Γέμισε πλαστές επιταγές.η Πάτρα

Αλλεπάλληλα τα περιστατικά πλαστών επιταγών και στην Πάτρα. Πρόσφατα επιχειρηματίας πήγε στην Αχαϊκή Τράπεζα και παρέδωσε επιταγή ύψους 13.000 ευρώ που του είχε δώσει πελάτης του και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης κάβας ποτών από άλλο νομό, Η Τράπεζα έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο και....


διαπίστωσε όντως ότι η επιταγή προερχόταν από φερέγγυα επιχείρηση. Επικοινώνησαν όμως με την Εμπορική Τράπεζα για να ρωτήσουν αν έχει εκδοθεί εκεί τέτοια επιταγή και η απάντηση ήταν αρνητική: ¨Οχι η επιταγή είναι πλαστή". Σύμφωνα με πληροφορίες διάφορα κυκλώματα φωτοτυπούν με μηχανήματα υψηλής ποιότητας επιταγές εταιρειών και στη συνέχεια τις πωλούν από 1000 - 3000 ευρώ τη μία. Ο απελπισμένος χρήστης την παίρνει, την κυκλοφορεί βάζοντας ο ίδιος το ποσό, και κερδίζει χρόνο μέχρι να έρθει η ημερομηνία πληρωμής και να αποδειχθεί πως η επιταγή είναι. μία καλή φωτοτυπία. Μετά βέβαια ισχυρίζεται ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα επιτηδείων.

Ενας άλλος τρόπος κυκλοφορίας επιταγών - μαϊμού είναι ο εξής: Κυκλώματα προμηθεύονται πραγματικά μπλοκ επιταγών τα οποία εκδίδουν στο όνομα ενός υπερήλικα. Μάλιστα τα βγάζουν από διαφορετικές τράπεζες. Στη συνέχεια πωλούν τις επιταγές προς 1000 - 2000 ευρώ και δίνουν και ένα ποσό στον υπερήλικα. Ολες οι επιταγές έχουν την ίδια ημερομηνία λήξης, 5-6 μήνες μετά, ώστε να προλάβουν να τις πουλήσουν. Ετσι εμφανίζονται προς είσπραξη ταυτόχρονα την ίδια μέρα. Η σύσταση είναι: Κυκλοφόρησέ της με όποιο ποσό χρειάζεσαι και την ημέρα πληρωμής, βάλε τα χρήματα. Οσοι τα βάλουν τα χάνουν φυσικά. Ο υπερήλικας θα τα σηκώσει, άλλωστε δεν τον γνωρίζει κανείς από τους χρήστες.