Νεά από Δημοκρατική Συμμαχία

1- O τέως ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος στη Δημοκρατική Συμμαχία
2- Τετραήμερη περιοδεία Ντόρας Μπακογιάννη σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα
3- Το παραλήρημα των συνδικαλιστών της  ΓΕΝΟΠ

                                                                                                              


          1 Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο.
          Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
          «Η επιτυχής αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης που σήμερα διέρχεται τόσο η χώρα μας, όσο και η διεθνής κοινότητα, προϋποθέτει κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων, σύνεση στη λήψη των αποφάσεων, νηφαλιότητα στην επιλογή των βημάτων για την υλοποίησή τους και ισχυρή βούληση για τη στήριξή τους.
           Η Δημοκρατική Συμμαχία ως νέο πολιτικό κίνημα δείχνει αποφασισμένη με τις προτάσεις και τις επιλογές της, να συμβάλλει αφενός στη κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας, αφετέρου στη βελτίωση της θέσης και της προσφοράς της στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές στερέωμα.

          Με αυτό ως δεδομένο θέτω και εγώ τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες του κινήματος και της προέδρου του Ντόρας Μπακογιάννη».
         Η  πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συστράτευση του κ. Δημητρακόπουλου και του ανέθεσε την ευθύνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κινήματος.


 


                                                                                                               


2 Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεών της στην Περιφέρεια, ξεκινάει αύριο, 18 Φεβρουαρίου 2011, τετραήμερη περιοδεία σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κέρκυρα, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κέρκυρα.

12:00 Επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Χονδρογιάννη και τα μέλη του Δ.Σ.

12:30 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Χρήστο Σκούρτη

12:45 Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ

14:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Συνάντηση με το Διοικητή κ. Κώστα Γρηγορόπουλο καθώς και με εκπροσώπους του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού

18:00 Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας καθώς και με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας

19:30 Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου

20:00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο. Συνάντηση με το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Γιάννη  Τρεπεκλή και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πανταζή

20:30 Εγκαίνια γραφείων «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και συζήτηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κέρκυρας (Μητροπολίτου Μεθοδίου 3)


                                                                                                             


3 Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


         «Οι αντιδράσεις, οι απειλές και το παραλήρημα των συνδικαλιστών της  ΓΕΝΟΠ, συνιστούν ακραία πρόκληση για την ελληνική κοινωνία. Η πρόκληση αυτή ξεπερνά κάθε όριο αν αληθεύει ότι η ΓΕΝΟΠ έχει λάβει επιχορήγηση από τη ΔΕΗ, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων μέσα στο 2010, 3,1 εκατ. ευρώ.
         Ο κ. Φωτόπουλος εκβιάζει απροκάλυπτα την πολιτεία, προκειμένου οι Έλληνες να συνεχίζουν να συντηρούν με τις θυσίες τους (τους φόρους, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων τους, την απώλεια θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα), το συντεχνιακό του βιλαέτι.
         Η εκκωφαντική σιωπή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει ότι δεν έχουν  τη βούληση  να  συγκρουσθούν με τους κομματικούς τους στρατούς και άρα να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας».