ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα σχόλια του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο Ι. Κοραντής τόνισε ότι όσα είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης στον πρώην...

πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ για την ΕΥΠ και την αστυνομία δείχνουν πως «δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Χρυσοχοΐδη επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ελλάδας.

«Θα τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί της Ελλάδος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοραντής και πρόσθεσε πως η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι «η ΕΥΠ είναι τίποτα» προσβάλλει την ΕΥΠ και τον ελληνικό λαό.

Συμπλήρωσε πως οι επιτυχίες του κ. Χρυσοχοΐδη με τη 17 Νοεμβρη και τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν τυχαία περιστατικά που αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από τον πρώην υπουργό.

Πρόσθεσε ότι επί ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη αυξήθηκε το κοινό έγκλημα και η παραβατικότητα των μεταναστών, σημειώθηκε η δολοφονία του νεαρού Αφγανού στα Πατήσια, όπως και η δολοφονία ενός δημοσιογράφου, τρεις υπάλληλοι τράπεζας έχασαν τη ζωή τους σε μια ειρηνική διαδήλωση και άγνωστοι έκαψαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

«Είναι θεμιτό να καταγγέλλει στον αμερικανικό παράγοντα ότι η ΕΥΠ είναι τίποτα;» διερωτήθηκε ο κ. Κοραντής.

Τέλος, ανέφερε ότι κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό εάν συμμεριζόταν όσα είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Αμερικανό πρώην πρεσβευτή και αν είχε δώσει την έγκρισή του.

Ο κ. Κοραντής διετέλεση διοικητής της ΕΥΠ από τον Νοέμβριο του 2004 έως τον Ιούλιο του 2009. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΛΑΟΣ.