Σε «καραντίνα» οι διαιτητές του ντέρμπι

Σε «καραντίνα» οι διαιτητές του ντέρμπι
Την απόφαση να μην σφυρίξουν ξανά την τρέχουσα σεζόν οι διαιτητές του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πήρε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Στην ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ αναφέρεται ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση της ποινής πάρθηκε εξαιτίας «της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο».

Η ποινή αναφέρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλόπουλο, στους βοηθούς, Δημήτρη Σαραϊδάρη, Σπυρίδωνα Τρύφωνα και τον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Νταμπώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν τιμωρείται ο τέταρτος διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, στον οποίο δεν καταλογίζονται ευθύνες.

Ουσιαστίκά η ΚΕΔ αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν στο συγκεκριμένο αγώνα από το διαιτητικό τρίο και συγκεκριμένα τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη, την ακύρωση του γκολ του Κατσουράνη ως οφσάιντ και την καταμέτρηση του τέρματος του Τζεμπούρ παρότι υπήρχε οφσάιντ. Ο παρατηρητής διαιτησίας τιμωρείται επειδή δεν κατέγραψε όλες τις παραλήψεις των διαιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι ο βοηθός Σπυρίδων Τρύφωνας να καρατομηθεί και να τεθεί οριστικά εκτός πινάκων, ενώ οι περιπτώσεις των υπολοίπων τεσσάρων θα επανεξεταστούν το καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ύστερα από συνάντηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ και της ΔΑΔ/ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, έπειτα από την εκπλήρωση διεθνών υποχρεώσεων των κυρίων Μπριάκου (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Champions League Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης), Βασάρα (παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα Europa League Βιγιαρεάλ-Νάπολι), από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο (φίλαθλοι, παράγοντες, ομάδες κ.λπ.) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική διαιτησία λειτουργεί σύμφωνα με την Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκδίδοντας και τον αντίστοιχο Ελληνικό Κανονισμό Διαιτησίας.

Μέχρι σήμερα η ΚΕΔ/ΕΠΟ τηρώντας τις αντίστοιχες οδηγίες και την εφαρμοζόμενη πρακτική της UEFA δεν δημοσιοποίησε ποινές διαιτητών για αγωνιστικά παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ. λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα (video αγώνα, Φύλλο Αγώνα, έκθεση παρατηρητή αγώνα και διαιτησίας κ.λπ.) του αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΟ (Σάββατο 19.2.2011), επιβάλλει στους αξιωματούχους της διαιτησίας του αγώνα, τις δέουσες ποινές για κάθε αγωνιστικό παράπτωμά τους και λόγω της σοβαρότητας και της δημιουργηθείσας κατάστασης στο ποδόσφαιρο, ανακοινώνει κατ’ ελάχιστον τη μη χρησιμοποίηση τους έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου
».