Μπρα ντε φερ Σαμαρά-Μπακογιάννη για τις ανακοινώσεις της Δευτέρας...

Ένα ιδιότυπο, αλλά ενδιαφέρον... μπρα ντε φερ μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό παρασκήνιο.


Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώσει την Δευτέρα τη νέα γαλάζια σκιώδη κυβέρνησή του, εξέλιξη στην οποία έχουν επενδύσει στη Ρηγίλλης. Συγκεκριμένα, στόχος είναι απο την μία πλευρά να δοθεί ώθηση στην δυναμική της ΝΔ και απο την άλλη να φανεί η εικόνα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, με όλες τις τάσεις της ενωμένες.

Ωστόσο, την ίδια ημέρα λέγεται ότι έχει επιλέξει να προχωρήσει στην ανακοίνωση προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμμαχία, ο ανεξέρτητος και πρώην γαλάζιος βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.

bakoyannis-samaras.jpgΣτελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δεν είναι τυχαία, αφού όπως λένε, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να ακυρώσει την δυναμική επανεκίνηση του Σαμαρά, με την παρουσίαση της νέας γαλάζιας ηγετικής ομάδας. Μάλιστα, στο παρασκήνιο διαξέγεται μάχη, μεταξύ των δύο επιτελείων, προκειμένου η μία ανακοίνωση να (μην) συμπέσει πάνω στην άλλη...