Τους ληστές της Βοιωτίας βλέπουν πίσω από το μακελειό στον Ρέντη

Τους κακοποιούς που λήστεψαν πριν από λίγες µέρες τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας αναζητά κατά προτεραιότητα η ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν βάσιµες υποψίες ότι ενδεχοµένως βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία των δύο αστυνοµικών και των τραυµατισµό άλλων δύο χθες το απόγευµα στου Ρέντη.
Στα αλεξίσφαιρα και τα κράνη άλλων τεσσάρων αστυνοµικώ νπου πήραν µέρος στην καταδίωξη βρέθηκαν επίσης σφηνωµένες σφαίρες ή θραύσµατα. Οι δράστες, οι οποίοι σύµφωνα µε αστυνοµικές πληροφορίες ήταν τρεις, στις 6.30 χθες το απόγευµα λήστεψαν µε την απειλή Καλάσνικοφ περίπτερο το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο ∆ηµοκρατίας 337 στο Μενίδι. Αυτόπτες µάρτυρες της ληστείας ειδοποίησαν την Αστυνοµία για το αυτοκίνητο που χρησιµοποίησαν οι δράστες και αµέσως ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισµό τους. Οπως διαπιστώθηκε, οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιµοποιούσαν οι κακοποιοί – ένα τζιπ Βόλβο, χρώµατος γκρι – είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011 από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Από την ίδια περιοχή και την ίδια ηµεροµηνία είχαν επίσης κλαπεί πινακίδες που χρησιµοποιήθηκαν από τους δράστες της ληστείας στο υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Η ληστεία στην οποία συµµετείχαν 4 κακοποιοί πραγµατοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και οι κακοποιοί µε την απειλή Καλάσνικοφ αφαίρεσαν 250.000 ευρώ από τα ταµεία της τράπεζας. Η Αστυνοµία έχει στη διάθεσή της αποτυπώµατα αυτών των ληστών, τα οποία είχαν εντοπισθεί σε άλλο αυτοκίνητο που είχαν επίσης κλέψει, αλλά ακινητοποιήθηκε κατά τη διαφυγή τους από τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια.Περίπου είκοσι λεπτά µετά τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι, µια οµάδα της δύναµης ∆ΙΑΣ, που αποτελούνταν από 5 αστυνοµικούςµε τρεις µοτοσυκλέτες, εντόπισεστη Λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας, το κλεµµένο όχηµα και ξεκίνησε την καταδίωξη των κακοποιών.Οταν το τζιπ βρέθηκε στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, οι µοτοσυκλετιστές αστυνοµικοί είχαν πλησιάσει και έκαναν σήµαστον οδηγό του να σταµατήσει. Αυτός όµως ανέπτυξε ταχύτητα και µπήκε ανάποδα σε παράδροµο του Κηφισού. Μόλις οι αστυνοµικοί έστριψαν στον δρόµο που είχε ακολουθήσει το τζιπ, ο οδηγός του φρέναρε απότοµα και οι επιβάτες του κατέβηκαν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνοµικών µε Καλάσνικοφ και πιστόλι. Οι άνδρες της οµάδας ∆ΙΑΣ αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Από τις σφαίρες τωνκακοποιών τραυµατίστηκε πολύ βαριά στο κεφάλιο 23χρονος αστυνοµικός Ιωάννης Ευαγγελινέλλης, ο οποίος λίγηώρα αργότερα εξέπνευσε στο Γενικό ΚρατικόΝοσοκοµείο της Νίκαιας.Λίγο αργότερα τη µάχη γιατη ζωή έχασε ο επίσης 22χρονος αστυνοµικός Γιώργος Σκυλογιάννης, ο οποίος είχε δεχθείσφαίρες στο κεφάλι. Και οι δύονεκροί αστυνοµικοί ήταν οδηγοί στις µοτοσυκλέτες και οι πρώτοι πουδέχτηκαν τα πυρά των αδίστακτων δραστών. Σοβαρά τραυµατισµένος στην κοιλιακή χώρα αλλά εκτός κινδύνου βρίσκεται ο Παναγιώτης Γλίνιας, ενώ µε τραύµα στον µηρό νοσηλεύεται επίσης εκτός κινδύνου ο 23χρονος αστυνοµικός Γιώργος Σπαντουδάκης. Αστυνοµικοί που ακολουθούσαν στην καταδίωξη πυροβόλησαν εναντίον των κακοποιών, αλλά παρέµενε άγνωστο έως αργά χθες αν κατάφεραν να τραυµατίσουν κάποιον.Το αυτοκίνητο των κακοποιών βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειµµένο στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Οι αστυνοµικοί εντόπισαν µέσα σε αυτό καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Οι δύο νεκροί ήταν οδηγοί στις µοτοσυκλέτες που δέχτηκαν πρώτοι τα πυρά

Υποπτοι

Πίσω από την επίθεση, η ΕΛ.ΑΣ. έχει υποψίες ότι κρύβονται κακοποιοί που λήστεψαν πριν από λίγες ηµέρες τράπεζα µε την απειλή Καλάσνικοφ κι έφυγαν µε λεία 250.000 ευρώ από τα ταµεία της τράπεζας.

∆εν αποκλείει τροµοκρατικό χτύπηµαΟ υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο οι δράστες να προέρχονται ακόµη και από τον χώρο της τροµοκρατίας. «Είτε οι δράστες προέρχονται από τον χώρο του οργανωµένου εγκλήµατος, είτε από τον χώρο της τροµοκρατίας, έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίµατος. Αυτή τη στιγµή συνεχίζονται οι έρευνες αλλά η χρήση των Καλάσνικοφ οδηγεί σε συµπεράσµατα που αυτή τη στιγµή δεν µπορεί κανείς να επιβεβαιώσει, οδηγεί όµως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί Καλάσνικοφ χρησιµοποιούν και οι οµάδες του οργανωµένου εγκλήµατος που δρουν και η τροµοκρατία».