Δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα με αφορμή τα κονδύλια

Την παραίτησή του υπέβαλε απόψε στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης.
Μέχρι στιγμής οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί, ενώ η κ. Λούκα Κατσέλη δεν έχει κάνει ακόμη αποδεκτή την παραίτηση του γενικού γραμματέα.

Μια παραίτηση γενικού γραμματέα ίσως να μην είχε ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, όταν πρόκειται για τη δεύτερη σε λίγες ημέρες κι όταν αφορά τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, δε μπορεί να μείνει ασχολίαστη.

Πριν από μερικές ημέρες παραιτήθηκε ο γραμματέας του υπ. Παιδείας, κ. Μητσός διότι διαφώνησε ανοικτά με τον υφυπουργό Παιδείας και κολλητό του πρωθυπουργού, Γ. Πανάρετο. Ο κ. Μητσός κατήγγειλε ότι ο υφυπουργός έχει στη διάθεσή του 1 δισ. ευρώ για προγράμματα στην καινοτομία και επειδή θέλει ο ίδιος να τα διαχειριστεί δεν προχωρά κανένα έργο.

Τώρα παραιτείται ο Δ. Δασκαλάκης επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε έντονα με τη Λ. Κατσέλη πάλι για κονδύλια. Λέγεται ότι κοντραρίστηκαν άγρια για την ορθή χρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια δράσεων του υπουργείου όπως τα κοινωνικά ΚΕΠ. Φαίνεται ότι υπήρξε διάσταση απόψεων στον τρόπο που θα έπρεπε να διατεθούν τα χρήματα αυτά και ο κ. Δασκαλάκης υπέβαλε την παραίτησή του.

Αν η κατάσταση αυτή πάρει μορφή επιδημίας θα είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η οποία δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτε σε ότι αφορά την κατανομή κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες.

Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται.

Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα».

antinews.gr