Σε δύσκολη θέση η Μαριλίζα μετά την αποκάλυψη της "Δημοκρατίας"...

mariliza ok.jpgΜια σημαντική αποκάλυψη για τα... έργα και τις ημέρες της αναπλ. υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου κάνει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», για την η δαπάνη που αγγίζει τα 70.000 ευρώ που αφορούν την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού στο υπουργείο Εξωτερικών!


Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 22 Νοεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού για τα διπλωματικά γραφεία της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση με αριθμό 862/2010 την οποία υπογράφει για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών ο στ' γενικός διευθυντής Γεώργιος Παϊζης, η δαπάνη για την προμήθεια του μηχανογραφικού εξοπλισμού για ντα γραφεία της αναπληρώτριας και του υφυπουργού ανέρχεται στα 69. 860,09 ευρώ.

Το ποσό αυτό αφορά στην προμήθεια 100 υπολογιστών, 100 οθονών, 100 ποντικιών και των λειτουργικών τους συστημάτων καθώς και 22 σαρωτών. Η ποσότητα αυτή είναι προφανώς εξωφρενικά μεγάλη και θα μπορούσε να καλύψει συνολικά την κυβέρνηση και όχι μόνο δύο γραφεία υπουργών