ΠΑΤΡΑ: Σε πλατεία ο καρναβαλικός χορός του Δημάρχου;

Ο χορός του δημάρχου θα γίνει κανονικά, όπως όλα δείχνουν, αν και θα είναι εντελώς διαφορετικός απ' ό,τι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα...
Οι υπεύθυνοι επεξεργάζεται προτάσεις που θα τεθούν υπόψη του Γιάννη Δημαρά στις αρχές της εβδομάδας ώστε να παρθεί από τον ίδιο η τελική απόφαση και να ανακοινωθεί αν, πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο χορός. Αυτό που είχε ζητήσει ο κ. Δημαράς ήταν να γίνει ένας διαφορετικός -από τον συνηθισμένο- χορός, ο οποίος να είναι «ανοιχτός» σε όλους τους Πατρινούς. Η πρώτη ιδέα που ήταν ο χορός του δημάρχου να γίνει σε κάποια πλατεία της Πάτρας, αλλά το πρόβλημα των καιρικών συνθηκών δημιουργεί αναστολές. Ως ιδέα δεν έχει ακόμα εγκαταλειφθεί, όμως, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να βρουν εναλλακτική λύση. Γι' αυτό έχουν ήδη αναζητήσει κλειστούς χώρους που είτε ανήκουν στο δήμο, είτε είναι ιδιωτικοί. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ποσό της πρόσκλησης θα είναι χαμηλό και όλα τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό ο οποίος θα ανακοινωθεί στους Πατρινούς. Χορό... αντί του δημάρχου σχεδίαζε να διοργανώσει ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, εγκατέλειψε την ιδέα μόλις πληροφορήθηκε ότι τελικά σχεδιάζεται να γίνει ο χορός από το δήμαρχο, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία.Και ο... χορός από τις «Καλλιπάτειρες»

Με... Δάρρα, Παπαδημητρίου και δέκα μουσικούς της ΕΡΤ!

Για το χορό του δημάρχου η πρώτη μέρα που εξετάστηκε ήταν η τελευταία Παρασκευή της αποκριάς, όμως πιθανότερη μέρα πραγματοποίησης μάλλον είναι η Πέμπτη. Άλλωστε ένας άλλος χορός, που σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον την τελευταία Παρασκευή, θα είναι αυτός που διοργανώνει το σωματείο «Καλλιπάτειρες». Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία, ο χορός αναμένεται ακόμα πιο φαντασμαγορικός φέτος. Θα γίνει στο «Ακτή Δυμαίων», με τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα και του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και άλλους δέκα μουσικούς της ΕΡΤ, ενώ θα «παρελάσουν» πολλοί επώνυμοι της Αθήνας με πρώτους και καλύτερους τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο και τη σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του σωματείου. Και επειδή το θέμα θα είναι... η απονομή Όσκαρ, θα υπάρξει και διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης!