Ανυπότακτη πολιτεία: MHN ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων. Μέχρι τις 20 Φλεβάρη οι Διευθυντές Εκπαίδευσης πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος θα τις μεταβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας ως τις 25 του μήνα. Η τακτική της κυβέρνησης να παρακάμψει τις τοπικές κοινωνίες, αφού μέχρι τώρα οι Νομαρχιακές Επιτροπές Παιδείας είχαν γνωμοδοτικό ρόλο, ενώ τώρα η αρμοδιότητα πάει κατ’ ευθείαν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αποδεικνύει πως προσπαθεί εν κρυπτώ να προωθήσει μια άνευ προηγουμένου σε μέγεθος διαδικασία κλεισίματος σχολείων.


Μετά την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων για την εκπαίδευση στους καταχρεωμένους δήμους η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω περικοπή των δαπανών για την παιδεία κλείνοντας και τα ίδια τα σχολεία. Είναι σίγουρο πως μ’ αυτά τα σχέδια τα παιδιά θα στοιβάζονται στις αίθουσες, το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν και θα δημιουργηθούν κεντρικά σχολεία - μαμούθ με ό,τι αρνητικό αυτά συνεπάγονται για τη μόρφωση των μαθητών.

Την ίδια στιγμή που στο νέο Δήμο της Πάτρας τα προβλήματα της σχολικής στέγης είναι πάρα πολλά και είναι αναγκαία ακόμη και η ίδρυση νέων σχολείων σε περιοχές που συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Να μην επιτρέψουμε λοιπόν να γίνουν πράξη τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν σχολείο

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών για αξιοπρεπείς συνθήκες μόρφωσης.

Κανένα σχολείο να μην κλείσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη γονιών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει θέση στην πράξη ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις που είναι εις βάρος όλων των οικογενειών της Πάτρας.