ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ 4 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών. Τα αιτήματα αφορούσαν τους:


•Γεώργιο Αρβανιτίδη βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών χωρίς άδεια στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και...

διατάραξη της ασφαλείας συγκοινωνιών κατά την περίοδο που ο βουλευτής ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.

•Κωνσταντίνο Κουκοδήμο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία που κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια που ήταν υφυπουργός αθλητισμού χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομα που δεν διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα.

•Παύλο Μαρκάκη, βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Μαγνησία, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις μπάρες που έβαλε σε κεντρική αρτηρία κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος του Βόλου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η πρόσβαση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.

•Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα, βουλευτή επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου για δηλώσεις που είχε κάνει το 2007 ως γενική γραμματέας Ισότητας σχετικά με την ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.