Με τροπολογία, εκποίηση ακόμη και ορυκτού πλούτου!

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος ανατρέπει τα όσα όλη αυτή την εβδομάδα επισχειρήθηκαν να επικοινωνηθούν σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ. Ταυτόχρονα δημιουργεί


μεγάλες αμφιβολίες και ερωτηματικά για το ποιος είναι οι πραγματικές προθέσεις

των εχόντων τα ηνία του τόπου. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα αποτελεί νόμο του κράτους από τον...

περασμένο Ιούλιο ως θερινή τροπολογία σε νομοσχέδιο για τη «δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη» η δυνατότητα εκποίησης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων. Ειδικότερα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα η επίμαχη τροπολογία, προβλέπει την εκποίηση, τη μακροχρόνια εκμίσθωση ή παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης όλου του ορυκτού πλούτου της χώρας, από πετρέλαιο και λιγνίτη έως χρυσό και ουράνιο. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα εκποίησης ή μίσθωσης όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου καθώς και των δικαιωμάτων είσπραξης από τέλη και φόρους.

Η διάταξη σοκ που έρχεται στη δημοσιότητα αποδεικνύει ότι τα γεγονότα και τα έγγραφα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της τραγικής κατάστασης στην οποία η χώρα οδηγείται...Την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε άγνωστα ιδιωτικά κεφάλαια.