ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΠΕΜΠΤΗ 10-3-2011

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων πραγματοποίησε την Πέμπτη 10/3/2011, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και πορεία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός συναδέλφων και ομολογουμένως η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.


Ενώ η πορεία εξελισσόταν από την οδό Ιπποκράτους, σοβαρές δυνάμεις των ΜΑΤ δε τους επέτρεψαν να περάσουν από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προφανώς κατ' εντολή κυβερνητικών εκπροσώπων. Θεωρήσανε ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να παρεμποδίζονται Έλληνες πολίτες να διέρχονται δημόσιους δρόμους και γι' αυτό τον λόγο προσπαθήσανε να περάσουν μέσα από το μπλόκο των ΜΑΤ. Η αστυνομία τους έσπρωξε ΒΙΑΙΑ, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Την έντονη αντίδρασή τους για τα επεισόδια που έγιναν στις 10 Μαρτίου μεταξύ συμβασιούχων stage και αστυνομικών, εκφράζει το Σωματείο Συμβασιούχων Stage Ιωαννίνων με ανακοίνωση- καταγγελία.Την καταγγελία υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Στεφάνου, ο οποίος τονίζει πως δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους συμβασιούχους που οδηγούσε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών ουσιών.Ο κ. Στεφάνου στην ανακοίνωση περιγράφει πως δέχθηκε επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα όπως ο ίδιος καταγγέλλει για μία περίπου ώρα να βρίσκεται λιπόθυμος επί της Σόλωνος και συνάδελφοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες από φαρμακείο της περιοχής.Επίσης, τα επεισόδια που έγιναν εκεί οδήγησαν στην ίδια κατάσταση αρκετούς συμβασιούχους, ενώ ο κ. Στεφάνου την επόμενη μέρα νοσηλεύτηκε για έξι ώρες, όπως καταγγέλλει, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.Μάλιστα, τονίζει πως οι συμβασιούχοι stage θα υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!