ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΕΡΖΕΡΟΥΜ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική. Η επίσκεψη όμως του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές-δίωρες και πλέον-κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης.

Πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι επεστράφη λόγω των ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων, τίποτα δεν άλλαξε στη στάση της Τουρκίας.

Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, η Χάλκη παραμένει κλειστή παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι το θέμα «θα ρυθμιστεί», ουδεμία παρέμβαση της Τουρκίας στον κ. Έρογλου υπάρχει, το Πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν εφαρμόζεται και η ροή λαθρομεταναστών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής οφείλει να έχει διαφάνεια και εθνική συναίνεση. Φοβούμαι ότι λείπουν και τα δύο».

O εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα για το 2011, κατά 20 εκ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ΕΚΑΣ και ο τερματισμός του δανεισμού των κομμάτων από τις κρατικές τράπεζες με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα όρια της κοινοβουλευτικής περιόδου, άρα και της λαϊκής εντολής, είναι δύο πολύ συγκεκριμένες κινήσεις που θα έδειχναν στη πράξη ότι η κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με το πολιτικό χρήμα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά».