ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: “Αισθάνομαι την Κύπρο Δεύτερη Πατρίδα μου”

Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, αυτές τις ημέρες θα βρίσκεται στην Κύπρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει κύκλο διαλέξεων στη Σχολή Αξιωματικών της Κυπριακής Αστυνομίας σε θέματα δημόσιας τάξης, εγκληματικότητας και αντεγκληματικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα διδάξει ο Αιγιώτης καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είναι τα ακόλουθα: 1) Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 2), Η παραβατικότητα των νέων και η νεανική βία στο σχολικό περιβάλλον 3) Η βία στην οικογένεια και αστυνομικές πρακτικές πρόληψης, 4) Το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα ως απειλή κατά της διεθνούς νομιμότητας, 5) Σύγχρονες πολιτικές πρόληψης και καταστολής της μάστιγας των ναρκωτικών. 6) Ηλεκτρονικό έγκλημα και παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. 7) Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας.Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με την Κύπρο σε ζητήματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης αστυνομικών και πυροσβεστών. Η πρώτη Αστυνομική Σχολή της Κύπρου ιδρύθηκε το 1892, επί αγγλοκρατίας και είχε ως έδρα της την Πάφο. Το 1990 έγινε η πρώτη ουσιαστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των μελών της Κυπριακής Αστυνομίας. Από το 1996 η Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου λειτουργεί ως ένα από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μεγαλονήσου και έχει ως έδρα της τη Λευκωσία.Για τους Κύπριους αστυνομικούς είναι πλέον γνωστό ότι ο συντοπίτης μας Άγγελος Τσιγκρής αισθάνεται τη μαρτυρική Κύπρο ως δεύτερη πατρίδα του, αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκεί πολύ συχνά.

1 σχόλια:

ζηταμε την εμπρακτη στηριξη ολων των πολιτικων της αχαιας οπως ο κος σαχινιδης υπουργος οικονομικωνυπογραψει νομοθετικη ρυθμιση και πληρωθουν τα οδοιπορικα εξοδα μετακινησης των αποστρατων συνταξιουχων ενεργεια αστυνομικων ετους 2010 2011 που πρεπει να μας δειξη το πραγματικο κοινωνικο του προσωπο που ουτε τ αυτονοητα δεν εχουμε για τα παιδια μας.