ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣ ΖΗΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ 'ΑΡΩΜΑ' ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Οργάνωση που θεωρείται συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα κάλεσε τους Σαουδάραβες να εκδιώξουν τη βασιλική οικογένεια και απείλησε να προβεί σε επιθέσεις εναντίον της χώρας, σύμφωνα με το Site Intelligence Group, το οποίο παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστοτόπους...Οι Ταξιαρχίες Αμπντάλα Αζάμ υποστήριξαν ότι η σαουδαραβική βασιλική οικογένεια πρέπει να ανατραπεί λόγω των αλόγιστων σπαταλών της, της άγνοιάς της όσον αφορά τις ανάγκες του λαού, της σύμπραξης με τις ΗΠΑ και της αποτυχίας της να προσφέρει στους Σαουδάραβες οφέλη από τα έσοδα του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας.

«Το καθεστώς των αλ Σαούντ θα όφειλε να γνωρίζει ότι ο πόλεμός μας με αυτό θα συνεχίζεται όσο εξακολουθεί την απιστία, την καταπίεση, την εριστικότητα κατά της θρησκείας του Παντοδύναμου, και τα κεφάλια αυτού του καθεστώτος και τα πρωτοπαλίκαρά του είναι νόμιμοι στόχοι για τους μουτζαχεντίν» ανέφερε το Site, επικαλούμενο ανακοίνωση της οργάνωσης.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκφράσει υποστήριξη μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook στην έκκληση να διοργανωθεί μια ημέρα οργής και στη Σαουδική Αραβία την 11η Μαρτίου με αίτημα να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση, να παραχωρηθούν ελευθερίες στις γυναίκες και να απελευθερωθούν πολιτικοί κρατούμενοι.

Η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ χαιρέτισε τον εξαναγκασμό σε παραίτηση των προέδρων της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Το καθεστώς του Σαούντ ξεπερνά τα Αραβικά καθεστώτα σε απιστία και στην καταπολέμηση της θρησκείας του Αλλάχ, στις συμμαχίες με τους άπιστους, στον εξανδραποδισμό του λαού, την καταλήστευση και την καταπίεσή του, και στην αποστέρηση των νόμιμων δικαιωμάτων του, ανέφερε η οργάνωση.

Η ίδια οργάνωση είχε διεκδικήσει τον Αύγουστο την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε ιαπωνικό υπερδεξαμενόπλοιο στα Στενά του Χορμούζ. Το 2005, μια οργάνωση με το ίδιο όνομα είχε διεκδικήσει την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου και την εκτόξευση ρουκετών εναντίον δύο πολεμικών των ΗΠΑ στο λιμάνι Ακαμπα της Ιορδανίας.