20 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα


Σε εντατική προετοιμασία για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Νίκο Τεμπονέρα, έχουν επιδοθεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά, η ευθύνη για τη οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης, που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο μνημείο του Ν. Τεμπονέρα στο ομώνυμο σχολικό συγκρότημα μεταξύ των πλατειών Υψηλών Αλωνίων και Βουδ, έχει περάσει από το Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ), μέλος του οποίου ήταν ο δολοφονημένος καθηγητής, στην ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.
Η ΟΛΜΕ, καλεί σε συλλαλητήρια, στις 13 Ιανουαρίου, στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η Ομοσπονδία επέλεξε την παραπάνω ημερομηνία, γιατί η Κυριακή 9 Ιανουαρίου, θεωρείται μια "δύσκολη" ημέρα για πορεία. Συν τοις άλλοις, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανοίγουν την επόμενη ημέρα, συνεπώς, η ΟΛΜΕ επέλεξε τις 13 Ιανουαρίου, για λόγους μαζικότητας της συμμετοχής. Στην Πάτρα ωστόσο, θα διατηρηθεί παράδοση, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης, στις 9 Ιανουαρίου
.