Δώρο της τελευταίας στιγμής στον Κόκκαλη από το ΠΑΣΟΚ, 52 εκ.ευρώ !

Χαλκιδική: υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ποτίδαια-Κασσάνδρεια!Σύμβαση συνολικού ύψους 51,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε η INTRAKAT με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία του Οδικού Κυκλώματος Κασσάνδρας Ν.Χαλκιδικής».


Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής και συγκεκριμένα του τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων εκ των οποίων στα πρώτα 5,5 χλμ πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ θα κατασκευαστούν σε νέα χάραξη. Η σύνδεση του οδικού τμήματος με το υπάρχον δίκτυο οδών γίνεται μέσω δύο ανισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή Φώκαιας και του άλλου στην περιοχή της Κασσανδρείας, η κατασκευή των οποίων περιλαμβάνεται στην εν λόγω εργολαβία.

Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά οδικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.