ΗΤΤΗΘΗΚΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

«Δεν υφίσταται ως μάχιμη δύναμη η αεροπορία του Μουαμάρ Καντάφι» τόνισε σήμερα ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη, αντιπτέραρχος Γκρεγκ Μπάγκγουελ. Ο ίδιος τόνισε ότι τώρα οι συμμαχικές δυνάμεις θα επιχειρούν σχεδόν ανενόχλητες στον ουρανό της Λιβύης, εντείνοντας...
την πίεση στις ένοπλες δυνάμεις της. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την πλευρά του, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής για την απομάκρυνση του λίβυου ηγέτη από την εξουσία.


Η μάχη της Μισράτα


Κατά τις νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ώρες οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης, πλήττουν στόχους κοντά στην πόλη Μισράτα, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι αντικαθεστωτικοί.


Αρχικά, οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έκαναν πίσω ωστόσο στη συνέχεια, κάτοικοι της πόλης είπαν ότι ελεύθεροι σκοπευτές συνεχίζουν να σημαδεύουν πολίτες από τις στέγες των σπιτιών.


Για νεκρούς και τραυματίες κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής.


Οι δυνάμεις του Καντάφι επίσης έπληξαν την πόλη Ζιντάν, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.


Οι τελευταίες συγκρούσεις γίνονται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης συζητούν το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της εκστρατείας, αφού αποχωρήσουν από το τιμόνι οι Ηνωμένες Πολιτείες-σύντομα όπως ελπίζει η Ουάσιγκτον.