ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ Ο ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ

Την παραίτησή του από πολιτικός ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ ανακοίνωσε σήμερα ο Δαλάι Λάμα. «Ήδη από τη δεκαετία του 1960 έχω επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι Θιβετιανοί έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη, εκλεγμένο ελεύθερα από το λαό του Θιβέτ στον οποίο θα μπορέσω να μεταβιβάσω την εξουσία» δήλωσε ο Δαλάι Λάμα σε ομιλία του από τη Νταραμσάλα στη βόρεια Ινδία όπου ζουν εξόριστοι Θιβετιανοί. «Τώρα έχει προφανώς έρθει η ώρα να τεθεί αυτό σε ισχύ»...


«Είναι για το μακροπρόθεσμο καλό των Θιβετιανών. Δεν είναι επειδή αισθάνομαι απογοητευμένος» πρόσθεσε.

Ο 75χρονος επικεφαλής των εξόριστων Θιβετιανών και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόσθεσε ότι θα ζητήσει μία τροπολογία, η οποία θα του επιτρέψει να παραιτηθεί στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του θιβετιανού κοινοβουλίου τον Μάρτιο.

Εκπρόσωπος Τύπου του Δαλάι Λάμα είχε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της εξόριστης θιβετιανής κυβέρνησης για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας του και να μειώσει τον επίσημο ρόλο του, χωρίς παρόλα αυτά να εγκαταλείπει τον πνευματικό του ρόλο.