ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ : ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΠΕΛΑΣΗ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με νέες δηλώσεις του για το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις της Πολιτείας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.«Όσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής...


Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» σημείωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά», όπως τόνισε.«Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ήδη έχει επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

«Είναι προφανές ποιοι έχουν την ευθύνη»

Σχετικά με την πρόσφατη κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες, με τη στήριξη ΜΚΟ και φοιτητικών οργανώσεων, ο κ.Παπουτσής σημείωσε ότι «δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να παρακολουθεί τους φοιτητές» και προσέθεσε ότι για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαζόταν έγγραφη αίτηση της Πρυτανικής Αρχής.

Παράλληλα ωστόσο σημείωσε ότι «τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές στις 6:30 το πρωί της Κυριακής οι νεολαίοι του ΣΥΝ. Επομένως είναι προφανές ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε».

«Κάποιοι επιδίωκαν να δημιουργηθεί ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών. Αλλά τα σχέδιά τους έπεσαν στο κενό».