«Τίτλος για άντρες με αρχ...ια»!


«Τίτλος για άντρες με αρχ...ια»!

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στην A' Bola για τον νέο Παναθηναϊκό που θέλει να χτίσει και χαρακτήρισε την κατάσταση του πρωταθλήματος «υπόθεση για άντρες με αρχ...ια»!
Ο Πορτογάλος προπονητής του «τριφυλλιού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα της πατρίδας του: «Το σκηνικό μέσα στο οποίο κινούμαστε αυτή την περίοδο είναι το πιο προβληματικό που υπάρχει. Εμείς στα αποδυτήρια έχουμε διατηρήσει την ενότητα και το όραμα. Όσο για εμένα, θα μπορούσα ακόμα και να ολοκληρώσω την καριέρα μου εδώ. Έχω ήδη ζήσει εμπειρίες πιο δυνατές από ό,τι φανταζόμουν. Αυτή είναι ξεκάθαρα η πιο πλούσια εμπειρία της ζωής μου. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, υπάρχει τρομερή υποστήριξη από τους οπαδούς και το πρωτάθλημα είναι μια υπόθεση για άντρες με… γκρίζα μούσια». Όπου γκρίζα μούσια, όμως, βάλτε δίπλα «άντρες με αρχ…ια», διότι στην πορτογαλική αργκό η έκφραση «άντρες με... γκρίζα μούσια» αυτό σημαίνει.
Η συνέντευξη του τεχνικού του Παναθηναϊκού είχε δημοσιευθεί χθες, αλλά έλειπε η παραπάνω παράγραφος. Υπενθυμίζουμε τι είχε πει ο Φερέιρα για το χτίσιμο των «πρασίνων»:
Πώς αισθάνεστε στον Παναθηναϊκό, όπου μαθαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά διοικητικά προβλήματα;
«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος παρά τα όσα συνέβησαν σε διοικητικό επίπεδο».

Σκέφτεστε να μείνετε στην ομάδα;
«Πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου. Νιώθω πολύ καλά με την ομάδα. Προοδεύουμε, ενώ το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό».

-Ποια είναι τα προγνωστικά σας στη μάχη για τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Πιστεύουσε ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά και να πάρουμε τον τίτλο. Ασχέτως με το τι θα γίνει σε αυτά τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, στις προθέσεις μου είναι να μείνω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό».

-Έχετε σκεφτεί πώς θα χτίσετε τον δικό σας Παναθηναϊκό;
«Για εμένα είναι ζητούμενο τι θα γίνει του χρόνου. Ξεκινώντας από την αρχή το χτίσιμο, με δικές μου επιλογές, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».

-Θεωρείτε ότι θα παίξει ρόλο η φετινή σας πορεία με τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα όλα παίζουν ρόλο. Τόσο για την παραμονή μου όσο και για το τι θα συμβεί του χρόνου. Μέσα σε αυτά είναι και οι διοικητικές εξελίξεις. Εγώ όμως θεωρώ ότι κάνω καλά τη δουλειά μου και δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι τιμή μου να δουλεύω σε αυτόν και με αυτούς τους ποδοσφαιριστές».