Πάντελιτς: «Περήφανος που τους προστατέψαμε»

Πάντελιτς: «Περήφανος που τους προστατέψαμε»
Δικαιολόγησε την εισβολή και καταδίκασε την επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού σε παίκτες του Παναθηναϊκού ο Μάρκο Πάντελιτς μιλώντας στον σερβικό Τύπο. «Είμαι περήφανος που μαζί με τους συμπαίκτες μου προστατέψαμε τους συναδέλφους μας», τόνισε. «Αυτά που έγιναν στο τέλος του αγώνα δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι αυτός λόγος για να αμφισβητούμε ολόκληρο το πρωτάθλημα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά ο Μάρκο Πάντελιτς μίλησε στη σερβική ιστοσελίδα «B92» για:

-τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Αν το αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν διαφορετικό, η διαφορά μας θα ήταν μικρότερη, αλλά και πάλι θα ήταν δύσκολο να μας φτάσει ο Παναθηναϊκός. Δεν έκρινε αυτό το παιχνίδι το πρωτάθλημα. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι φέτος είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί στα ντέρμπι να μην αποδώσαμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά κερδίσαμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι φυσικό στον Παναθηναϊκό να είναι νευριασμένοι και σίγουρα αυτά που έγιναν στο τέλος του αγώνα δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι αυτός λόγος για να αμφισβητούμε ολόκληρο το πρωτάθλημα».

-την εισβολή και την επίθεση σε παίκτες του Παναθηναϊκού: «Ειλικρινά, πιστεύω πως ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο γιατί ήθελε πολύ μία νίκη σε ντέρμπι. Είχαμε χάσει από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο και όταν ήρθε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, υπήρξε έκρηξη ενθουσιασμού. Πιστεύω πως εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και δεν είχαν πρόθεση να χτυπήσουν κάποιον παίκτη. Όμως σε τέτοιες ομάδες ατόμων μπορεί να υπάρχουν κακές στιγμές και λάθος πράξεις. Έτσι έγινε και τώρα. Εμείς προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και είμαι χαρούμενος που κανένας δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου, γιατί τους προστατέψαμε. Τέτοιες σκηνές δεν πρέπει να επαναληφθούν και πιστεύω πως οι περισσότεροι εισέβαλαν στο γήπεδο για αθλητικούς λόγους».

-τη σύγκριση των ντέρμπι Ελλάδας και Σερβίας: «Αυτό το ντέρμπι πρέπει να το ζήσεις, όλα τα άλλα είναι περιττά. Δεν μπορείς να αντιληφθείς το κλίμα, αν δεν είσαι στο γήπεδο. Είναι ένα φοβερό συναίσθημα, που αρέσει σε κάθε ποδοσφαιριστή. Ο καθένας θέλει να αγωνίζεται μπροστά σε γεμάτες κερκίδες, όπου κάθε μαρκάρισμα είναι στο όριο του φάουλ ή της κάρτας. Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και στα ντέρμπι της Σερβίας. Θυμάμαι τις αναμετρήσεις της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Κατά τη γνώμη μου εκεί είναι καλύτερα, γιατί υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στις εξέδρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν οπαδοί μόνο του γηπεδούχου, κάτι που όμως είναι φυσιολογικό, γιατί διαφορετικό ο κίνδυνος θα ήταν μεγάλος».

-τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός είναι φανταστικός σύλλογος, η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη, διαθέτει σπουδαίους παίκτες και η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ καλή. Είμαι ικανοποιημένος λοιπόν. Γνωρίζω και ελληνικά, οπότε όλα πάνε καλά».