'ΠΑΓΩΣΕ' Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Προσθήκη λεζάντας
Επικυρώθηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο η απόφαση να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και των μελών της οικογένειάς του, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας Mena...


Τον περασμένο μήνα οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον Μουμπάρακ, τη σύζυγό του Σούζαν, τους γιους τους, Αλάα και Γκαμάλ και τις συζύγους των τελευταίων, ενώ ο γενικός εισαγγελέας Άμπντελ Μαγκίντ Μαχμούντ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Αίγυπτο.Ο Μουμπάρακ, ο οποίος παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, κατηγορείται ότι συγκέντρωσε τεράστια περιουσία κατά την 30ετή παραμονή του στην ηγεσία της χώρας.

Ένας από τους συμβούλους του πάντως διέψευσε ότι η περιουσία του ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ η οικογένεια Μουμπάρακ διαθέτει μυστικούς λογαριασμούς σε αιγυπτιακές τράπεζες, καταθέσεις ύψους 147 εκατ. δολαρίων στο όνομα της Σουζάν και από 100 εκατομμύρια για καθέναν από τους δύο γιους και τις συζύγους τους.

Πολλοί πρώην υπουργοί του Μουμπάρακ, καθώς και επιχειρηματίες προσκείμενοι στο παλαιό καθεστώς έχουν συλληφθεί, τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα ή πρόκειται να δικαστούν τις επόμενες εβδομάδες για απάτες και καταχρήσεις.