Επίθεση Σακοράφα στον Παπανδρέου

Αίσθηση προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η σφοδρότητα με την οποία η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Σοφία Σακοράφα επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, με συνέντευξή της στην χθεσινή Real News.


«Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός επιχειρούσε μια τέτοιου μεγέθους επίθεση θα είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Έχω ξαναπεί ένα επίθετο, τίποτε άλλο, ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, «κρατάει» μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του», σημειώνει η κυρία Σακοράφα και τονίζει: «Είναι, όμως, η ώρα του πολιτικού απογαλακτισμού από σύμβολα και ονόματα που έχουν σημείο αναφοράς στο παρελθόν. Είναι η ώρα να διακρίνουμε πολιτικές και να αποδώσουμε τις ιστορικές ευθύνες ή τα ιστορικά εύσημα αναλόγως των πολιτικών πράξεων και όχι των οικογενειακών καταβολών».

Με τη συνέντευξή της η κυρία Σακοράφα έκοψε και την τελευταία κλωστή που πιθανόν την ένωνε με το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον όσο στην ηγεσία του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε και η ίδια όταν ερωτάτε αν θα ήταν σύμφωνη σε περίπτωση που η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για επιστροφή της στην ΚΟ έβρισκε ανταπόκριση από τον πρωθυπουργό, απαντά απολύτως αρνητικά. Με τους στίχους μάλιστα του ποιητή: «Έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ και το μεγάλο ΟΧΙ να πούμε…Έπειτα από αυτή τη μέρα, καθένας χαράζει το δρόμο του…»