ΠΑΤΡΑ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ορίζονται οι αντιδήμαρχοι, που αναλαμβάνουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3-1-2011.


Οι αντιδημαρχίες και οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι βοηθοί Δημάρχου έχουν ως εξής:Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Λένα Καλεντζώτη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάκης Γκίκας

Αντιδήμαρχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος

Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Βίβιαν Σαμούρη

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γεώργιος Σιγαλός

Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Αβράμης

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, Ανδρέας Φίλιας

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών, Ήρα Κουρή

Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης, Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη

Τον τομέα των τεχνικών έργων διατηρεί στην αρμοδιότητά του ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.Βοηθοί Δημάρχου ορίζονται οι παρακάτω σύμβουλοι:
Βοηθός Δημάρχου για θέματα Α.Ε.Ι και για θέματα κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Άνω Καστριτσίου, Ακταίου, Ψαθοπύργου, Κάτω Καστριτσίου, Αραχοβιτίκων, Δρεπάνου, Πλατανίου, Σελλών, Αργυράς, και Πιτίτσης , Κων/νος Μπουρδούλης

Βοηθός Δημάρχου για θέματα κοινοτήτων, Οβριάς Σαραβαλίου, Κρήνης Πατρών, Καλλιθέας, Θέας, Πετρωτού και Κρυσταλλόβρυσης, Χαράλαμπος Καρκούλιας

Βοηθός Δημάρχου για θέματα κοινοτήτων, Παραλίας, Μιντιλογλίου, και .Ρογιτίκων Κων/νος Βουκελάτος

Βοηθός Δημάρχου για θέματα Αποκέντρωσης και για θέματα κοινοτήτων, Βραχναιίκων, Καμινίων, Τσουκαλαιίκων, Μονοδενδρίου, και Θεριανού, Τασία Παπαντωνοπούλου

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 3-1-2011 συγκαλείται στην πρώτη της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο και τους εννέα αντιδημάρχους. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης.

2 σχόλια:

Καλά θα κάνουν κάποιοι να μελετάνε καλύτερα στοιχειώδη πράγματα, όπως τον αριθμό των Αντιδημάρχων που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρου 59 του Καλλικράτη:

"Σε δήμους από εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους και άνω ορίζονται έως οκτώ (8) αντιδήμαρχοι. Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν (1), εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε (5) έως και επτά (7), κατά δύο (2) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από οκτώ (8) έως και εννέα (9) και κατά τρεις (3) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δέκα (10) και ανώτερος."

Για το Δήμο Πατρέων ο αριθμός αυτός είναι 8+2=10, όπως προκύπτει και από την Εγκύκλιο 41 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΙΦΝΚ-ΔΘ), στη σελ.32, υποσημείωση 100.

Το "πρόβλημα" προκύπτει από λανθασμένη ερμηνεία της έννοιας "Δημοτική Ενότητα", διότι κάποιοι αντιμετωπίζουν τον παλιό Δήμο Πατρέων ως μία Δημοτική Ενότητα, ενώ τα 4 διαμερίσματα του Δήμου Πατρέων αποτελούν το καθένα Δημοτική Ενότητα. Αυτό προκύπτει και από τη σελ.27 του ΦΕΚ 1294Β / 2010.

Άντε, προλαβαίνει και κανάς πικραμένος...

Η αλήθεια ότι ο Νόμος λέει: "έως".

Πάντως τους 9 δεν τους βάλανε για να κάνουνε οικονομία, γιατί με τη λογική αυτή να βάζανε 7 όπως είχε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ή όπως έκανε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη (μπορούσε 9 και έβαλε 7) και να μην ιδρύανε απίθανες Αντιδημαρχίες, που δεν υπάρχουν ούτε στην Αθήνα ούτε στη Θεσσαλονίκη:

Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού: χωρίς σχόλια...
Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών: και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών τι θα κάνει;
Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης: και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης τι θα κάνει; η πόλη χρειάζεται Αντιδήμαρχο για να λειτουργήσει;

Απλώς επειδή εκτιμώ ότι δεν ξέρανε ότι μπορούνε και 10ο. Και με τις γκρίνιες που έχει ο Δημαράς, δεν τον χάλαγε να βάλει και 10ο Αντιδήμαρχο κάποιον "πικραμένο" (π.χ. Παπαγιαβής, Χρυσανθακοπούλου, Μακρής, Βανταράκης, Μαλλιώρης).