150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Καταγγελία Ιταλού πολιτικού για δωροδοκία καίει τον Καβαλιέρε, αφού ο κεντροαριστερός βουλευτής Τζίνο Μπουκίνο, εξήντα τριών ετών, μέλος του "Δημοκρατικού Κόμματος", αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ότι "του προσφέρθηκαν 150.000 ευρώ για να εγκαταλείψει την προοδευτική παράταξη και να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι"...
Πιο αναλυτικά, ο Μπουκίνο δήλωσε ότι "μετά από τηλεφωνική επικοινωνία συνάντησε σε κεντρικό καφέ μπαρ της Ρώμης έναν εκπρόσωπο του συντονιστή του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Ντένις Βερντίνι, ο οποίος του πρόσφερε 150.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων της επόμενης προεκλογικής εκστρατείας και του εγγυήθηκε ότι πρόκειται σίγουρα να επανεκλεγεί σε περίπτωση που αποφασίσει να στηρίξει την πλειοψηφία του Καβαλιέρε".

"Δε θεωρώ σωστή αυτή την αγοραπωλησία βουλευτών, η τύχη εκατομμυρίων ατόμων δεν μπορεί να εξαρτάται από τέτοιου είδους πρακτικές", πρόσθεσε ο Μπουκίνο, ο οποίος εξελέγη από τους απόδημους Ιταλούς που ζουν στον Καναδά.

Από τη μεριά του, ο Ντένις Βερντίνι έκανε γνωστό ότι "δεν γνωρίζει τον εν λόγω βουλευτή και είναι έτοιμος να καταγγείλει οποιονδήποτε κάνει λόγο για χρηματικές προσφορές". Ο κεντροαριστερός πολιτικός, όμως, που δημοσιοποίησε την όλη ιστορία, επιμένει ότι μπορεί να προσκομίσει, ως αποδεικτικά στοιχεία, τις κλήσεις και τα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Τζουσέππε Γκρατσιάνι, φερόμενος ως μεσάζοντας, μέλος της φιλοκυβερνητικής δύναμης "Σοσιαλιστική Αναγέννηση", δήλωσε ότι "συνάντησε, όντως, τον Μπουκίνο, μαζί με άλλους επτά βουλευτές, για να συζητήσει την δημιουργία μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δεν τους πρόσφερε ποτέ χρήματα".

Η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα και είναι πιθανό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να καλέσει για κατάθεση τους απευθείας ενδιαφερόμενους.

Η νέα αυτή έρευνα, προστίθεται σε εκείνη που είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελία του Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος "Ιταλία των Αξιών", ο οποίος επιμένει ότι "η μπερλουσκονική συμπολίτευση προσπαθεί να διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στηριζόμενη μόνο στα οικονομικά της μέσα".

Ο δε επικεφαλής του κεντρώου, χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc, Πιερφερντινάντο Καζίνι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπουκίνο, απάντησε, χαμογελώντας, στους δημοσιογράφους: " γιατί ξαφνιάζεστε τόσο; Αν θέλετε, μπορώ να σας αναφέρω άλλα είκοσι παρόμοια παραδείγματα".