ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Χωρίς νερό και χωρίς τουαλέτες φιλοξενούνται στο νεοκλασικό κτήριο επί των οδών Πατησίων και Ηπείρου, που παραχώρησε ιδιώτης, 157 από τους μετανάστες που είχαν καταλάβει το παλαιό κτήριο της Νομικής, πραγματοποιώντας απεργία πείνας.Οι υπόλοιποι -επειδή δεν χωρούσαν - μεταφέρθηκαν σε κοντινά κτίρια...


Ο εκπρόσωπος των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και λεει ότι όλοι τους παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλουν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο.

Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η περιφέρεια αναμένεται να φέρει στο χώρο 15 χημικές.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις των μεταναστών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης που πανεπιστήμιου Αθηνών. Ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ενήργησε με σωστό και σώφρονα τρόπο.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Αχμέτ Μοάβια, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, υποστήριξε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί και πέρασε σε δεύτερο πλάνο το ουσιαστικό ζήτημα που είναι αυτό της μετανάστευσης.

Απεργία πείνας 50 μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, σε αίθουσα 100 τετραγωνικών μέτρων στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παραμένουν από την περασμένη Τρίτη 50 μετανάστες από το Μαρόκο.

Ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ήρθαν από την Κρήτη, πραγματοποιώντας απεργία πείνας. Ιατρική ομάδα από τους γιατρούς του κόσμου τους παρακολουθεί.