Τα τουρκικά του Γιώργου

jpgΣε άπταιστα τουρκικά ο Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους Τούρκους πολίτες στο στάδιο του Ερζερούμ που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς πανεπιστημιακούς αγώνες.


Καταχειροκροτούμενος ο Έλληνας Πρωθυπουργός μπήκε στο στάδιο του Ερζερούμ συνοδευόμενος από τον Ταγίπ Ερντογάν φορώντας το γαλάζιο κασκόλ των χειμερινών πανεπιστημιακών αγώνων.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τον χαιρετισμό του μιλώντας τουρκικά και απευθύνθηκε στους πολίτες που είχαν κατακλύσει το στάδιο επισημαίνοντας τις αξίες που συμβολίζει ο αθλητισμός -αξίες που όπως είπε υπηρετούν οι δυο χώρες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι βούληση της νέας γενιάς είναι να μείνει μακριά από άγονους ανταγωνισμούς του παρελθόντος ενώ αποκαλώντας «φίλο» τον Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο και την παρουσία του στο Καλλιμάρμαρο όπου, όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: "Κάνουμε προσπάθειες ώστε να καταστήσουμε το Αιγαίο φιλίας και ειρήνης και έχουμε αποτελέσματα"