Ποια στρατόπεδα θα γίνουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

Τουλάχιστον έξι στρατόπεδα τα οποία θεωρούνται ανενεργά και δεν χρησιμοποιούνται πλέον από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.


papoutsis 1.jpgΣύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, αναζητούνται ή ήδη έχουν βρεθεί στρατόπεδα στον Εβρο (2 ή 3), κοντά στην Αττική (στη Ριτσώνα και αλλού) και στη Δυτική Ελλάδα (1 ή 2). Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Ακόμη, δίδεται η δυνατότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής. Σύμφωνα με την τροπολογία, η συγκεκριμένη δαπάνη θα συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Κοινοτικά Προγράμματα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του αρμόδιου υπουργείου.