Καταδίκη Έλληνα δασκάλου για παιδεραστία στη Γερμανία

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Έλληνας δάσκαλος του δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ της Γερμανίας, που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μαθήτριες.
… Όπως έχουν καταθέσει τα θύματα, ο δάσκαλος ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τις μαθήτριες στη μελέτη τους, μετά το πέρας των μαθημάτων, ώστε να τις απομονώνει και να επιδίδεται στο νοσηρό πάθος του.

Σημειώνεται ότι η δευτεροβάθμια ποινή είναι μεγαλύτερη από την πρωτόδικη.Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Βούπερταλ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 17.03.11 καταδικάστηκε από το ποινικό δικαστήριο του Βούπερταλ ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας ο οποίος κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών.Η ποινή φυλάκισης που του καταλογίστηκε είναι 1 χρόνος και 9 μήνες με αναστολή και ακόμη υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 1200 Ευρώ σε ένα ίδρυμα για παιδιά.Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινότητα, ότι η Γερμανίδα δικαστής που εξέδωσε την απόφαση κ. Sauter-Glücklich, επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες συντονιστές που ήταν υπεύθυνοι για το Δημοτικό Σχολείο της πόλης, γιατί ενώ είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από γονείς και μαθήτριες, « δεν αντέδρασαν για να αποτρέψουν το σκάνδαλο»