Πρόεδρος Γιαννακόπουλος, Αντιπρόεδρος Σκαρμέας και Γραματέας Μανωλοπούλου

Με δύο ψήφους παραπάνω από τον αριθμό των συμβούλων της παράταξης του Γιάννη Δημαρά εξελέγη πριν απο λίγα λεπτά Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γεγονός που καταδεικνύει την αποδοχή του προσώπου που πρότεινε ο νέος Δήμαρχος Πατρέων για τη συγκεκριμένη θέση. Ο κ. Γιαννακόπουλος συγκέντρωσε 31 ψήφους, ενώ υπήρξαν 17 λευκά.


Από την ψηφοφορία απουσιάζει η κ. Μαριάννα Σταματιάδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Χριστόπουλου.

Η παράταξη Πελετίδη έχει εξ΄αρχής δηλώσει ότι θα ψηφίσει λευκό, σε ένδειξη διαφωνίας με τον Καλλικράτη.

Για τη θέση του αντιπροέδρου η παράταξη Κατσικόπουλου έχει προτείνει τον κ. Αλέξη Σκαρμέα και για την θέση της γραμματέως η παράταξη Χριστόπουλου έχει προτείνει την κ. Τασία Μανωλοπούλου.

Περιπετειώδης ήταν η εκλογή του Αλέξη Σκαρμέα στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου καθώς χρειάστηκε να γίνουν τρεις ψηφοφορίες.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Αλέξης Σκαρμέας δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται. Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 21 ψήφους (πήρε δηλαδή και τουλάχιστον δύο ψήφους παραπάνω από δύο μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας και 27 λευκά (απούσα η Σταματιάδου).

Στην δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Σκαρμέας έλαβε 18 ψήφους και 30 λευκά. Εκτιμάται ότι μάλλον υπήρξε μια διαρροή απο την παράταξη Κατσικόπουλου.

Στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Σκαρμέας εξελέγη με 38 ψήφους ενώ υπήρξαν και 9 λευκά. Πλην της κ. Σταματιάδου απουσίαζε εκείνη την ώρα από την ψηφοφορία και ένας επιπλέον σύμβουλος.

Ο κ. Σκαρμέας συγκέντρωσε 38 ψήφους καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε να ψηφίσει την πρόταση έτσι ώστε να είναι ισχυρή η θέση του αντιπροέδρου.

Το ίδιο θα είχε πράξει εξ΄αρχής η παράταξη Δημαρά στην περίπτωση που η παράταξη Κατσικόπουλου είχε ψηφίσει την πρόταση για το πρόσωπο του προέδρου.

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η κ. Τασία Μανωλοπούλου.

Στην πρώτη ψηφοφορία η κ. Μανωλοπούλου έλαβε 24 ψήφους. Υπήρξαν 23 λευκά και ένα 1 άκυρο.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, η κ. Μανωλοούλου έλαβε 36 ψήφους και 12 λευκά.