ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών με κατηγορίες εμπλοκής,

Ο Γιούρι Λουτσένκο, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο που ήταν αντικείμενο έρευνας για κατάχρηση εξουσίας , συνελήφθη την Κυριακή από μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπό του.


“Ο Γιούρι Λουτσένκο ανακρίθηκε και συνελήφθη από έντεκα μασκοφορεμένα μέλη των ειδικών δυνάμεων που επέβαιναν σε ένα μίνι μπας την ώρα που έκανε βόλτα το σκύλο του στο Κίεβο συνοδευόμενος από τους γιούς του” κατάγγειλε η δικηγόρος του Ινα Κισίλ.

Σύμφωνα με την ίδια, η σύλληψή του δεν ήταν αναμενόμενη από τον κ. Λουτσένκο ενώ η δικηγόρος του εξέφρασε ενόχληση γιατί ο πελάτης της συνελήφθη από μέλη των ειδικών δυνάμεων που δεν είναι η δουλειά τους να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις αφού ασχολούνται μόνο με τρομοκράτες.

Ο κ. Λουσένκο δήλωσε μέσω της δικηγόρου του λίγο πριν τη σύλληψή του ότι κατηγορείται και για συμμετοχή του στην υπόθεση δηλητηριάσης το 2004 του Βίκτρο Γιούσενκο τότε υποψήφιου πρόέδρου της Ουκρανίας χωρίς όμως να αναφερθεί περαιτέρω.

Απέρριψε κατηγορηματικά τον “πολιτικό χαρακτήρα” που έχει δοθεί στην υπόθεσή του και κατάγγειλε “τις πιέσεις που ασκούνται κατά των οπαδών της αντιπολίτευσης” στη χώρα.

Παράλληλα ο συλληφθείς πρώην υπουργός κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας επειδή παραβαίνοντας το νόμο προσέλαβε οδηγό γεγονός που κόστισε στο δημόσιο αρκετά χρήματα.

Στην περίπτωση που καταδικαστεί κινδυνεύει να κλειστεί στη φυλακή για οκτώ χρόνια.

Από το ΑΠΕ.

Η υπόθεση του Λουτσένκο είναι η τελευταία σειράς καταγγελίων για εκγληματικές υποθέσεις , για καταχρήσεις και άλλα αδικήματα κατά μελών της κυβέρνησης της τότε πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο η οποία έχει απαγορευτεί να εγκαταλείψει τη χώρα γιατί και η ίδια κατηγορείται για ατασθαλείες.

Μετάξύ των ανώτατων και μεσαίων στελχών μελών της κυβέρνησής της που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και ο πρώνη υπουργός Περιβάλλοντος.
olympia.gr