Γόντικας: «Να παραιτηθεί ο Μαρινάκης. Λειτουργεί σαν μπράβος»

Γόντικας: «Να παραιτηθεί ο Μαρινάκης. Λειτουργεί σαν μπράβος» 
Την άμεση παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας απαίτησε ο Δημήτρης Γόντικας με παρέμβασή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» καταγγέλλοντας επίθεση των μπράβων του σε βάρος παικτών του Παναθηναϊκού. Παράλληλα προανήγγειλε αντιδράσεις από την ΠΑΕ και τους παίκτες, άφησε αιχμές για την κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης και αναφέρθηκε στο μέλλον του Τζιμπρίλ Σισέ.

«Για ποιους παράγοντες μιλάμε και για ποιο ποδόσφαιρο. Ο κ. Μαρινάκης είναι ο θεσμικός παραστάτης του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας; Αυτός που δικοί του μπράβοι έσπρωχναν και έβριζαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια; Να παραιτηθεί άμεσα από κάθε θεσμικό ρόλο που έχει γιατί το μόνο που κάνει είναι βοηθά τα συμφέροντα του Ολυμπιακού ως μπράβος. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες και όσοι δεν τα ζήσατε δεν έχετε εικόνα από τα αίσχη που έγιναν. Δεν μπορεί ο πρόεδρος επαγγελματικής ομάδας και της Superleague να λειτουργεί σαν μπράβος. Αυτά είναι αίσχη», τόνισε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για τη διαιτησία του αγώνα ανέφερε: «Καθαρά και σταράτα ο νικητής του χθεσινού αγώνα ήταν ο Παναθηναϊκός, κάτι που αποδεικνύεται και από τα τηλεοπτικά πλάνα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία είναι απαράδεκτη, αν δεν διαγραφούν και οι τρεις από τους πίνακες σημαίνει πως όποιος έχει την ευθύνη αυτού του πράγματος, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να πάει σπίτι του. Έχω πολλούς φίλους Ολυμπιακούς. Αυτά που έγιναν χτες αγγίζουν το όριο του σπορ. Δεν μιλάμε για πλαστογραφία, αλλά για κάτι χειρότερο. Μιλάμε για νίκη του Παναθηναϊκού στο 80', αυτή είναι η πραγματικότητα. Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια».

Ο κ. Γόντικας άφησε αιχμές και για την κάλυψη από την κρατική τηλεόραση. «Μου μεταφέρθηκαν παράπονα για τη δημόσια τηλεόραση. Επιμένω ότι αυτά που έγιναν στη φυσούνα είναι απαράδεκτα. Ευτυχώς κάποιοι τα έχουν καταγράψει από κάμερες και φωτογραφίες μέσω κινητών και ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αρχικά δεν είχαμε πλήρη εικόνα για τα επεισόδια, ενώ εγώ ο ίδιος άκουσα τον κ. Μαρινάκη να βρίζει τον Σισέ και τον είδα με τα μάτια μου να σπρώχνει τον Νίνη μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχει φωτογραφία με 4 παίκτες που χτυπήθηκαν. Την έχω στο κινητό και έχει δοθεί προς δημοσίευση. Το πρόβλημα είναι πως μιλάμε νοσηρή κατάσταση. Θα δούμε τι θα κάνουμε ως Παναθηναϊκός. Μη φανταστείτε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ. Όταν ήρθε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ούτε μύγα δεν τον πείραξε».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπάρχουν στην ΠΑΕ αλλά και μεταξύ των παικτών για τρόπους αντίδρασης. «Θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. Υπάρχουν πολλές σκέψεις και έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή μας στα θεσμικά όργανα, με τη συμμετοχή παικτών στην εθνική ομάδα, αλλά και με τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα».

Τέλος, αναφορικά με την προαναγγελία αποχώρησης του Σισέ, είπε: «Η δήλωση του Σισέ έγινε υπό συναισθηματική φόρτιση, αλλά και είναι και βέβαιο ότι όλα αυτά που βίωσαν οι παίκτες τους απογοητεύουν και ειδικά όλων όσων έχουν παραστάσεις από πρωταθλήματα 10-11 ετών από μεγάλα πρωταθλήματα. Θα μιλήσουμε με τον παίκτη μας και θα δούμε τι θα γίνει».