ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Έξι εναερίτες της ΔΕΗ κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης...


Ωστόσο, αργά το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία η Χαλκοκονδύλη που είχαν αποκλείσει οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από τις 6 το απόγευμα καθώς πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κεντρικό κτίριο της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν όμως ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα προσεχή εικοσιτετράωρα προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε περαιτέρω μετοχοποίηση, ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση μάνατζμεντ της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμολογίων, ενώ ανήγγειλε σκλήρυνση της στάσης της ΓΕΝΟΠ το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τοποθετήσει και έχουν δέσει με σχοινιά πάνω σε ένα ξύλινο σταυρό μια κούκλα ντυμένη με τα ρούχα των εναεριτών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.