« Κάθε διάλογος για το αληθές ή μη της ιστορίας μας «αβαντάρει»… τους εμπνευστές κι εκφραστές της παραχάραξής της»!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «1821»

Στην πολύ σημαντική και καθοριστικής σημασίας σύσκεψη των Καλαβρυτινών της Πάτρας, με ιστορικούς και πνευματικούς ανθρώπους του τόπου, συμμετείχε, το βράδυ της Δευτέρας, ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, για το κορυφαίο θέμα της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων της Επανάστασης του 1821 από την Εκπομπή «1821» της Τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ». 
Ο Αχαιός Πολιτευτής, ο οποίος επικαλέστηκε σκόπιμα πολλές φορές την πολυετή δημοσιογραφική του εμπειρία και γνώση, εξ αρχής σημείωσε, πως «χάνεται η ουσία του προκύψαντος – εθνικής αλλά και τοπικής σημασίας – θέματος, αν οι αντιδρώντες βάλουν σκόρπια κατά του Τηλεοπτικού Σταθμού ή του Παρουσιαστή της εκπομπής, αφού το εν  λόγω ΜΜΕ έχει μακρά πορεία και προσφορά στην ενημέρωση, κρατά δε τι επίπεδο που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα στην Ιδιωτική Τηλεόραση. Κατά συνέπεια…», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, «στο στόχαστρό μας πρέπει προσεκτικά να παραμείνουν οι ιστορικοί που επιμένουν σε τέτοιες αναφορές και κατόπιν το ΜΜΕ να ξεκαθαρίσει το εάν δίνοντας βήμα για ανακρίβειες , απλά επιδιώκει την ανατροπή για τηλεθέαση ή απλά δεν γνώριζε το ακριβές-δόλιο  και σκόπιμο – περιεχόμενο των δημιουργών και τελικών καθοδηγητών της υπερπαραγωγής αυτής».
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, δεν έκρυψε την πάγια άποψή του ότι «το 2011, μία εκπομπή τέτοια στην ιδιωτική τηλεόραση δεν θα μπορούσε να επιλεγεί αν εξ αρχής δεν πόνταρε στην ανατροπή, την «αιρετική» στάση απέναντι στα γεγονότα που καταπιάνεται, προκαλώντας και να την δουν εκατομμύρια ανά τον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει αντικείμενο διαξιφισμών μεταξύ ιστορικών ή ακόμα και πνευματικών ανθρώπων. Να καταφέρουν δηλαδή ότι γνωρίζαμε χρόνια τώρα, να γίνει θέμα συζήτησης, τουτέστιν ανοιχτό σε αλλαγές δεδομένων και μεταλαμπαδευόμενων». Γι΄ αυτό και υπογράμμισε πως «οποιοσδήποτε δημόσιος διάλογος για το αληθές ή όχι της γραμμένης και αποδεκτής χρόνια τώρα ιστορίας μας ως προς τα γεγονότα της Επαναστάσεως του ’21 θα ήταν «κερασάκι στην τούρτα» των υποστηρικτών άλλων αυθαίρετων πηγών ή μαρτυριών και σίγουρα αβαντάρισμα της όλης  καλοστημένης ιστοριούλας από τηλεοράσεως, με γνωστούς Βερέμηδες και άλλους «σύγχρονους επαναστάτες της κουλτούρας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο ξεσηκωμός που πολύ εύστοχα εξελίσσεται από τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και ενώσεις του εσωτερικού και εξωτερικού, δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αντιθέτως κρατούν ψηλά την σημαία της αντίδρασης».
Επιπλέον ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος κατέκρινε το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα, πέραν σκόρπιων δηλώσεων αιρετών, ούτε το Περιφερειακό αλλά ούτε και τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Αχαΐα, ιδιαιτέρως  σε Πάτρα και Καλάβρυτα δεν  συνεδρίασαν εκτάκτως για να φανεί η θεσμική αντίδραση παντού, σε κόμματα, πολιτειακή ηγεσία και ΜΜΕ, αντιθέτως για υποδεέστερα  θέματα τα ψηφίσματα πέφτουν βροχή». Ο ίδιος μάλιστα με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας φέρνει το θέμα στο συμβούλιο (Τρίτη βράδυ) κατεπειγόντως.(σ.σ υπάρχει σχετική αποστολή της εισηγήσεως σε άλλο Δελτίο Τύπου)    
Ο Επ. Βουλευτής, έκανε εξάλλου και την πιο κάτω δήλωση:
«Δυστυχώς σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε την υποδούλωση της χώρας στο  μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να τα ισοπεδώσουν όλα. Ξέχασαν πως όσο κι αν οι τσέπες του Έλληνα είναι άδειες, πάντα παραμένει γεμάτη και δυνατή η εθνική συνείδηση, υπερήφανος απόγονος των Ηρώων του 1821 και υπερασπιστής της γης που αυτοί μας προσέφεραν ελεύθερη κι ελληνική κι όχι εύκολο θήραμα ισχυρών που ως άλλοι κατακτητές θα …τελειώσουν τη χώρα, την ιστορία της, την ανεξαρτησία της και την υπόστασή της στους αιώνες


Η συνέχεια δώθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλειο του Αιγίου

 «Λυπάμαι γιατί  στη  Βοστίτσα…του 2011, το Δ.Σ Αιγιάλειας
αρνήθηκε να καταδικάσει την παραχάραξη της ιστορίας του 1821»!
Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» δίδεται στη δημοσιότητα, δήλωση του Επικεφαλής του Συνδυασμού Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, μετά και την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας , στην οποία ετέθη από τον ίδιο ως «κατεπείγον» προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της Εκπομπής  «1821» από τον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», με το αίτημα της έκδοσης ψηφίσματος που θα καταδικάζει την ξαφνική ισοπέδωση της ιστορικής αλήθειας για τα γεγονότα της έναρξης της Επαναστάσεως, ωστόσο το Δ.Σ πλην του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του Δημ. Συμβούλου της παράταξης κ. Πάνου Γιαννούλη, αρνήθηκε «προκλητικά» κάτι τέτοιο. Η δήλωση του κ. Τριανταφυλλόπουλου έχει ως εξής:
«Παρότι τον τελευταίο μήνα επικρατεί αναβρασμός, ιδιαιτέρως στα Καλάβρυτα και γενικότερα στην Αχαΐα, με αφορμή την παραχάραξη της ιστορίας του Έθνους, με επίκεντρο την έναρξη της Επαναστάσεως στην Αγία Λαύρα και τα συνακόλουθα γεγονότα, δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και συγκεκριμένα οι Δημοτικές Παρατάξεις των κ.κ Θεοδωρακόπουλου, Καλογερόπουλου και Παπακωνσταντινόπουλου, μάλλον ούτε άκουσαν ούτε είδαν κάτι το μεμπτό!
Μεταξύ, γνωστών «κουλτουριάρηδων» στην κοινωνίας μας , κολλημένων αριστεριστών, αδιάφορων και άφωνων συναδέλφων , ακόμα και υποστηρικτών (δυστυχώς) των παραχαρακτών της ιστορίας μας , το αίτημά μας για την έκδοση ψηφίσματος, που δεν θα υπεισέρχεται σε ιστορικά γεγονότα αλλά απλά θα καταδικάζει την προσπάθεια  κάποιων – όχι άδολα – να ανατρέψουν όσα διδαχθήκαμε στα σχολεία μας και διδάσκονται  ακόμα τα παιδιά μας, αλλά και οι δάσκαλοί μας στα Πανεπιστήμια, απορρίφθηκε…έτσι απλά!  
Χωρίς να  θεωρούμε εαυτούς πιο πατριώτες και πιο Έλληνες από τους παραπάνω, και φυσικά με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, λυπάμαι ειλικρινά που στην ιστορική Βοστίτσα…του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας με την μη έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, αγνόησε τους Απανταχού Καλαβρυτινούς, τους δεκάδες Ακαδημαϊκούς, Ιστορικούς και λοιπούς πνευματικούς ανθρώπους, Μητροπολίτες  κ.ά. που διαμαρτύρονται  για την διαστρέβλωση της αλήθειας, γυρίζοντας την πλάτη του σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα κι ουχί θέμα κόντρας με τον Τηλεοπτικό Σταθμό ή με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, αλλά στην ίδια μας την ιστορία.
Κάποιοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να πουν «πως δεν τους ενόχλησε η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων από την εκπομπή γιατί μπορεί αυτή να είναι η αλήθεια(!), ή επειδή μπορεί να βγει ιστορικά κερδισμένο το Αίγιο έναντι των Καλαβρύτων(!),  ή ότι θα πρέπει να φωνάξουμε ιστορικούς να μας πουν τι έγινε τότε, πού και πώς(!)».Ήμαρτον…! Προφανώς και όλους αυτούς θα τους δούμε στις 25 Μαρτίου να καταθέτουν στεφάνια και να χειροκροτούν από την εξέδρα των επισήμων, τα Ελληνόπουλα που θα παρελαύνουν. Για ποια ιστορία αλήθεια?
Κρίμα, πολύ κρίμα!
Από την ένδοξη και ιστορική Βοστίτσα του 1821, στο 2011 και στο…«Αιγιάλεια το μεγαλείο σου»!      
Λυπάμαι πολύ και αφήνουμε τη στάση των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κρίση των πολιτών και σχετικών φορέων,  ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικού επιπέδου, που όμως σίγουρα - λίγο έως πολύ – είναι γνώστες της ιστορίας των Ηρώων του 1821 από την οποία αντλούμε και θα αντλούμε σύγχρονα μηνύματα και δύναμη σαν Έλληνες».