'ΔΙΧΤΥ' ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 'ΠΥΡΗΝΩΝ'

Σε «κλοιό» ασφαλείας βρίσκονται οι δικαστές που θα δικάσουν τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά τις απειλές που εκτοξεύει εναντίον τους η οργάνωση στην πρόσφατη προκήρυξή της...


Παράλληλα, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδιο καλύτερης φύλαξης δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η δίκη των προφυλακισμένων φερόμενων ως μελών των «Πυρήνων» ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, περιλαμβάνουν 24ωρη επιτήρηση των σπιτιών τους και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο δικαστήριο. Εκτιμάται ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού -όπως έχει γίνει με παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις- καθώς εκεί μπορεί να γίνει καλύτερα ο έλεγχος των ατόμων που θα παρευρίσκονται στην αίθουσα.

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως η τελική απόφαση για το πού θα γίνει η δίκη θα ληφθεί από τις δικαστικές αρχές και «σε περίπτωση που μας ζητηθεί εμείς θα εκφέρουμε την άποψη μας για το θέμα από πλευράς των μέτρων ασφαλείας».

Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων προκειμένου να φυλάσσονται καλύτερα τα κτίρια των δικαστηρίων, μετά και την βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Όπως προκύπτει από τις δύο πρόσφατες επιθέσεις, ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει στοχοποιηθεί», αναφέρει ο κ. Καστανίδης και καλεί τους προϊστάμενους όλων των δικαστηρίων, να διαμορφώσουν μέσα σε έναν μήνα, σε συνεργασία με το διοικητή της αρμόδιας αστυνομικής δύναμης της πόλης όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, σχέδιο αυξημένης προστασίας του μεγάρου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο.