Παραιτήθηκε ο Τάκης Γκίκας από Αντι/χος Κοινωνικού Τομέα

Σεισμό στην παράταξη Δημαρά προκάλεσε η παραίτηση του Τάκη Γκίκα από την θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικού Τομέα, πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση του Δημοτικού σχήματος από το νέο Δήμαρχο.


Πριν από λίγο ο κ. Γκίκα προέβη σε δήλωση στο Dete.gr στην οποία αναφέρει: «Μαζί ξεκινήσαμε με τον κ. Δημαρά και μαζί θα συνεχίσουμε, απλά προσωπικοί μου λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ».

Η επιστολή του κ. Γκίκα προς το κ. Δημαρά:

«Αγαπητέ μου κύριε Δήμαρχε

Καταρχήν αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε να μου αναθέσετε καθήκοντα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Με τα δεδομένα που ίσχυαν για το πρόσωπό μου έως και χθες, ήμουν αποφασισμένος να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στα καθήκοντα αυτά, πιστεύοντας βαθιά ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο Δήμος πρέπει να διαμορφώσει ένα δίχτυ κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των χιλιάδων συμπολιτών μας που καθημερινά εξωθούνται στη φτώχεια.

Όμως, έκτακτοι σοβαροί προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να αναθεωρήσω τις προσωπικές μου επιδιώξεις. Και επειδή ακριβώς θεωρώ κρίσιμο τον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και ως εκ τούτου πιστεύω ότι όποιοι ασχοληθούν πρέπει να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου σε αυτή την αποστολή, είμαι υποχρεωμένος να σας ζητήσω να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.

Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας για να στηρίξω το δύσκολο έργο σας και ελπίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εκλείψουν οι σοβαροί προσωπικοί λόγοι που ανέκυψαν και να μπορέσω να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε πράξη όσα εσείς και η δημοτική μας Κίνηση έχει οραματιστεί και υποσχεθεί στον πατραϊκό λαό.

Ελπίζω να κατανοήσετε ότι είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα, αλλά αναπόφευκτη, καθώς οφείλεται σε έκτακτους σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Με εκτίμηση

Τάκης Γκίκας»