβρίου την εξέδιδε παίρνοντας τα χρήματα από τους ανθρώπους που ασελγούσαν πάνω στη μικρή αλλοδαπή.

Το κοριτσάκι κατάφερε να αποδράσει από τα χέρια του στις 20 Δεκεμβρίου και να ταξιδέψει μέχρι τις Σέρρες. Όμως ο τύρρανός της την εντόπισε ξανά και πάλι με τη βία την έκλεισε σε σπίτι στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς για την κοπέλα κάτοικοι της περιοχής είδαν τις ύποπτες κινήσεις του 45χρονου και ειδοποίησαν την αστυνομία. Μετά από έφοδο στο διαμέρισμα ο άνδρας συνελήφθη προχτές και το μαρτύριο της 18χρονης πήρε τέλος.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός, έχοντας μένος κατά του νεαρού κοριτσιού και πριν η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι, πήρε ένα ψαλίδι και “σημάδεψε” το πρόσωπο της κοπέλας με αυτό.

olympia.gr

ΠΑΤΡΑ: Ο Γιώργος Σιγαλός αντιδήμαρχος καθαριότητας;

Mαθαίνουμε πως ίσως ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Σιγαλός θα αναλάβει τον δύσκολο τομέα της καθαριότητας για το δήμο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιγαλός είναι το πρόσωπο που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει η «σκιά» του αντιδημάρχου καθαριότητας Σπύρου Δεμαρτίνου.

Υφυπουργός έστειλε υποπλοίαρχο να της αγοράσει κουρτίνες- To θέμα έφερε στο φως ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο λόγος για την υφυπουργό ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία στον καιρό της κρίσης και με τον κόσμο να στενάζει από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου αποφάσισε να ανακαινίσει το γραφείο της, σκορπώντας δεξιά και αριστερά χιλιάδες ευρώ.


Μόνο τα έπιπλα του γραφείου της κ. Τσουρή κόστισαν 30.000 ευρώ, αφού δεν τα προμηθεύτηκε από ένα τυχαίο κατάστημα αλλά ίσως από το πιο ακριβό στην αγορά.

Επιπλέον η κ. Τσουρή ξόδεψε 20.273 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό και 3.000 ευρώ για ηλεκτρικά είδη, ενώ υπέγραψε και απόφαση για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για την κάλυψη αναγκών της Γενικής Γραμματείας ύψους 11.299 ευρώ.

Το πλέον εξοργιστικό στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Πρώτου Θέματος, είναι πως η κ. Τσουρή έστειλε έναν υποπλοίαρχο του λιμενικού σώματος, να της αγοράσει κουρτίνες για το γραφείο της.
Το περιστατικό μάλιστα επιβεβαιώνεται από την αναφορά του υποπλοίαρχου η οποία αναφέρει: «Πειραιάς σήμερα την 22/11/2010 ο υπογεγραμμένος υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Μ.Τ. ως εκπρόσωπος του ΥΘΥΝΑΛ/ΠΛΣ-Γ, περιελθών διάφορα καταστήματα και εργαστήρια για την προμήθεια κουρτινών, προς κάλυψη αναγκών γραφείου κ. υφυπουργού στο κτίριο της Γρ. Λαμπράκη 150, βρήκα συμφερότερη τιμή στο πιο κάτω κατάστημα».

Όπως φαίνεται και από την αναφορά η «σοβαρότατη» αποστολή που ανατέθηκε στον υποπλοίαρχο ήταν επιτυχής . Για να μη μείνετε και με την απορία θα σας πούμε πως οι κουρτίνες κόστισαν 550 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος ζήτησε να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού, καθώς και τα σχετικά τιμολόγια, ενώ διερωτήθηκε γιατί η υφυπουργός δεν στεγάστηκε στο νέο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα η κ. Τσουρή είναι πιθανό να στεγαστεί στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό τι θα κάνει τα ακριβά έπιπλα, τους υπολογιστές και τις νέες κουρτίνες.

Νέο πακέτο βοήθειας προς τις τράπεζες

Νέο πακέτο βοήθειας προσανατολίζεται να χορηγήσει η κυβέρνηση στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους. Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να εγείρει αντιρρήσεις στην προοπτική να αυξήσει το Δημόσιο το πακέτο των εγγυήσεων προς τις ελληνικές τράπεζες, ενόψει της επερχόμενης καταιγίδας υποβαθμίσεων από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα της συζήτησης για παροχή νέου πακέτου βοήθειας λίγες ημέρες μετά την έγκριση του πακέτου των εγγυήσεων ύψους 20 δισ. ευρώ καταδεικνύει ότι οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον είναι απρόβλεπτες.

Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον λοιπόν αποδεικνύεται ακόμη ότι τα προληπτικά μέτρα που επιβάλλονται από την τρόικα στην κυβέρνηση βρίσκονται ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις. Έτσι ενώ η συζήτηση για το πακέτο των πρόσθετων εγγυήσεων προς τις τράπεζες (σ.σ.: το συνολικό πρόγραμμα εγγυήσεων το οποίο ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει αισίως τα 55 δισ. ευρώ) ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ρευστότητας, όταν έφτασε η στιγμή να κατανεμηθεί μεταξύ των τραπεζών ήταν πλέον ανεπαρκές.

Η προοπτική νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους οίκους Moody’s, Standard & Poors και Fitch απαξιώνει τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί ως ενέχυρο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε αντάλλαγμα της ρευστότητας που έχει χορηγήσει στις ελληνικές τράπεζες. Η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 95 δισ. ευρώ. Επομένως, για να κρατήσουν τη θέση αυτή οι ελληνικές τράπεζες, μετά την πιθανολογούμενη υποβάθμιση, θα είναι υποχρεωμένες να προσκομίζουν στην Κεντρική Τράπεζα ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ομολόγων (κρατικών ή εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο). Τούτο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς και στο παρελθόν η ΕΚΤ, μετά την υποβάθμιση της χώρας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk bonds), είχε καλέσει μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας να καλύψουν με νέα ομόλογα το «κούρεμα» το οποίο είχε υποστεί το πακέτο των τίτλων που είχαν καταθέσει ως ενέχυρο.

Από την πλευρά της η ΕΚΤ από τον περασμένο Μάιο έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει να δέχεται τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης όσο χαμηλά και αν πέσουν αυτά στην αξιολογική κλίμακα των διεθνών οίκων. Όμως τούτο δεν σημαίνει ότι η αποδοχή αυτή δεν συνεπάγεται πρόσθετο κόστος κάθε φορά που οι περιώνυμοι οίκοι εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Οι εξελίξεις αυτές στο μέτωπο των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να προκαλέσουν νέες πιέσεις στη ρευστότητα του συστήματος. Ήδη οι προσδοκίες τόσο της ΤτΕ όσο και των τραπεζιτών για το ρυθμό της πιστωτικής επέκτασης το 2011 ήταν εμφανώς χαμηλές. Με τις εγγυήσεις των 20 δισ. ευρώ οι τραπεζίτες επιδιώκουν το 2011 να αναχρηματοδοτήσουν κυρίως προβληματικά δάνεια αποτρέποντας έτσι μια ανεξέλεγκτη έκρηξη των «κόκκινων δανείων». Συνακόλουθα η καθαρή αύξηση των χορηγήσεων την επόμενη χρονιά στην καλύτερη περίπτωση θα ισορροπήσει στα επίπεδα του 2% με 3%. Μετά το κούρεμα των ομολόγων από τους διεθνείς οίκους και ο στόχος αυτός φαντάζει πλέον φιλόδοξος.

Υπολογίζεται ότι η επερχόμενη υποβάθμιση θα προκαλέσει μια μαύρη τρύπα τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, την οποία θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση προσφέροντας ένα νέο ισόποσο πακέτο εγγυήσεων. Στην αντίθετη περίπτωση (που δεν δοθεί το πακέτο βοήθειας) από το σύστημα θα διαρρεύσει ρευστότητα περίπου 7 έως 8 δισ. ευρώ καθώς η ΕΚΤ δανείζει σήμερα στις τράπεζες το 70% με 75% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που καταθέτουν ως ενέχυρο.

Όμως όλος αυτός ο μηχανισμός που είχε θέσει σε λειτουργία η ΕΚΤ από τον περασμένο Μάιο επρόκειτο να αλλάξει εντός του 2011 με στόχο να περιοριστεί η εξάρτηση των τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρεται από αυτή. Με άλλα λόγια η ΕΚΤ σχεδιάζει -χωρίς την άδεια του ξενοδόχου, εν προκειμένω των οίκων αξιολόγησης- να εφαρμόσει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο επιβάλλοντας μεγαλύτερο κούρεμα στα ομόλογα που έχει σωρεύσει στο χαρτοφυλάκιό της. Όμως μετά το νέο γαϊτανάκι των υποβαθμίσεων που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο (την περασμένη Τρίτη στο στόχαστρο της Moody’s μπήκε και η Πορτογαλία, η οποία πλέον αντιμετωπίζει το φάσμα της υποβάθμισης), οι τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη είναι πλέον πολύ πιθανό ότι θα αναβάλουν για μία ακόμη φορά την εφαρμογή του περίφημου «σχεδίου εξόδου». Τη σταδιακή κατάργηση, δηλαδή, όλων εκείνων των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους των χωρών της Ευρωζώνης.

Ανοίγει νέος γύρος υποβαθμίσεων για την Ελλάδα

Αντιμέτωπη με νέο γύρο υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας βρίσκεται η Ελλάδα, με το πρώτο χτύπημα μάλιστα να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και πριν από τα τέλη του Ιανουαρίου 2011.

Η Fitch, ο τελευταίος από τους τρεις μεγάλους οίκους που έως τώρα πίστευε ότι τα ελληνικά ομόλογα ανήκουν στην επενδυτική κατηγορία και όχι στη λεγόμενη κατηγορία «junk», σχεδόν προανήγγειλε το βράδυ της Τρίτης την υποβάθμιση.

Ο αναλυτής που παρακολουθεί την εγχώρια οικονομία, Chris Pryce, έθεσε υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση του ΒΒΒ-, μιλώντας για «αυξημένη πιθανότητα» υποβάθμισής της. Ο αναλυτής σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή του κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Αν και η προειδοποίηση της Fitch προκάλεσε νέες εντάσεις στα ομόλογα και τα credit default swaps, εντούτοις παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η υποβάθμιση στην κατηγορία junk και από τον τρίτο οίκο δεν θα είναι έκπληξη, αλλά μια κίνηση που πλέον έχει προεξοφληθεί. Μεγαλύτερη ίσως έκπληξη προκαλεί η απόφαση της Moody’s, στις 16 Δεκεμβρίου, να προειδοποιήσει την Αθήνα και με νέα υποβάθμιση, την ώρα που ο οίκος ήδη αξιολογεί τη χώρα με Ba1. Αν και αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που κάνει η Ελλάδα, η αναλύτρια της Moody’s Sarah Carlson επικαλέστηκε την αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από την ικανότητα της κυβέρνησης να ρίξει το χρέος σε διατηρήσιμα επίπεδα, την υστέρηση των εσόδων έναντι των στόχων και τις επιπτώσεις που θα είχε η ένταξη της Ελλάδας στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, μετά το 2013.

Η απειλή της Moody’s, πάντως, έρχεται σε μια περίοδο που ο οίκος επιδεικνύει ιδιαίτερο μένος απέναντι στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Μία ημέρα πριν βάλει στο στόχαστρό της την Ελλάδα, είχε προχωρήσει στην υποβάθμιση-σοκ της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες, ενώ στη συνέχεια προ- ειδοποίησε για την υποβάθμιση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Ακριβά πλήρωσε τη διάσωση των τραπεζών η Ιρλανδία, φτηνά τη γλίτωσαν Ισπανία – Πορτογαλία

Για πολλούς οικονομολόγους, η καθοριστική στιγμή που καταδίκασε την Ιρλανδία στην προσφυγή της στο μηχανισμό διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα πρέπει να αναζητηθεί στο Σεπτέμβριο του 2008. Τότε η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν επρόκειτο να αφήσει ούτε μία τράπεζα να χρεοκοπήσει.

Tην ώρα που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν από τη χρεοκοπία της Lehman Brothers, η ιρλανδική κυβέρνηση ήταν η πρώτη που προχώρησε σε αύξηση του ορίου των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων στις 200.000 ευρώ, ενώ προχώρησε και στο ανορθόδοξο μέτρο της εγγύησης των χρεών όλων των τραπεζών. Πρακτικά, ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα απολάμβανε πλέον την εγγύηση του ιρλανδικού δημοσίου.

Το σκεπτικό του Δουβλίνου ήταν ότι εάν η κρατική εγγύηση έπειθε τις αγορές, τότε αυτή δεν θα κόστιζε το παραμικρό στο κράτος. Στην πορεία όμως χρειάστηκε να γίνει κρατικοποίηση των Anglo Irish Bank, Irish Nationwide και EBS, καθώς και κεφαλαιακή ενίσχυση των Allied Irish Bank και Bank of Ireland. Οι τραπεζικές διασώσεις κόστισαν 50 δισ. ευρώ, εκτοξεύοντας το έλλειμμα στο 32% του ΑΕΠ και αναγκάζοντας τη χώρα να ζητήσει το δάνειο των 85 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το πακέτο διάσωσης των 85 δισ. ευρώ τα 35 δισ. προορίζονται για τη στήριξη των ιρλανδικών τραπεζών. Από αυτά, τα 10 δισ. εκταμιεύτηκαν άμεσα προκειμένου να ενισχυθεί το tier 1 του κλάδου στο 12% και τα υπόλοιπα 25 δισ. ευρώ θα δοθούν εάν χρειαστεί περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Στην περίπτωση της Ισπανίας, βασική εστία ανησυχίας στο τραπεζικό σύστημα αποτελούν οι μικρές αποταμιευτικές τράπεζες, οι λεγόμενες cajas. Η χώρα έχει προχωρήσει στη σύσταση ενός fund για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της κλάδου, το οποίο μπορεί να διαθέσει έως και 99 δισ. ευρώ, αν και έως τώρα έχει χρησιμοποιηθεί το 11% των κεφαλαίων αυτών. Ήδη, πάντως, ο αριθμός των cajas μειώνεται σε 17 από 45.

Η Πορτογαλία μπορεί να έχει συστήσει ένα fund ύψους 4 δισ. ευρώ για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών της, όμως ο κλάδος δεν χρειάστηκε έως τώρα να το χρησιμοποιήσει. Η μοναδική παρέμβαση του κράτους στο τραπεζικό σύστημα πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2008, όταν αποφασίστηκε η κρατικοποίηση μιας μικρής περιφερειακής τράπεζας, της Banco Portugues de Negocios, η οποία είχε συσσωρεύσει ζημιές 700 εκατ. ευρώ και αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της

EΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!


Ναί  λοιπον,  απο  1/1/11 αρχίζει  η  δημαρχία   Δημαρά   στον  νέο  διευρυμένο   δήμο  Πατρέων ...
Αρχικά   ας  ευχηθούμε  καλη  επιτυχία  και καλή δύναμη στον   δήμαρχο  Γ.Δημαρα (θα  την  χρειαστεί)
και  ας  ελπίσουμε  οτι   θα  φανεί   αντάξιος   των  προσδοκιών  των  πατρινών  που δεν  ψηφίσαν  Κατσικόπουλο το  2ο   γύρο    και  τον  ανέδειξαν  δήμαρχο.  Γιατί  κακά  τα  ψέμματα  αν  ο  Κατσικόπουλος  δεν  είχε  φανεί  κατώτερος  των  περιστάσεων  σε  οτι  αφορά  την  επιλογή του  ψηφοδελτίου του  θα  είχε  αναδειχθεί άνετα δήμαρχος  Πατρέων...  Αλλά   ο πατρινός     δεν ανέχεται   συνωμοσίες και   ψευτοπαραγοντίσκους . Γιατί κακά   τα  ψέματα  στην  αυτοδιοίκηση  είχε  μαζευτεί  ένα  σύνολο κηφήνων  που ζούσαν  εις  βάρος   της Πάτρας  και  όχι  ένα  σύνολο  ενεργών  πολιτών  που  ζουν   στην Πάτρα  για  την ΠΑΤΡΑ!
Δυστυχώς  όμως  τα πρώτα  δείγματα   γραφής   δεν  είναι  θετικά...
Ο κ.Δημαράς  στο  θέμα  της  Ξερόλακας  έδειξε  πολιτική ανωριμότητα  και εν  τέλει  σύγκλινε  στην   πρόταση   του  Κατσικόπουλου  και  του Χριστόπουλου.
Επίσης  αξιοσημείωτο  είναι ότι  ήταν  η  πρώτη   φορά  που    γιορτάστηκε  τόσο πολύ  μια  νίκη σε  δημοτικές  εκλογές. Αναλώθηκε  η  νέα  δημοτική  παράταξη σε   γιορτές  και  φανφάρες  που  αφήνουν  αδιάφορο  εως   προκαλούν τον  πατρινό λαό.
Απο την  άλλη  η  πρώτη  τη  τάξη  αντιπολίτευση  με  επικεφαλής  τον   Δ.Κατσικόπουλο   φαίνεται  μουδιασμένη  ακόμη  από  την  ήττα ...
Σημαντικό  δεδομένο και  συνάμα ευχάριστο  είναι  η  συμμετοχή στο  νέο  δημοτικό συμβούλιο  του   κ. Τζουραμάνη  και  του κ.Αιβαλή    δύο ανεξάρτητων  κομματικά  υποψηφιοτήτων    που  πιστεύω  πως   μπορούν  να  ασκήσουν     πιο  δυναμική  και αντικειμενική  αντιπολίτευση  αφού έχουν την  δυνατότητα  να  το πράξουν  χωρίς   να  λογαριάσουν  κομματικές  γραμμες και κατευθύνσεις
Παράλληλα  η  συνεχής    παρουσία  της  αριστεράς  στα  δημοτικά  συμβούλια   μόνο θετική  μπορεί  να  χαρακτηριστεί  σε  συνάρτηση  μάλιστα  με  τα  αυξημένα  ποσοστά των  κυρίων  Πελετίδη  και  Πατούχα.
Σε ότι  αφορά  την παράταξη  του  Κ.Χριστόπουλου  σε  καιρό  διάλυσης   της  τοπικής  ΝΔ  μόνο θετικό  μπορεί να χαρακτηριστεί     το αποτέλεσμα  του   προσωπικού  αγώνα  μερικών  ανθρώπων  αν και  στην  ουσία  οι ίδιοι  επέλεξαν να  μείνουν μόνοι !
Κλείνοντας  θέλω να  κάνω  μνεία  στο   έργο  που άφησε  ο  Φούρας  .  Δέν θα  το  αξιολογήσω  εγώ  αλλά  θα  ήταν    φρόνιμο να    αξιολογηθεί  με  βάση  το  έμψυχο  και  το  άψυχο  υλικό που  διέθετε  τις  δυσκολίες που  βρήκε  και εν  τελει τι  παρέδωσε... Από την  άλλη  θεωρώ  απαράδεκτο  το  γεγονός  οτι  πολλά  έργα  τα   οποία  ξεκίνησαν   επι  Φούρα   αντιδήμαρχοι και   πρόεδροι  διαμερισμάτων   τα   αφήνουν  και πετάνε το  μπαλάκι στην  νέα  δημοτική αρχή... Δείχνουν   για   ακόμη  μια  φορά ποιοι  ήταν  αυτοί που   απαξίωναν  το  έργο  του  Φούρα   και  τελικά  τον  έδιωξαν.

ΥΓ1:  ΣΤΑ  ΜΠΟΖΑΙΤΙΚΑ   ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ  ΤΑΜΠΕΛΕΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΟ  ΖΗΤΗΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ    ΤΩΡΑ  ΤΙ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΓΙΑΤΙ   ΟΠΩΣ  ΟΛΑ  ΔΕΙΧΝΟΥΝ   ΗΤΑΝ  ΜΟΝΟ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ
ΥΓ2: ΕΥΧΟΜΑΙ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΕΝΑ  ΕΥΤΙΧΙΣΜΕΝΟ  ΚΑΙ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ  2011!!!


Ο ΔΑΙΜΩΝ  ΤΟΥ  ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ

Γ.ΜΑΝΤΖΑΒΑΣ

2000-2010....Τα Γεγονότα της 1ης Δεαετίας του 21ου αιώνα που συντάραξαν την Ελλάδα και τον Κόσμο...

Γεγονότα του 2000

19 Ιουνίου - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

26 Ιουλίου - Μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα της Έαρ Φρανς Κονκόρντ (Air France Concorde). Αμέσως μετά την απογείωση από το Παρίσι κατέπεσε καιγόμενο παρασύροντας στο θάνατο τους 109 επιβάτες καθώς και 4 κατοίκους στο σημείο της πτώσης.


26 Σεπτεμβρίου - Επί Υπουργείας του Χρήστου Παπουτσή το επιβατηγό πλοίο Εξπρές Σάμινα βυθίζεται λίγο πριν το λιμάνι της Πάρου με αποτέλεσμα 80 νεκρούς επιβάτες.
 
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα της ακροδεξιάς.[1][2] Ιδρύθηκε από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000. Το κόμμα ανήκει στον συνασπισμό κομμάτων της Ευρώπης με το όνομα «Ανεξαρτησία/Δημοκρατία (IND/DEM)».

Γεγονότα του 2001
 
Αρχείο:Story.crash.sequence.jpgΣτις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.


Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση Αλ Κάιντα και τον αρχηγό της Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους χτυπώντας τα σύμβολα της δύναμής του, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι Σαουδάραβας επιχειρηματίας, και καταζητούνταν από τις ΗΠΑ για προηγούμενες επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωσή του εναντίον αμερικανικών στόχων. Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολήθηκε εναντίον του στο Αφγανιστάν δεν απέδωσε τίποτε, και εξακολουθεί να απευθύνεται στους οπαδούς και τους εχθρούς του μέσω μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων.

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί εώς τώρα και αποτελούν κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από τα αποτελέσματα, ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και συμμάχων τους, προκαλώντας ή επισπεύδοντας την εισβολή αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Επίσης εκατοντάδες ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί με ή χωρίς κατηγορίες και δικαστική κάλυψη.
 
Γεγονότα του 2002
 
1 Ιανουαρίου - Χαρτονομίσματα και κέρματα Ευρώ κυκλοφορούν σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά.


1 Μαρτίου η Δραχμή δεν αποτελεί πλέον νόμιμο χρήμα στην Ελλάδα


Γεγονότα του 2003

Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού επιτίθενται στη Βαγδάτη (Ιράκ).


Συλλαμβάνονται δύο γιοι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι Σαάντ και Χάμζα Μπιν Λάντεν, στο Ραμπάτ του νοτιανατολικού Αφγανιστάν μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αμερικανικών και πακιστανικών δυνάμεων. Ο Σαάντ, ο μεγαλύτερος από τους 14 ή 18 γιους του Σαουδάραβα τρομοκράτη, φέρεται να είναι ο διάδοχος του πατέρα του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, ενώ το όνομα του βρίσκεται στην αμερικανική λίστα των πλέον καταζητούμενων ατόμων του κόσμου.

Γεγονότα του 2004
 
Περίπου 7,6 εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα Κυβέρνηση της χώρας. Μετά από μία ομαλή προεκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, νικητής των εκλογών αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 45,36%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 40,55%, το ΚΚΕ με 5,90% και ο ΣΥΝ με 3,26%.


 
Τελικός Euro 2004. Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανεπανάληπτη και απρόσμενη επιτυχία στην Πορτογαλία για την Ελλάδα, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια.Το νικητήριο γκόλ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας.


 
Οι Αγώνες της 28ης Ολυμπιάδας, κοινώς γνωστοί ως Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 διοργανώθηκαν στην Αθήνα (Ελλάδα) από τις 13 Αυγούστου έως τις 29 Αυγούστου 2004. Συμμετείχαν περίπου 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 202 χώρες. Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα.

Για πρώτη φορά από το 1996, όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική. Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο.

Γεγονότα του 2005

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.


22 Νοεμβρίου - Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.


 
 
Γεγονότα του 2006
 
1 Ιανουαρίου-Η Πάτρα γίνεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης


1 Ιανουαρίου-Αρχίζουν να εκδίδονται τα νέα ψηφιακά διαβατήρια στην Ελλάδα.

12 Ιανουαρίου-Τουλάχιστον 345 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται, καθώς ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια τελετουργίας σε γέφυρα της πόλης Μίνα, ανατολικά της Μέκκας, όπου τελειώνει το πενθήμερο προσκύνημα των μουσουλμάνων.2 Φεβρουαρίου-Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών εις βάρος του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.


21 Μαΐου - Το Μαυροβούνιο αποφασίζει σε δημοψήφισμα με πλειοψηφία 55,5% την ανακύρηξή του σε ανεξάρτητο κράτος και τη διάλυση του ομόσπονδου κράτους της Σερβίας και Μαυροβουνίου.


5 Ιουνίου - Τίθενται Σε διαθεσιμότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, ο αρχιφύλακας και ο υπαρχιφύλακας της πέμπτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος και ένας εξωτερικός φρουρός, μετά την πρωτοφανή απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι, με ελικόπτερο.

9 Ιουνίου - Αρχίζει στη Γερμανία το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.


1 Σεπτεμβρίου - Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1 Σεπτεμβρίου - Ιστορική νίκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Κερδίζει την αντίστοιχη των ΗΠΑ και προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ 2006.

 
Γεγονότα του 2007
 
Αναλαμβάνει καθήκοντα ο όγδοος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.
 
Επίθεση με ρουκέτα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
 
 
Γαλλία: Ο Υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζύ παίρνει το χρίσμα του κόμματός του (UMP) ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.
 
Ανακοινώνεται η ανακάλυψη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων παγωμένου μεθανίου (υδρίτη) -των πρώτων στη Μεσόγειο- σε ηφαίστεια που βρίσκονται στην περιοχή της υποθαλάσσιας οροσειράς του Αναξίμανδρου, νότια του Καστελλόριζου και σε βάθος από 1.000 έως 3.000 μέτρα.
 
Βρετανία: Επιβεβαιώνεται εστία του επικίνδυνου τύπου της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 σε πτηνοτροφείο στην κομητεία Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας, όπου πέθαναν 2.600 γαλοπούλες τις προηγούμενες μέρες. Άλλες 160.000 γαλοπούλες πρόκειται να θανατωθούν για προληπτικούς λόγους.
 
Παραδίδεται ο 59χρονος άνδρας που φέρεται ως δράστης του φόνου του διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου. Ασκείται εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία
 
Το καλοκαίρι του 2007, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια Ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας, Φθιώτιδος με το νομό Ηλείας να δέχεται το πιο εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.


Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο συνδυασμός του θερμότερου χειμώνα των συγχρόνων μετεωρολογικών καταγραφών, με λίγες βροχοπτώσεις και ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα της έξαρσης των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα όμως τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, όσο και μέρος της αντιπολίτευσης, επισήμαναν ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών το οποίο τέθηκε σε ισχύ, αλλά και την έλλειψη επαρκών δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί μία καταστροφή τέτοιας έκτασης.

Στα πλαίσια των γεγονότων ο Πρωθυπουργός της χώρας, κήρυξε όλους τους νομούς της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Καθόρισε άμεση και μη γραφειοκρατική απονομή 3.000 Ευρώ κατα οικογένεια.

Οι βουλευτικές εκλογές του 2007 διεξήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστό 41,83% και 152 έδρες (από το σύνολο των 300) στη Βουλή.Γεγονότα του 2008

19 Φεβρουαρίου - Ο Φιντέλ Κάστρο παραδίδει την προεδρία της Κούβας στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο.


4 Απριλίου - 11 αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Ελλάδας με προπονητή τον Χρήστο Ιακώβου βρίσκονται θετικοί στην απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη.


7 Αυγούστου - Πόλεμος της Γεωργίας (2008): Η Γεωργιανές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας Τσχίνβαλι. Η Ρωσία απαντά με βομβαρδισμό της Γεωργίας.


8 Αυγούστου - 24 Αυγούστου - διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο της Κίνας

13 Σεπτεμβρίου - Ασθενούν 294.000 παιδιά στην Κίνα από μολυσμένο με μελαμίνη γάλα.


16 Σεπτεμβρίου - Διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση 2007-2008: Χρεοκοπεί η Lehman Brothers μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες. Η Merrill Lynch πωλείται στην Bank of America.

4 Νοεμβρίου - Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πρώτος αφροαμερικανός.


6 Δεκεμβρίου - Ταραχές ξεσπούν στην Ελλάδα από το θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.


 
Γεγονότα του 2009
 
20 Ιανουαρίου Ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται ως 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ενθρονίζεται ο νέος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος Α΄.
 

Αυστρία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται ο Γιόζεφ Φριτσλ και σε εγκλεισμό σε ψυχιατρείο από το κακουργιοδικείο του Ζανκτ Πέλτεν. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο ενός βρέφους που γεννήθηκε από την αιμομεικτική σχέση με την κόρη του Ελίζαμπεθ καθώς και για τον βιασμό και την αιχμαλωσία της τελευταίας επί 24 χρόνια μέσα σε ένα υπόγειο χωρίς παράθυρα.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας κατά 0,5% έως 1% και «βαθιά ύφεση» για τις ανεπτυγμένες οικονομίας, για το 2009. Είναι η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που το διεθνές ΑΕΠ συρρικνώνεται
 
Ελλάδα: Επιβεβαιώνεται το πρώτο κρούσμα της γρίπης Α στη χώρα. Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να διατηρήσει στο επίπεδο 5 το συναγερμό για τη νέα γρίπη, η οποία έχει πλήξει περισσότερα από 8.800 άτομα παγκοσμίως
 
Επιδημία γρίπης των χοίρων 2009: Σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ανακοινώθηκε στη Γενεύη, από τη νέα γρίπη Α έχουν προσβληθεί 12.515 άτομα σε 46 χώρες και έχουν πεθάνει 91
 
Επιδημία γρίπης των χοίρων 2009: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο κόσμος είναι πολύ πολύ κοντά σε μια πανδημία του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), αφού ο ιός έχει προσβάλει περισσότερα από 26 χιλιάδες άτομα σε 34 χώρες
 
Ελλάδα: Εγκαινιάζεται παρουσία υψηλών προσκεκλημένων το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.Τα λαμπρά εγκαίνια αναβιώνουν το αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
 
Παγκόσμια θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, του επονομαζόμενου και "βασιλιά της ποπ", έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, στο Λος Άντζελες.
 
To ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές με διαφορά 10 περίπου μονάδων από τη ΝΔ.
 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει πως αποχωρεί από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ελλάδα: Πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται σε εσωκομματικές εκλογές από τον πρώτο γύρο ο Αντώνης Σαμαράς
 
Γεγονότα του 2010
 
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ορκίζεται για δεύτερη συνεχή θητεία ο Κάρολος Παπούλιας
 
Το Wikileaks δημοσίευσε απόρρητο βίντεο του Αμερικανικού Στρατού, στο οποίο καταγράφεται η επίθεση ενός Apache κατά αμάχων και δημοσιογράφων στην περιοχή της Βαγδάτης το 2007. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 2 παιδιά και 2 δημοσιογράφοι του Reuters.

Σε 1.144 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό στην Επαρχία Τσινγκάι της βορειοδυτικής Κίνας, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 417 ανθρώπων.

H Lady Gaga καταρρίπτει το ρεκόρ θεατών στο YouTube και γίνεται η "Βασίλισσα του YouTube" με περισσότερες από 1 δισ. θεάσεις.

Η Ελλάδα ενεργοποιεί το πακέτο βοήθειας από την ΕΕ ύψους 45 δις € με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Υποβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's σε junk

Η ΕΕ και το ΔΝΤ συμφωνούν στην χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας με τη μορφή δανείου προς την Ελλάδα ύψους γύρω στα 120 δισ. ευρώ για τον τερματισμό της δημοσιονομικής κρίσης στη χώρα


Γενική απεργία στην Ελλάδα:  Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αθήνα κατά των πρόσφατων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο. Τρεις άνθρωποι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) χάνουν την ζωή τους, ύστερα από επίθεση με μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin-Εγνατίας, μετά το τέλος της πορείας της Αθήνας.
 

Εγκρίνεται με 172 υπέρ και 121 κατά και 3 "παρών" από τη Βουλή των Ελλήνων η ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματός της ψήφισε υπέρ των μέτρων με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, διαγράφονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου επειδή παραβίασαν την κομματική πειθαρχία και δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα μέτρα αλλά δήλωσαν "παρών".
 

Εγκρίνεται από την Άνω και την Κάτω Βουλή στη Γερμανία το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεται σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2010 και συνολικά 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια
 

Την μεγαλύτερη υπεράκτια πετρελαιοκηλίδα στις ΗΠΑ προκαλεί η BP στον Κόλπο του Μεξικού. Η έκρηξη της 20ής Απριλίου στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon της BP στην περιοχή στάθηκε η αιτία για την πρόκληση της πιο πολυσυζητημένης πετρελαιοκηλίδας των τελευταίων δεκαετιών και της χειρότερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία των ΗΠΑ
 

Οι βουλευτές της λεγόμενης «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του Συνασπισμού, κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, ανακοινώνουν επισήμως, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ανακοινώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η πανδημία γρίπης είχε λιγότερα θύματα από την κοινή γρίπη. Ειδικότερα, από την πανδημία του 2009 πέθαναν σε όλο τον κόσμο 18.156 πολίτες, τη στιγμή που οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κυμαίνονται από 250.000- 500.000 παγκοσμίως
 

Από έκρηξη βόμβας σε πακέτο ελάχιστα μέτρα από το γραφείο του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκοτώνεται ο υπασπιστής του. Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια.
 
Τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνουν την δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος με το όνομα Δημοκρατική Αριστερά.
 
Αναστέλλεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων σε όλη την Ελλάδα με την προϋπόθεση να αρθεί η πολιτική επιστράτευση και να αρχίσει νέος γύρος διαλόγου με την κυβέρνηση.
 
Εορτάζεται στη Χιροσίμα η 65η επέτειος από την ρίψη της ατομικής βόμβας και για πρώτη φορά οι ΗΠΑ συμμετέχουν διά αντιπροσώπου τους στους εορτασμούς.
 
Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τελεί την πρώτη μετά το 1922 Θεία Λειτουργία στην Iερά Mονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.
 
Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Η αστυνομία προβαίνει σε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές. Ο ακτινολόγος Στέργιος Πραπεβέζης, μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου, εκσφενδονίζει παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού, χωρίς να βρει τον στόχο του και συλλαμβάνεται αμέσως. Αργότερα αφήνεται ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον του τόσο από τον Γ. Παπανδρέου όσο και από τον αστυνομικό που δέχτηκε το χτύπημα
 

Τα Wikileaks δημοσιοποιούν απόρρητα έγγραφα που αφορούν τον Πόλεμο του Ιράκ. Αποκαλύπτονται άγνωστες λεπτομέρειες για το είδος του πολέμου που διεξάγεται στο Ιράκ, την εμπλοκή του Ιράν, αλλά και τη συμμετοχή ιδιωτικών στρατών στις επιχειρήσεις
 
Δύο νεαροί συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά από έκρηξη παγιδευμένου δέματος με προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού, σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν δύο ακόμα δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, το ένα από τα οποία προοριζόταν για τον Νικολά Σαρκοζί και το δεύτερο για την πρεσβεία του Βελγίου. Ένα τέταρτο παγιδευμένο δέμα με προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ανήκει στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»
 
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εγκρίνουν τριετές πρόγραμμα, ύψους σχεδόν 90 δισ. ευρώ, για οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας έπειτα από αίτημα της ίδιας της χώρας για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης.
 
Ανακοινώνεται από την Ντόρα Μπακογιάννη η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενός νέου πολιτικού κόμματος, σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον
 

Τα Wikileaks δίνουν στην δημοσιότητα 251.287 απόρρητα έγγραφα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών στη σύγχρονη ιστορία
 
Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ , συλλαμβάνεται στο Λονδίνο εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στην Σουηδία
 
Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο Λονδίνο μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, και τη σύζυγό του Καμίλα, οι οποίοι κατευθυνόταν σε θέατρο του Λονδίνου
 
Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται ερήμην στον Κινέζο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό σε τελετή στην Νορβηγία.
 
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιείται πανεργατική και γενική απεργία στην Ελλάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις και για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή. Επεισόδια σημειώνονται την ημέρα της απεργίας και συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αθήνα. Προπηλακίζεται από εξαγριωμένους διαδηλωτές ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
 
Εγκρίνεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η χορήγηση δανείου ύψους 22,5 δισ. ευρώ προς την ΙρλανδίαΈρευνα και Επιμέλεια: Μαρκέτος Κωνσταντίνος

Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου, το 1991 ήρθε οριστικά το τέλος της ΕΣΣΔ

Αρχείο:Soviet coat of arms.jpgΤο 1988, η Σοβιετική Ένωση εγκατέλειψε τον εννεαετή πόλεμό της με το Αφγανιστάν και άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις από τη χώρα. Προς το τέλος της δεκαετίας του '80, ο Γκορμπατσώφ αρνήθηκε να στείλει στρατιωτική υποστήριξη για να υπερασπίσει τα προηγούμενα δορυφορικά κράτη της ΕΣΣΔ, με συνέπεια τα κομμουνιστικά καθεστώτα σε εκείνα τα κράτη να χάσουν τη δύναμή τους. Με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ακολούθησε η ενοποίηση μεταξύ της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Το 1989, η ρωσική συνομοσπονδία συγκάλεσε νέο συνέδριο λαικών αντιπροσώπων στο οποίο ο Μπορίς Γιέλτσιν εκλέχτηκε πρόεδρος και πέρασε νόμους που προσπάθησαν να εκτοπίσουν τη σοβετική κυριαρχία. Η περίοδος νομικής αβεβαιότητας συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του 1990-1, καθώς οι σοβιετικές δημοκρατίες έγιναν σταδιακά ντε φάκτο ανεξάρτητες.


Ένα δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε περί της διατήρησης της ΕΣΣΔ στις 17 Μαρτίου 1991, με την πλειοψηφία του πληθυσμού να ψηφίζει για τη διατήρηση της ένωσης σε εννέα από τις δεκαπέντε δημοκρατίες. Το δημοψήφισμα έδωσε στον Γκορμπατσώφ μια δεύτερη ευκαιρία, και, το καλοκαίρι του 1991, μια νέα συνθήκη σχεδιάστηκε και συμφώνηθηκε η ύπαρξη μιας χαλαρής ομοσπονδίας οκτώ δημοκρατιών. Η υπογραφή της συνθήκης, εντούτοις, διακόπηκε από το πραξικόπημα του Αυγούστου - ένα αποπειραθέν χτύπημα ενάντια στον Γκορμπατσώφ από εκείνα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, τα οποία επιδίωξαν να αντιστρέψουν τις μεταρρυθμίσεις του και να επαναφέρουν τον κεντρικό έλεγχο των δημοκρατιών. Αφότου απετράπη το χτύπημα, ο Γιέλτσιν θεωρήθηκε ήρωας, ενώ η δύναμη του Γκορμπατσώφ χάθηκε ολοκληρωτικά. Τον Αύγουστο του 1991, η Λετονία και η Εσθονία δήλωσαν αμέσως την αποκατάσταση της πλήρους ανεξαρτησίας τους (ακολουθώντας το παράδειγμα της Λιθουανίας το 1990), ενώ οι άλλες 12 δημοκρατίες συνέχισαν τη συζήτηση περί μιας όλο και πιο χαλαρής ένωσης ομόσπονδων κρατών.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1991, οι Πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν τις συμφωνίες Belavezha που κήρυξαν τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και καθιέρωσαν την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ). Ενώ κάποιες αμφιβολίες παρέμειναν σχετικά με την αρχή των συμφωνιών Belavezha να διαλύσουν την Ένωση, στις 21 Δεκεμβρίου 1991, οι αντιπρόσωποι όλων των σοβιετικών δημοκρατιών εκτός από τη Γεωργία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των δημοκρατιών που είχαν υπογράψει τις συμφωνίες Belavezha, υπέγραψαν το πρωτόκολλο της Alma Ata, το οποίο επιβεβαίωσε τη διάλυση της ΕΣΣΔ και επαναδιατύπωσε την καθιέρωση της ΚΑΚ. Η σύνοδος κορυφής της Alma Ata συμφώνησε επίσης σχετικά με διάφορα άλλα πρακτικά μέτρα επακόλουθα με την εξάλειψη της Ένωσης. Στις 25 Δεκεμβρίου 1991, ο Γκορμπατσώφ, το υψηλότερο κυβερνητικό στέλεχος της Σοβιετικής Ένωσης, αναγνώρισε την πτώχευση και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ντροπή!!!: Ο ΓΑΠ και η νεοταξική παρέα του νομιμοποιούν τα αυθαίρετα!!!!

Να βάλει στα ταμεία πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσα από την πολεοδομική περαίωση, τουτέστιν την διαδικασία νομιμοποίησης χιλιάδων αυθαιρέτων που αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2011.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τον φάκελο πήρε στα χέρια του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, που στο παρελθόν είχε δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ότι θα ολοκληρωθεί το μοντέλο Τρίτση, ο οποίος το 1983 είχε προχωρήσει σε ρύθμιση καλώντας τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων «να το δηλώσουν για να το σώσουν».

aut.jpgΌπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σαρωτικό νόμο, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει κάθε νομιμοποίηση αυθαίρετων νέας γενιάς, δηλαδή όσων κτίστηκαν μετά το 1983. Ωστόσο, υπάρχει και ένας «κρυφός» άσος, η μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα με «σιωπηρή» διατήρησή τους για όσο οι ιδιοκτήτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η πολεοδομική περαίωση θα γίνει σε τρεις φάσεις:

- νομιμοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των 300.000 αυθαιρέτων που υπήρχαν μέχρι το 1983 οπότε και ίσχυσε ο νόμος Τρίτση.

- μείωση των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης για τα αυθαίρετα από το 1983 μέχρι το 2003 με μοντέλο όπως εκείνο των ημιυπαίθριων.

- απαγόρευση δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων, π.χ. με τη θέσπιση αυστηρών χωροταξικών κανόνων για τις επεκτάσεις των πόλεων και με παρακολούθηση της αυθαίρετης δόμησης από δορυφόρους και δασικούς χάρτες.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Την δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, προκάλεσε η πράξη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής να απαγορεύσουν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία...


Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την ενέργεια των Τούρκων προκλητική και κάλεσε τον Κυπριακό Ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία».

Στη Γιαλούσα το κατοχικό καθεστώς ειδοποίησε από την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ το Σάββατο στο Ριζοκάρπασο διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Το κατοχικό καθεστώς πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απέρριψε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι η πράξη θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου με γραπτή δήλωση του επέκρινε τον Αρχιεπίσκοπο για το περιεχόμενο του χριστουγεννιάτικου μηνύματος του καθώς όπως είπε «επεκτάθηκε σε πολιτικές τοποθετήσεις με τρόπο και περιεχόμενο, που σπέρνουν τη διχόνοια και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας».

Nομοσχέδιο «σκούπα» για 350 επαγγέλματα

Νομοσχέδιο «σκούπα» που θα φέρει τα πάνω-κάτω σε τουλάχιστον 350 επαγγέλματα, έρχεται σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία από την κυβέρνηση.


Το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών απελευθερώνει ή διευκολύνει την άσκηση δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο:-Θα επιτρέπεται η είσοδος «ξένων» και «μεγάλων» επιχειρηματικών συμφερόντων σε χώρους επαγγελμάτων που μέχρι πρότινος προστατεύονταν τα «μικρά» συμφέροντα.


-Εταιρείες θα μπορούν πλέον να ανταγωνίζονται του 24.000 πωλητές στις λαϊκές αγορές αλλά και τους πλανόδιους εμπόρους

-Θα καταργηθούν οι ελάχιστες τιμές σε ξενοδοχεία και θα επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών τουριστικού πράκτορα και ξενάγηση από το εξωτερικό ενώ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Τέλος, θα ανοίξει ο δρόμος για την αδειοδότηση σε όλη την επικράτεια πολυκαταστημάτων χωρίς προηγούμενη γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις (οικονομικές και κοινωνικές) στους πάνω από 800.000 εμπλεκόμενους στο λιανεμπόριο.

Οι αλλαγές αυτές που είναι μερικές μόνο από αυτές που θα φέρει το νομοσχέδιο και θα έρθουν στις αρχές του 2011.

Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, το λεγόμενο άνοιγμα στα επαγγέλματα έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια ενώ τη λίστα σκληρών όρων του Μνημονίου συμπληρώνει ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τα 16 τεχνικά επαγγέλματα και στις 204 ειδικότητες που τα διέπουν.

Κίνδυνο για την εθνική μας επιβίωση, βλέπει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

EPISK.jpgΓια επίδειξη ολιγωρίας στη διεκδίκηση των δικαίων μας», κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'. «Επιδιώκοντας μιαν υποφερτή λύση, οδηγηθήκαμε στον κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων, χωρίς, ούτε στο ελάχιστο, να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.


Και αντί να καταγγείλουμε παντού την Τουρκία, την απαλλάξαμε από την ενοχή της εισβολής και το έγκλημα τής εθνοκάθαρσης και του εποικισμού, που διενεργεί, αποδίδοντας μάλιστα στον λαό μας ευθύνες και δημιουργώντας του ενοχές για τα δεινά του.

Μπήκαμε, έτσι, εμείς στη διεθνή απομόνωση και έμεινε ή κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

«Και από την άλλη, εξαντλούμε τις διεκδικήσεις μας στις διευκολύνσεις της καθημερινότητας, με τα αιτήματά μας να περιορίζονται στο άνοιγμα και άλλων διόδων προς τα κατεχόμενα μέρη μας. Ξεχάσαμε σιγά-σιγά την απελευθέρωση του τόπου μας και αδιαφορούμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Και το χειρότερο, ανεχθήκαμε να παραβιάζονται οι αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τους ιδίους τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού και κάθε παρέμβαση τους στο θέμα μας κατάντησε να συνιστά κίνδυνο για την εθνική επιβίωσή μας.

«Την κορύφωση αυτού του κινδύνου βιώνουμε ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Και όλες πληροφορίες μιλούν για αφόρητες πιέσεις, πού θα εξασκηθούν προς τη δική μας πλευρά, από εκείνους πού τάχθηκαν να υπερασπίζονται αρχές, με εκβιαστικά διλήμματα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, για αποδοχή λύσης, πού αντιστρατεύεται κάθε έννοια δικαίου και που, εκ των πραγμάτων, θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και στον εκπατρισμό του λαού μας.

Καλούμε πατρικά όλους, από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, όπως, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ενδόξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

Τεράστιο σκάνδαλο με τη Deutche Bank! Οι …άσπιλοι και αμόλυντοι Γερμανοί καπιταλιστές.

Επειδή κάποιοι κομπλεξικοί δήθεν κοσμοπολίτες και φανατικοί Ευρωλάτρες, συνεχίζουν να ρίχνουν τη λάσπη, ότι εδώ στη χώρα μας γεννιούνται τα χειρότερα λαμόγια του πλανήτη, διαβάστε την ακόλουθη είδηση που τα ΜΜΕ της χώρας μας την “πέρασαν στα ψιλά”.

Την αναδημοσιεύω, όπως τη βρήκα στα πλέον έγκυρα οικονομικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και sites.

“…Η Deutsche Bank AG συμφώνησε σήμερα να πληρώσει 553,6 εκατ. δολ. στο πλαίσιο της διευθέτησης υπόθεσης με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορά στην απόκρυψη εισοδημάτων…”, μεταδίδει το MarketWatch.

“…Το γραφείο του Εισαγγελέα στο Μανχάταν ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα αντιπροσωπεύουν τις αμοιβές που κέρδισε η τράπεζα βοηθώντας τους πελάτες της να βρουν παράνομα φορολογικά καταφύγια…”, συνεχίζει το Associated Press.

Ειδες οι τίμιοι και σοβαροί Γερμανοί καπιταλιστές;

Διαβάστε το πλήρες κείμενο…

http://www.sfgate.com/

Σταύρος Κυριαζής
http://www.taxalia.blogspot.com/

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου πρόκειται να γίνουν οι ανακοινώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την επιμήκυνση του δανείου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού, ήταν απόφαση του επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν...

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε χθεσινή συνέντευξή του στην Καθημερινή, δήλωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ουσιαστικά εγκρίνει την επιμήκυνση αποπληρωμής έως το 2020 του δανείου των 110 δισ.ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, συν δύο χρόνια αποπληρωμής του δανείου, θα γίνουν 4,5 για την περίοδο χάριτος και στη συνέχει 5,5 για την αποπληρωμή του δανείου» τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης. Σε κάθε πάντως περίπτωση, όπως αναφέρει, το ΔΝΤ αναμένει την έγκριση του Eurogroup για να προχωρήσει η διαδικασία της επιμήκυνσης ενώ ήδη οι περισσότερες χώρες φαίνεται να τάσσονται υπέρ.

Αν έχεις τύχη....(Oι πιο τυχεροί του 2010)

Το «Νησί» πάει Τουρκία

Η κρίση ανάγκασε το Mega να… πουλήσει και το «Νησί». Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια της Τουρκίας, το ATV ήδη έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει τα δικαιώματα της σειράς που έχει σπάσει τα μηχανάκια της AGB στη χώρα μας ώστε να φιλοξενηθεί και στην τηλεόραση της Τουρκίας. Και επειδή λύθηκαν και τα όποια προβλήματα υπήρχαν σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα ανάμεσα στη συγγραφέα του ομώνυμου best seller Βικτόρια Χίσλοπ και το Mega, τώρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για να γίνει και η συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κανάλι.