ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Ο ισραηλινός στρατός δεν αποκλείει να εισβάλει εκ νέου στο Λίβανο, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ σε μια περιοδεία που πραγματοποίησε χθες Τρίτη μαζί με τον νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Μπένι Γκαντζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας...
«Ηρεμία επικρατεί στα σύνορα καθώς το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ γνωρίζει την αποτρεπτική μας ικανότητα και κράτησε στη μνήμη τις μεγάλες απώλειες που υπέστη από εμάς το 2006», δήλωσε ο Μπαράκ απευθυνόμενος στις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Χααρέτζ.

«Αλλά αυτό δεν είναι αιώνιο και μπορεί να κληθείτε να εισβάλετε εκ νέου στο Λίβανο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε δοκιμασία. Το μυστικό είναι να αντιδράσουμε γρήγορα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, αν κάτι συμβεί», πρόσθεσε ο Μπαράκ.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο το καλοκαίρι του 2006 που στοίχισε τη 1.200 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, από λιβανικής πλευράς και 160, στην πλειοψηφία τους στρατιωτών, από ισραηλινής πλευράς.