ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΙΣ "ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ" ΜΑΣ

                     


  Αρχικά η έννοια της εξάρτησης είχε οριστεί ως ο φυσικός και σωματικός εθισμός σε ψυχοδραστικές ουσίες όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Δυστυχώς όμως η εξάρτηση έχει πολλές μορφές και δεν αναλώνεται μόνο στις ουσίες αυτές. Η εξάρτηση από το φαγητό γνωστή και ως βουλιμία, η εξάρτηση από το σεξ, η εργασιομανία αλλά και νεότερες μορφές εξάρτησης όπως η εξάρτηση από το διαδίκτυο κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος καθώς ο κόσμος, η "παγκόσμια" κοινωνία μας εξελίσσεται και κινείται όχι πάντα με θετική φορά. Άραγε η δήθεν πρόοδος και ανάπτυξη του συνόλου αφήνει στο περιθώριο την ατομική ολοκλήρωσή?
   Εκτός των άλλων μορφών εξάρτησης υπάρχει και ή ψυχολογική εξάρτηση που δεν αναφέρεται μόνο στις ουσίες αλλά και στην εξάρτησή μας σε άλλους ανθρώπους και καταστάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε διάφορες περιόδους της ζωή τους έχουν εξαρτηθεί από καταστάσεις που τους συν έφεραν αλλά και από άλλα άτομα. Οι αιτίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός. Κάποιος ίσως λόγω της χαμηλής του αυτοπεποίθησης και της άβουλης προσωπικότητάς του, ή ίσως λόγω της ανικανότητας του να αντεπεξέλθει στις πιέσεις της καθημερινότητας εξαρτάται από κάποιον άλλο μόνο και μόνο γιατί ο άλλος είναι πιο δυνατός σαν χαρακτήρας. Ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής Frederick Perls διατύπωσε κάποτε πως "η εξάρτηση μας κάνει σκλάβους, ειδικά αν αυτή η εξάρτηση είναι εξάρτηση από την αυτοεκτίμησή μας.Αν χρειάζεσαι ενθάρρυνση, έπαινο, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη τότε κάνεις τον καθένα κριτή σου". Ίσως ο F.Perls εννοούσε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να μας καθορίζουν και να περιμένουμε την επιδοκιμασία τους έτσι ώστε να νιώσουμε καλά με τον εαυτό μας. Εν μέρει διαφωνώ με την άποψη αυτή. Όλοι έχουμε κάποτε ανάγκη από έναν έπαινο, όχι για να καταλάβουμε αν είμαστε αποδεκτοί ή όχι αλλά για να καταλάβουμε ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε σωστά. Ωστόσο συμφωνώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι κύριος του εαυτού του, ο ίδιος γνωρίζει πώς να διαχειριστεί την ζωή του. Ίσως φοβάται να αντιμετωπίσει καταστάσεις και προβλήματα μόνος του, ίσως φοβάται τον ίδιο τον κόσμο και για αυτό κρύβεται πίσω από άλλους. Πρέπει να υιοθετήσουμε λοιπόν την άποψη  ότι "όσο ο κόσμος με πολεμάει τόσο θα τον πολεμάω και εγώ".
   Όλοι οι άνθρωποι ή πιο σωστά η πλειοψηφία πάσχουμε από κάποια μορφή εξάρτησης, άλλοτε ασήμαντη και άλλοτε πιο σοβαρή όπως τα ναρκωτικά. Υπάρχουν οι εξαρτήσεις που είναι εμφανείς και οι εξαρτήσεις, οι οποίες επειδή δεν τις βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Πώς καταφέρνουμε όμως να συνειδητοποιήσουμε την εξάρτησή μας και να βρούμε μια "θεραπεία"? Η απάντηση στην ερώτηση αυτή διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο καθένας πρέπει να αφοσιωθεί και να εστιάσει στην αυτοβελτίωση του, να ασχοληθεί με πράγματα και ασχολίες που θα τον κάνουν να αισθάνεται καλύτερα και πιο δυνατός. Πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του και να μην κρύβεται στην σκιά των άλλων. Σαφώς και χρειαζόμαστε όλοι κάπου κάπου βοήθεια, βοήθεια όμως να καταφέρουμε κάτι δικό μας. Αυτό δεν σημαίνει πως εξαρτυόμαστε από τους άλλους. Όπως και σε μια μάχη μπορεί κάποιος να χρειαστεί ή να προσφέρει βοήθεια, στο τέλος ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ζωή του, γιατί συνήθως η ζωή είναι μια μάχη. Πώς θα ζήσεις λοιπόν την ζωή σου? Εξαρτημένος από ουσίες ή τους άλλους? Εάν διαλέξεις αυτό ουσιαστικά δεν ζεις είσαι απλώς ένα άβουλο "αιχμάλωτο" ων. Εάν όμως διαλέξεις να ζήσεις πραγματικά και ελεύθερος τότε θα δεις πως όλα είναι πιθανά και δυνατά. Η αποφασιστικότητα και η θέληση είναι αυτά που θα σε κάνουν να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. 


Α.Α


ΠΆΝΟΣ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ

Επανένωση για τους System Of A Down!

Οι hard rockers System Of A Down ύστερα από ένα διάλλειμα τριών ετών, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης μέσα από το επίσημο site τους ότι ξεκινούν μια σειρά συναυλιών μέσα στο 2011!
Το συγκρότημα τόνισε πως: «Δεν έχουμε κάποιο σοβαρό σχέδιο. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθούμε ξανά στην σκηνή κα να παίξουμε όπως παλιά, για εσάς, τους fans μας!»
Σας έλειψαν; Πάρτε μια γεύση από εδώ!

Jack Black εναντίον... Slash!

Ο Jack Black φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό show του Conan`O Brien και η εμφάνιση του δεν περιλάμβανε μόνο μια αθώα κουβεντούλα...
Ο Jack Black αναφέρθηκε σε αρκετά καυτά θέματα, όπως τον γάμο και την πατρότητα (που τον οδήγησε στο να αποχωριστεί το αγαπημένο του x-Box) , στη νέα του ταινία και η κουβέντα έφτασε αναπόφευκτα στις ικανότητες του Black ως κιθαρίστα: «Νομίζω ότι παίζεις μουσική για hobby. Δεν είναι το πάθος σου αυτό..» είπε ο Conan O`Brien στον Black, για να του απαντήσει οργισμένα ο ηθοποιός: «Κάνεις μεγάλο λάθος! Εγώ ροκάρω πολύ πιο σκληρά από εσένα!»
Στην συνέχεια ο O`Brien κάλεσε τον Black σε μια αναμέτρηση με κιθαριστικά solos, (o Black με ακουστική κιθάρα, ο O`Brien  με ηλεκτρική) Η αναμέτρηση έδειχνε αρκετά αδιάφορη, μέχρι την στιγμή που ο Black τράβηξε την κουρτίνα που βρισκόταν πίσω από τον Conan O`Brien και εμφανίστηκε ο Slash! Τελικά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Jack Black!

Το νέο album των Whitesnake!

Οι Whitesnake έχουν βρει το όνομα για το νέο τους album αλλά και την ημερομηνία  κυκλοφορίας του, μέσα στο 2011.
Το “Forevermore” είναι το 11ο album των Whitesnake και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2011.
Ο τραγουδιστής  David Coverdale είπε για το νέο album: «Τα νέα τραγούδια ανήκουν στο κλασσικό, bluesy, melodic rock των Whitesnake με ορισμένες μπαλάντες να βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο album. Δεν γίνεται να υπάρξει album των Whitesnake χωρίς μπαλάντες.»  Σας αρέσουν οι Whitesnake;

H Rihanna πρώτη στο Social 50 chart!

 H Rihanna κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη σερί εβδομάδα στην κορυφή του Social 50 Chart! 
Το εν λόγω chart επικεντρώνεται στην δημοτικότητα των stars σε όλα τα γνωστά social networking sites. Η Rihanna διαδέχθηκε στην κορυφή τους Black Eyed Peas, που κατρακύλησαν στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Justin Bieber!
 Στο Hot 100 Singles Chart μόνη πρώτη παραμένει η Katy Perry που αστράφτει κυριολεκτικά με το “Firework” ενώ στο Billboard 200 Albums Chart στην πρώτη θέση βρέθηκε η Taylor Swift με το “Speak Now” αφήνοντας δεύτερη την Susan Boyle με το “The Gift”.
Εσείς ποιον καλλιτέχνη θέλετε να βλέπετε πάντα πρώτο; Mήπως αυτόν;

Josh Farro vs Paramore: Ένας σκληρός χωρισμός!

Tα ντουέτα της χρονιάς!

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από αρκετές «συμμαχίες» μεταξύ pop καλλιτεχνών, που ορισμένες φορές προκάλεσαν έντονες συζητήσεις. Ποιο ήταν το αγαπημένο σας ντουέτο; Σας προτείνουμε μερικά:
Katy Perry feat Snoop Dogg – California GurlsΤο πρώτο single από το δεύτερο album της Katy με τίτλο "Teenage Dream", ήταν ένας ύμνος στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και στα καυτά και ακαταμάχητα «γλυκά» κορίτσια της. Το video με την ίδια να περιπλανιέται σε μια μυθική καραμελοχώρα και τον Snoop σε ρόλο ενός ιδιόρρυθμου «κακού» έλιωσε στις μικρές οθόνες μας για όλο το καλοκαίρι!
Β.ο.Β feat Hayley Williams – AirplanesΤο «αεροπλάνο» της Hayley και του B.o.B μας έκανε να νοιώσουμε ξανά νοσταλγία για τις καλύτερες στιγμές που ζήσαμε στο παρελθόν. Πέσαμε στα πόδια της Hayley “like shooting stars” στην κοινή τους εμφάνιση στα EMAs...
Eminem feat Rihanna – Love The Way You LieΑυτοβιογραφικό,  εξομολογητικό, με ένα video clip να παίρνει «φωτιά» το “Love The Way You Lie” μαζί με το “Not Afraid” εκτόξευσαν ξανά τον Eminem στην κορυφή των επιτυχιών. Όχι, δεν φοβήθηκε να δείξει τις πληγές του
Travis McCoy feat Bruno Mars –BillionaireΘέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος; Αυτό το τόσο απλό ερώτημα ήταν η κεντρική ιδέα για ένα από τα πιο φωτεινά τραγούδια του περασμένου καλοκαιριού. Κολλητική μελωδία…
Usher feat Pitbull – Dj Got Us Fallin` In LoveΤι να προεπιλέξεις από τις συνεργασίες του Usher; Μήπως το “OMG” δεν ήταν ένας dance pop ύμνος; To “DJ…”  τόνισε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Usher είναι ο απόλυτος κυριάρχος των urban pop dancefloors και χρειάζεται μόνο την βοήθεια του dj για να μας γοητεύσει!