Λουκέτο στα φαρμακεία και αυτή την εβδομάδα

Από Τετάρτη ως Παρασκευή μπαίνει νέο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, όπως αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Εξαίρεση ο Πειραιάς όπου παραμένουν κλειστά.
Την Δευτέρα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την πρακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην δίνουν συνταγές στους ασφαλισμένους εκείνους που ανήκουν στα Ταμεία με μεγάλες οφειλές. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμέους σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.Απάντηση στον υπουργό Υγείας που απείλησε να ανοίξει τα φαρμακεία των νοσοκομείων έδωσε ο επικεφαλής των φαρμακοποιών του Πειραιά. Ο κ. Κούβαρης δήλωσε: "Εδώ τα φαρμακεία με πέντε υπαλλήλους μέσα δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες. Όχι το φαρμακείο του νοσοκομείου που έχει έναν άνθρωπο".Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο πρόεδρός των φαρμακοποιών κ. Αμπατζόγλου, οι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για ριζική αναμόρφωση των διατάξεων που αφορούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Όπως δήλωσε o ίδιος, από τη συζήτηση στη Βουλή θα κριθεί αν οι απεργίες συνεχιστούν.Σημείωσε επίσης ότι μέχρι να γίνει νόμος του κράτους η ρύθμιση θα βρισκονται σε κινητοποίηση. Τόνισε ακόμη οτι ο κλάδος είναι αποφασισμένος επίσης να προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα κατά της ρύθμισης.Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ιδίως σε ηλικιωμένους και χρόνια αρρώστους που χρειάζονται αρκετά φάρμακα και ταλαιπωρούνται να βρουν αυτά που είναι ανοιχτά. Χθες ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει λύση θα δώσει εντολή να "ανοίξουν" τα φαρμακεία των νοσοκομείων.