«Πράσινη» διαμαρτυρία στην ΕΡΤ

«Πράσινη» διαμαρτυρία στην ΕΡΤΠάνω από 2.500 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και διαμαρτυρήθηκαν για τη μετάδοση του ντέρμπι από την κρατική τηλεόραση.
 
Το ποτήρι της οργής για τους φίλους του «τριφυλλιού» ξεχείλισε όσον αφορά τη μετάδοση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τη ΝΕΤ. Οι οπαδοί από το πρωί μέσω sms και τηλεφωνημάτων καλούσαν τον κόσμο να βρεθεί έξω από την κρατική τηλεόραση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Αυτό και έγινε, καθώς πάνω από 2.500 φίλοι των «πρασίνων» βρέθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο και αποχώρησαν ειρηνικά λίγο μετά τις 12 το βράδυ. Τα συνθήματα κατά της ΕΡΤ αλλά και του Ολυμπιακού δεν σταματούσαν, με τον κόσμο να τα έχει και με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» Βαγγέλη Μαρινάκη.
Από νωρίς στο Μέγαρο

Παρότι το ραντεβού είχε δοθεί για τις 23:00, όταν και θα άρχιζε η Αθλητική Κυριακή, ο κόσμος του Παναθηναϊκού βρέθηκε από πολύ νωρίς στο ραδιομέγαρο, καθώς ακόμα και από τις 21:00 είχαν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι, με την αστυνομία να κάνει αισθητή και με το παραπάνω την παρουσία της. Στις 22:00 ήταν περισσότεροι από 300 οι φίλοι του Παναθηναϊκού και μάλιστα όχι μόνο οργανωμένοι. Τα πρώτα συνθήματα ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, της ΕΡΤ και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κόσμος συνολικά έφτασε και ξεπέρασε τα 2.000 άτομα, χωρίς μάλιστα να κάνουν το παραμικρό επεισόδιο. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» παρέμειναν στην δημόσια τηλεόραση μέχρι και τις 00:20 και αποχώρησαν ειρηνικά, όπως άλλωστε τόνιζαν και στο κάλεσμά τους.

Ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπεύθυνους

Αντιπροσωπεία των οργανωμένων ζήτησε από τους ανθρώπους της ΕΡΤ να τους αφήσουν για να μιλήσουν στους υπεύθυνους, ενώ ο κόσμος είχε καθίσει στην κάθοδο της Μεσογείων, χωρίς να σημειωθεί τίποτα. Τελικά κατέβηκε ο κύριος Μπίστης και αφού πρώτα του ανέφεραν τα αιτήματά τους, κανονίστηκε να μιλήσουν στην κάμερα και να παιχτούν μετά τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα των οπαδών
Όσον αφορά την λίστα που παρέδωσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχει ως εξής:
1) Να δοθεί επίσημη εξήγηση για ποιο λόγο δεν δόθηκε replay στη φάση του 1-2 από την κάμερα που υπήρχε στην ευθεία
2) Για ποιο λόγο δεν δόθηκε εικόνα από τη φυσούνα όπου προπηλακίζονταν παίκτες του Παναθηναϊκού
3) Γιατί διέκοψαν τη σύνδεση τη στιγμή των επεισοδίων και δεν έδωσαν καθαρή εικόνα από τον αγωνιστικό χώρο
4) Να μην τολμήσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος και χρησιμοποιήσει τα χρήματα του κόσμου προκειμένου να κάνει εκπομπή (Στην Υγειά μας) για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό ώστε να συγκεντρώσει χρήματα. Κάτι που έχει ακουστεί πολλάκις τις τελευταίες ημέρες.
Ο Νίκος Μπίστης, που εκπροσωπεί την ΕΡΤ, ανέβηκε ξανά στο κτίριο μεταφέροντας τα αιτήματα.
 
«Διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο μετάδοσης»

Παρότι συνεχώς στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» οι δημοσιογράφοι τόνιζαν πως ο κόσμος βρέθηκε έξω από το ραδιομέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα έγιναν στο καραϊσκάκη, ωστόσο οι οπαδοί και συγκεκριμένα εκπρόσωπός τους, ξεκαθάρισαν πως η διαμαρτυρία είχε να κάνει με τον τρόπο μετάδοσης του αγώνα. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε έχουν ως εξής: «Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, για τον τρόπο που μετέδωσε τον αγώνα η ΕΡΤ. Το παράπονό μας είναι ότι συγκάλυψε τις φάσεις που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός. Δεν ανέδειξε το γεγονός ότι η πανάξια νίκη της ομάδας κλάπηκε, και δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται συνέχεια αυτό με την συγκεκριμένη ομάδα, έχουμε παράπονο ότι δεν τονίστηκαν τα πλάνα του προπηλακισμού των παικτών του Παναθηναϊκού – σε άλλη περίπτωση θα μιλούσατε για μέρες – και γνωρίζουμε καλά ότι οφείλετε μια συγγνώμη», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος των οπαδών για να προσθέσει: «Ξέρουμε ότι πληρώνεται τον Ολυμπιακό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όμως κι εμείς είμαστε Έλληνες πολίτες και πρέπει να μην δίνεται δικαιώματα την στιγμή που η κοινωνία είναι σε αναβρασμό, καθώς και το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας μας».