ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ: "Σκότωσαν" και τον παραδοσιακό χορό του Καρναβαλιού

Τρεις και ο κούκος» στους Χορούς που έστησε ο Δήμος στον "Αστέρα».
Το επιτόπιο φωτογραφικό ρεπορτάζ που έκανε ο δημοσιογράφος Π. Ρηγόπουλος χθες το βράδυ, είναι αμείλικτο: Σχεδόν άδεια αίθουσα και εικόνα παρακμής, που σοκάρει...
Οπως σημειώνει στο site του, η παντελής έλλειψη διαφήμισης των Χορών αποδεικνύεται ότι είναι καταδικαστική για την έκβαση των «Μπουρμπουλιών»!
Ενώ για παράδειγμα πέρσι, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διαφήμιζε τα "Μπουρμπούλια" με φυλλάδια, με αφίσες και διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, φέτος ο Δήμος Πατρέων, έχει αφήσει στην τύχη τους, αυτούς τους ιστορικούς Χορούς.
"Δεν πατάει ψυχή", λένε οι "Μπουρμπουλιάρηδες", πολλοί από τους οποίους απέχουν συνειδητά, εξ αιτίας της επιλογής του χώρου, που θεωρούν ότι είναι ακατάλληλος. (Όχι συγκεκριμένα βέβαια για τον «Αστέρα», αλλά για οποιοδήποτε ξενοδοχείο και αν είχε επιλεγεί).
Έτσι από την αθρόα προσέλευση κόσμου τα τελευταία χρόνια και την μετάκληση δυνατών ονομάτων της μουσικής (Δάκης, Κωνσταντίνα κ.ά). φέτος έχουμε την απόλυτη εγκατάλειψη.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε σήμερα, ελήφθησαν στις 23.00 χθες Κυριακή, δηλαδή σε ημέρα και ώρα αιχμής για τους Χορούς αυτούς,
Δυστυχώς όμως, τα άδεια τραπέζια και η άδεια πίστα, προκαλούν πραγματική πίκρα και απογοήτευση...