Τι θα γίνει με το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων;

Τα ζητήματα του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και η δανειοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση που είχε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων κατέστησαν σαφές γι' άλλη μια φορά πως δεν δέχονται μείωση του εφάπαξ ή την επιβολή εισφοράς στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ζήτησαν να δανειοδοτηθεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος που αγγίζει τα 1,6 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει η καταβολή τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί.
papakonstantinou_ecofin.jpg


Επίσης, ζήτησαν την υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολούμενων στο δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και την θεσμοθέτηση εισφοράς 2% υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποσχέθηκε πως θα εξετάσει το ζήτημα, αλλά απέφυγε να δεσμευτεί.1 σχόλια:

Δουλεψα 33 συναπτα ετη στο δημοσιο. Συνταξιοδοτήθηκα το 2010. Δεν χρωσταω και παντα πληρωναν τους φορους που μου αναλογουσαν. Ειμαι χηρα από ηλικιας 40 ετων και μητερα τριων ενηλικων (τωρα) αγοριών, τα οποια ακομα ζουν από την δικια μου συνταξη. Πότε θα παρω το εφαπαξ που δικαιουμαι???? Που πηγαν τα λεφτα???