ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης καθώς εντείνεται ο υπουργικός εμφύλιος, ενώ υπουργοί επισημαίνουν την έλλειψη συντονισμού στο κυβερνητικό έργο.


Η σύγκρουση των κ. Ραγκούση και Βενιζέλου με αφορμή την υπατία, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου των ενδοκυβερνητικών διενέξεων....Η ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε επενδύσει για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό σχήμα, έπαψε να λειτουργεί μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, λόγω της σύγκρουσης των κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση και Δρούτσα.

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί και στις σχέσεις του υπουργού οικονομικών με άλλους υπουργούς, όπως τους κ. Ρέππα, Καστανίδη και Χρυσοχοΐδη.

Προβληματική είναι επίσης και η συνεργασία της Τίνας Μπιρμπίλη με αρκετούς συναδέλφους της, όπως με τον κ. Παμπούκη.

Σε φάση δοκιμασίας και οι σχέσεις των κ. Παπουτσή και Ραγκούση.

Εξαιτίας του εκρηκτικού αυτού μείγματος, ο πρωθυπουργός –σύμφωνα με πληροφορίες- βρέθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, ένα βήμα πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Επέλεξε τελικώς να μεταθέσεις τις αποφάσεις του την επομένη της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου, παρότι ορισμένοι δεν αποκλείουν αλλαγές στην κυβέρνηση νωρίτερα.